Autor Zpráva
ondrej16556
Profil
Dobrý deň,
Pracujem na jednej browser hre.
Mám už skoro všetko ale zastavil som sa pri mape. Neviem ako ju urobiť.
Skušal som cyklus for ale neviem ako to urobiť.

Vytvoril som si taký kód:
<?php
	require_once("../db.php");
	@$conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass)
	 or die("Nepodarilo sa pripojiť k databáze");
	mysql_select_db($_SESSION['server']);
	
	$query = "SELECT x, y FROM mapa WHERE (x between ".($x - 3)." and ".($x + 3).") and (y between ".($y-3)." and ".($x+3).")";
		mysql_query($query);
	
	for ($i = $x - 3; $i <= $x + 3; $i++)
	{
		for ($j = $y + 3; $j >= $y -3; $j--)
		{
			$souradnice[$i][$j];
		}
	}
?>
Ale neviem ako urobiť, aby sa mapa zobrazila hráčovi.
Pomohli by ste mi prosím?
AM_
Profil
ondrej16556:
$souradnice[$i][$j];
co má toto dělat? napsat samotnou proměnnou jako příkaz neudělá nic. Zřejmě by před tím mělo být echo.
ondrej16556
Profil
AM:
Dal som tam echo a nevypíše to nič.
	echo $souradnice[$i][$j];
AM_
Profil
A je proměnná $souradnice[$i][$j] vůbec něčím vyplněná?
A je to zapojené v zásuvce?
Koudis
Profil
byt vama zkusím něco jednodužšího :) ....
Joker
Profil
ondrej16556:
Dal som tam echo a nevypíše to nič.
Ono jestli tohle je celý skript, tak co by to taky mělo vypsat, že.

AM:
napsat samotnou proměnnou jako příkaz neudělá nic.
Ono těch podivných míst tam je víc, například řádek:
mysql_query($query);
...se SELECT dotazem je taky nesmysl.
Nebo: Kde se vezmou nějaké hodnoty v $x a $y?
ondrej16556
Profil
Joker:
Nemám skúsenosti s robením mapy.
Poradil by si mi kde by som nejaký návod na tvorenie mapy mohol nájsť?
A malo by to vypísať dediny v okolí.
AM_
Profil
ondrej16556:
Ty hlavně vůbec nemáš zkušenosti s psaním v PHP, to se můžeš začít učit zde:
http://www.google.cz/search?q=php+tutori%C3%A1l

Promiň, ale ten kód je na míle daleko od funkčnosti, tady je každá rada málo platná a celé to za tebe psát / učit tě od základu PHP nikdo nebude.
Joker
Profil
ondrej16556:
Nemám skúsenosti s robením mapy.
No, nic ve zlém, ale vidím to stejně jako Koudis: „byt vama zkusím něco jednodužšího :)

V té ukázce kódu jsou nejméně 4 nepochopení úplných základů PHP (plus jedna drobnější chyba) na 17 řádcích poměrně jednoduchého kódu.
(řádek 3, použití @, budiž, to by se jen nemělo dělat. Řádek 7, 10 a 12, v proměnných $x a $y není nic uložené. Řádek 8, výsledek databázového dotazu se nikam nepřiřazuje. Řádek 14, příkaz tvořený pouze hodnotou proměnné, se kterou se nic nedělá. Dále neznalost toho, jak se v PHP vypisuje na výstup.)
perun
Profil
ondrej16556:
Nechápem, prečo sa každý druhý začiatočník snaží vytvoriť browser hru. Robím PHP už sedem rokov. A pustiť sa do tvorby browser hry podľa mňa vyžaduje široké znalosti a množstvo skúseností. Nielen z programovania, ale hlavne optimalizácie. Pokiaľ chce teda človek napísať hru, ktorá pri väčšej záťaži nezabije server.

Osobne považujem vytvorenie funkčnej browser hry na kolene za akúsi top métu.

Kde sú tie časy, keď sme nadávali na to, ako si chce každý začiatočník napísať vlastné CMS.

Rada pre Teba:
- ak si sa začal učiť programovať preto, aby si vytvoril browser hry, čaká ťa dlhá cesta. Potrebuješ sa najskôr naučiť programovať, musíš porozumieť webovej bezpečnosti, musíš vedieť navrhnúť správne a pre výkon optimalizované databázové štruktúry, musíš mať skúseností s plánovaním veľkých projektov.
Nox
Profil
Děláš jako by si na tom chtěl založit živnost ;)
Jasné že to bude mít špatně, to sme měli všichni a bude to mít ze začátku špatně ať bude dělat cokoli.

Takže klidně ať dělá browser hru, podle mě je to naopak dobře, protože záběr elementů pbbg je celkem široký.
Třeba to bude i trochu funkční. Anebo ne a až to bude umět líp, tak to zahodí (nebo líp - archívuje, kdyby dostal nostalgickou náladu) a udělá novou lepší verzi

Prostě se tím bude učit. A takto ho to bude víc bavit, jen dobře
AM_
Profil
Nox:
Prostě se tím bude učit. A takto ho to bude víc bavit, jen dobře
Tím se naučí možná základní syntaxi a použití konstrukcí jazyka, ale ani zdaleka ne dobře. Samozřejmě nikomu tím neublíží (pokud se to nebude snažit prodávat), nicméně kvalitní výsledek z toho nebude a naučí se na tom možná hromadu zlozvyků. Je to možná větší zábava, nicméně praktický výtěžek mnohonásobně menší.

Musím říct z vlastní zkušenosti, že jsem se tímto způsobem taky snažil naučit programovat, a když jsem se to pak chtěl naučit pořádně, musel jsem začít v podstatě od základů a ani dnes mi nepřijde, že bych to opravdu kvalitně uměl.
Joker
Profil
Nox:
Prostě se tím bude učit. A takto ho to bude víc bavit, jen dobře
To ano, jenže začít jednodušším projektem má výhodu, že to "prozření", že to je špatně navržené a je potřeba to předělat, přijde až když už to alespoň částečně funguje.
Pustit se rovnou ze začátku do velkého projektu často končí tak, že po vytvoření několika částí aplikace se zjistí, že to je potřeba celé předělat. Pak ještě několikrát a když po měsících programování stále není vidět nějaký posun vpřed a fungující výsledek, tak se na to vykašle.
Nox
Profil
AM:
Není mi jasné jak by u menšího projektu najednou začal programovat čistě, s kvalitní konstrukcí a návrhem a bez zlozvyků, myslím že to takhle nefunguje...

Joker:
Na tom něco bude...asi máš pravdu
AM_
Profil
Nox:
neprohodil jsi nicky? já jsem o drobnějších projektech nemluvil :) lék se jmenuje příručky a studium, nikoly zmenšit velikost pokusné krysy.
Nox
Profil
Ani ne, asi jsem to špatně pochopil. Jasně, ale drtit teorii bez vlastního vytváření myslim taky není ideální
(možná sem to opět špatně pochopil ...nebudu ti mít za zlý když to vzdáš :) )
AM_
Profil
Nox:
Jasně, ale drtit teorii bez vlastního vytváření myslim taky není ideální
to jsem nikdy neřekl, ale prostě k té praxi je potřeba mít teoretický základ, neučit se věci od konce... Teorie a praxe jde prostě v programování ruku v ruce, jedno bez druhého se dělat jednoduše nedá.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.