Autor Zpráva
PHP_Nemaster
Profil
Dobrý den,
mám takový problém. Chtěl bych dostat pořadí záznamu v databázi jako proměnnou, ale nevím jak na to.

Mám takovýto dotaz:
SELECT name FROM profiles ORDER BY name

A PHP kód:
$poradi = 0;
while( $row = mysql_fetch_array( $a ) ) {
$poradi++;
echo $poradi . $a['name']; 
}

Toto mi vypíše:
1. Anna
2. Kristyna
3. Michael

Ale nevím, jak uložit do proměnné a vypsat pořadí konkrétně např. uživatele "Anna".
Poradíte prosím?

Předem děkuji za odpověd'
Kajman_
Profil *
Pokud to chcete na jedné stránce pro spoustu uživatelů, tak si to v tom while dejte do pole.

Pokud chcete zjistit pořadí jen toho jednoho, tak bude rychlejší

select count(*)+1 poradi from profiles where name < 'Anna'
PHP_Nemaster
Profil
Kajman:
count(*)+1

Děkuji. Ale nepochopil jsem dvě věci:

1. Jak mám dát tu proměnnou ve while do pole?
2. Proč je u toho count +1?
Taps
Profil
PHP_Nemaster:
ak mám dát tu proměnnou ve while do pole?
jednoduše
$poradi = 0;
while( $row = mysql_fetch_array( $a ) ) {
$poradi++;
$pole['cislo'][]=$poradi;
}
print_r($pole['cislo']);

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0