Autor Zpráva
Matej
Profil *
Zdravím, prosím chtěl bych se optat než se do toho pustím. Tak přijdeme rovnou k problému, potřebuji udělat pořádné stránky s diskusním fórem, shoutboxem, atd. co souvisí hlavně s DB. Teď pracuji na webdesignu a při tvorbě pozadí pro fórum jsem narazil na drobnou, ale sice velmi důležitou věc. Fórum bude mít cca 4 hlavní témata ty se budou dále rozšiřovat o topicy založené návštěvníky, samozřejmě při založení bych chtěl aby tam byl kdy a kdo to založil, popř. zmenšenina avataru, ale to není problém, problém je v tom, že nevím jak mám to pozadí udělat. Mám ho udělat jen třeba bílé pozadí pro to fórum a ostatní se tam nandá přes PHP, nebo je potřeba něco udělat už v Photoshopu? Popřípadě co nakódovat (CSS) ?
Toto forum je velmi podobné tomu, jaké si představuji já.
Majkl578
Profil
Mám ho udělat jen třeba bílé pozadí pro to fórum a ostatní se tam nandá přes PHP, nebo je potřeba něco udělat už v Photoshopu? Popřípadě co nakódovat (CSS) ?

Přečetl jsem si ten příspěvek 3x a stále mu nerozumím. Jsem jediný, kdo nepochopil jaký je problém?
AM_
Profil
Matej:
Popřípadě co nakódovat (CSS) ?
Pokud neumíš v CSS nastavit pozadí elementu a nejsi ani schopný si to dohledat, tak nevím, jak tě napadlo, že si uděláš diskusní fórum.
Pokud si myslíš, že barva pozadí stránky má co dělat s PHP, tak vůbec nevím, co tady děláš, vrať se k učebnici HTML, strana 1, a tentokrát nepřeskakuj.
Matej
Profil *
tak helé, CSS umím výborně, ale problém je v tom, že nevím jak udělat jakoby pozadí toho fóra. Koukněte třeba na to fórum, na které je ta adresa v mém prvním příspěvku (je to první co mi to našlo po zadání GTA MP). Tam je fórum, které bych si představoval. Ale nevím jak teda udělat nějakou šablonu pod to fórum. Jestli tam mám udělat nějaké šablony pro to: Komentářů XX, Autor: XxXxX, Datum: xx.xx.xxxx nebo ne. Už mě chápete? Mám tam udělat toto, nebo stačí jen udělat pozadí třeba jednou barvou a ten datum a autor a ty komentáře se tam přidají přes PHP? Nebo jak?
AM_
Profil
Matej:
Ale nevím jak teda udělat nějakou šablonu pod to fórum.
V HTML?

Mám tam udělat toto, nebo stačí jen udělat pozadí třeba jednou barvou
Jestli tam mám udělat nějaké šablony pro to: Komentářů XX, Autor: XxXxX, Datum: xx.xx.xxxx nebo ne. Už mě chápete?
Chceš informace o vláknu vkládat do pozadí stránky? tj do obrázku? cože?

ten datum a autor a ty komentáře se tam přidají přes PHP? Nebo jak?
No a jak jinak? K vytvoření diskusního fóra potřebuješ PHP skript.

Pro pokračování, prosím, vyber možnost:
1) umíš PHP, ale vůbec netušíš, jak nakódit fórum (zřejmě čekáš, že ti to tu celé někdo vysvětlí, ale ikdyby tu byl někdo ochotný nad tím strávit tolik času, z tvé otázky vůbec není jasné, co vlastně potřebuješ vědět, vypadá to, jako bys neuměl ani HTML a udělat si v něm kolonky pro zobrazení počtu komentářů atd...)
2) neumíš PHP, ale tušíš, že k naprogramování fóra ho budeš potřebovat (zapomeň na to, že ti tu někdo poradí, a jdi se nejprve PHP naučit)
3) jiné - nevím - vyjádři se lépe
radvis
Profil *
Já to stále nechápu co vlasně potřebuje, jaké pozadí pořád ať tam dáš cokoliv jde to v html změnit ( background-image: url('...'); )
Matej
Profil *
Abych se vyjádřil PHP umím, nechci od nikoho nic vysvětlovat, ale dělám si webdesign. Udělal jsem hlavní stránku (Patičku, hlavičku, menu, postraní a ten to kam se bude ukládat obsah a na to se ptám, jak udělat to kam přijde obsah, jen to vybravit nějakou barvou?) a narazil jsem na fórum a tam nebude to samé jako na hlavní stránce, na hlavní stránce budou články, atd. Jsme u toho samého. Ty články, když je chci tam dávat přes DB, tak mám tam udělat nějakou jakoby šablonu těch článků, nebo jen to kam přijde obsah vybarvit nějakou barvou a vše ostatní se tam pak vloží přes PHP a pozice se nakóduje přes CSS (Pokud přes CSS, tak vůbec netuším jak.) ? Tento samý problém nastává u toho fóra, třeba i počítadla přihlášených (aby se mi někde zobrazovali, ti kteřá jsou právě online), i to vybarvit nějakou barvou, která se mi tam hodí a bude pasovat k té patičce, hlavičce, menu, ..?
Matej
Profil *
Netýká se to spíš moc PHP, to až zadruhé a to už nějak zvládnu, ale spíš se to týká grafiky, problém je v tom jak připravit ten webdesign, než ho vložím na stránky.
Matej
Profil *
Jo a to že netuším jak pokud to bude CSS, to bylo myšleno tak, že CSS umím, ale netuším jak a co v tom případě kódovat.
radvis
Profil *
Z toho, co píšeš jsem kompletně zmatený. Píšeš, že php umíš, ale nevíš jak udělat "počítadlo" kdo je on a kdo off. A pořád nechápu co chceš stim css, jestli tě zajímá pouze design, tak nechápu, proč jsis vybral téma o php:).
Matej
Profil *
Protože v oblasti Grafika mě nikdo neodpovídal.
Alphard
Profil
Matej:
Protože v oblasti Grafika mě nikdo neodpovídal.
Jak vidíte, tady taky nidko neodpovídá. Není to ale až tak kategorií, jako spíš tím, že nikdo nepochopil, čeho chcete dosáhnout.
Takovéto chování je navíc proti pravidlům.

K dotazu:
1. Vytvoříte šablonu.
2. Když něco taháte z databáze, tak se bude zpravidla část šablony v cyklu opakovat. Opakující se část tvoří nějaký celek: <div>, <tr> apod.
3. CSS je součást šablony, s PHP nesouvisí.
AM_
Profil
Matej:
Protože v oblasti Grafika mě nikdo neodpovídal.
Tak zkus nějakého bezdomovce, ten ti třeba odpoví :) kdybys aspoň psal do CSS vlákna, to je docela živé, ale v PHP to vážně nemá co dělat.

CSS umím, ale netuším jak a co v tom případě kódovat.
CSS je tak jednoduchá věc, že buď ji umíš a třeba s pomocí http://jakpsatweb.cz/css nakóduješ prakticky všechno, nebo neumíš.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0