Autor Zpráva
surfer
Profil *
Ptal jsem se na použití watemarku, ale furt mi to nefachá. Zeptám se tedy rovnou jak vložit znehodnocení fotky při uploadu? Zdroj. kod watermarku je tady a na server to Vkládám takhle:


$koncovky = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif');
if (!$_FILES || $_FILES["obrazek"]["error"] == UPLOAD_ERR_INI_SIZE) {
    $chyba = "<div class=\"error\">Soubor je příliš velký, maximální velikost je " . ini_get('upload_max_filesize') . ".</div>\n";
} elseif ($_FILES["obrazek"]["error"] == UPLOAD_ERR_NO_FILE) {
    $chyba = "<div class=\"error\">Nevybrali jste soubor, který chcete nahrát.</div>\n";
} elseif ($_FILES["obrazek"]["error"]) {
    $chyba = "<div class=\"error\">Soubor se nepodařilo nahrát, kontaktujte prosím správce serveru.</div>\n";
} elseif (!in_array(strtolower(pathinfo($_FILES["obrazek"]["name"], PATHINFO_EXTENSION)), $koncovky)) {
    $chyba = "<div class=\"error\">Koncovka souboru musí být jedna z: " . implode(", ", $koncovky) . ".</div>\n";
} elseif (!($imagesize = getimagesize($_FILES["obrazek"]["tmp_name"])) || $imagesize[2] > 3) {
    $chyba = "<div class=\"error\">Typ obrázku musí být JPG, PNG nebo GIF.</div>\n";
} else {
    
    move_uploaded_file($_FILES["obrazek"]["tmp_name"], "../../../image/fotogalery/".watermarkbyimage($f1, "TEST", 10,  10, "top", "right")."");
}


3lo by do toho dát ořez? Script kterej jsem na to našel je:
$x1 = 20;
$y1= 20;
$image = $f1;
$resW  = $x1;
$resH  = $y1;
$orezavatko = new cImageCropper();
$picture    = $orezavatko->crop($x1,$y1,$image);
$picture    = $orezavatko->resizeImage($resW, $resH, $picture);

header('Content-type: image/jpeg');
imagejpeg($picture);


Nevím jestli to funguje, ale snad jo. Každoádně si stoho hodně dlouho budu léčit vředy. Děkuju
nightfish
Profil
surfer:
ale furt mi to nefachá
bude pravděpodobně způsobeno tím, že funkce watermarkbyimage uloží označkovaný obrázek do souboru, ale už jeho název nevrátí jako řetězec, tzn. na řádku 14 se soubor přesune do
"../../../image/fotogalery/"."".""
surfer
Profil *
Muze mi prosim nekdo napsat uplne pro blbi co mam udelat? Jsem uz stoho v prdeli a to skutecne


Tema dvouma funkcema chci docilit toho, ze se obrazek treba ze 1300 zmensi ttreba na 800 a potom se prida watermark do obrazku a pote hned se odesle na server. Je toho na me nejak moc funkci najednou :-(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: