Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jan Gebauer Profil |
Dobrý den, vím že se to tu řešilo již několikrát, ale ani jeden ze zde uvedených rad mi nepomohl.
Prosím o jakoukoliv pomoc , jsem amatér. Mám formulář na stránce : <form action="send.php" method="post" id="frmRequest" name="frmRequest" onsubmit="return checkRequest();"> <div class="form-row"> <div class="form-popis"><label for="11">Vaše jméno :</label></div> <div class="form-control"><input name="name" id="11" type="text" value="" size="60" style="width: 180px;" /></div> </div><br class="no-screen" /> <div class="form-row"> <div class="form-popis"><label for="12">Předmět :</label></div> <div class="form-control"><input name="surname" id="12" type="text" value="" size="60" style="width: 180px;" /></div> </div><br class="no-screen" /> <div class="form-row"> <div class="form-popis"><label for="13">Váš email :</label></div> <div class="form-control"><input name="email" id="13" type="text" value="@" size="60" style="width: 180px;" /></div> </div><br class="no-screen" /> <div class="form-row"> <div class="form-popis"><label for="14"><strong>Text zprávy:</strong></label></div> <div class="form-control"><textarea name="notes" id="14" cols="60" rows="2" style="width: 180px;"></textarea></div> </div><br class="no-screen" /> <div class="form-row"> <div class="form-control"><input name="send-form" value=" Odeslat zprávu " type="submit" /><input type="hidden" name="send" value="1" /></div> </div> </form> Soubor send.php : <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs"> <head> <meta http-equiv="content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/> <meta http-equiv="content-Language" content="CS"/> <title>odesilani emailu</title> <meta name="keywords" content=""/> <meta name="description" content=""/> <meta name="author" content=""/> <meta name="copyright" content=""/> <meta name="robots" content="All"/> <meta name="cache-control" content="no-cache"/> </head> <body> <?php header("location:index_home.html#odeslano"); $to = "jan.gebauer@email.cz"; $extra = "From: $email\r\nReply-To: $email\r\n"; $subject = "Vzkaz od ".$name.""; $mess = "Jmeno: ".$name."\n Email: ".$email."\n Predmet: ".$surname."\n Text:\n".$notes.""; mail ($to, $subject, $mess, $extra); ?> </body> </html> Script mi email odešle ale je prázdný , pouze v textu je uvedeno : JmĂŠno: Email: Predmet: Text: Už jsem vyzkoušel mnoho věcí, ale nic nezabralo, od změny kodovaní až po vypnutí javascript kontroly, Nevím si s tím rady , kde je chyba, please help Moderátor nightfish: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 26. 2. 2010, 14:05:13
Jan Gebauer:
To vypadá na problém s globálními proměnými zkus nahradit $_POST['email'] |
||
Jan Gebauer Profil |
#3 · Zasláno: 26. 2. 2010, 14:12:57
Když toto udělám tak , se mi na stránce po odeslání zobrazí prázdná stránka s nadpisem send.php a nic to neudělá
|
||
Jan Gebauer Profil |
kod vypadal takto, jestli jsem to správně napsal
<?php header("location:index_home.html#odeslano"); $to = "jan.gebauer@email.cz"; $extra = "From: $_POST['email']\r\nReply-To: $_POST['email']\r\n"; $subject = "Vzkaz od ".$_POST['name'].""; $mess = "Jmeno: ".$_POST['name']."\n Email: ".$_POST['email']."\n Predmet: ".$_POST['surname']."\n Text:\n".$_POST['notes'].""; mail ($to, $subject, $mess, $extra); ?> Moderátor nightfish: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
nightfish Profil |
#5 · Zasláno: 26. 2. 2010, 14:18:12
pro zápis prvků pole uvnitř řetězce se používá jiná syntaxe
$extra = "From: $_POST[email]\r\nReply-To: $_POST[email]\r\n"; |
||
Jan Gebauer Profil |
Když to přepíšu, email mi nepřijde
Pro jistotu , kód : <?php header("location:index_home.html#odeslano"); $to = "jan.gebauer@email.cz"; $extra = "From: $_POST[email]\r\nReply-To: $_POST[email]\r\n"; $subject = "Vzkaz od ".$_POST[name].""; $mess = "Jmeno: ".$_POST[name]."\n Email: ".$_POST[email]."\n Predmet: ".$_POST[surname]."\n Text:\n".$_POST[notes].""; mail ($to, $subject, $mess, $extra); ?> Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
Jan Gebauer Profil |
#7 · Zasláno: 26. 2. 2010, 14:27:24
Jsem amatér, tak jestli něco dělám fakt špatně tak se omlouvám
|
||
Alphard Profil |
#8 · Zasláno: 26. 2. 2010, 14:54:58
|
||
Jan Gebauer Profil |
#9 · Zasláno: 26. 2. 2010, 15:23:48
tak tohle to napsalo :
Array ( [name] => ergergerg [surname] => ergergerger [email] => t@ergerg.lo [notes] => ergregergergergergg [send-form] => Odeslat zprávu [send] => 1 ) |
||
Alphard Profil |
#10 · Zasláno: 26. 2. 2010, 15:38:11
Žádná chyba a proměnné jsou správně naplněné, email je v pořádku nebo prázdný?
Script nyní vypadá předpokládám takhle: $to = "jan.gebauer@email.cz"; $extra = "From: $_POST[email]\r\nReply-To: $_POST[email]\r\n"; $subject = "Vzkaz od ".$_POST['name'].""; $mess = "Jmeno: ".$_POST['name']."\n Email: ".$_POST['email']."\n Predmet: ".$_POST['surname']."\n Text:\n".$_POST['notes'].""; mail ($to, $subject, $mess, $extra); |
||
Jan Gebauer Profil |
#11 · Zasláno: 26. 2. 2010, 15:51:54
Ano skript ted tak vypada, ale neodesle se email, vubec mi nedojde
|
||
nightfish Profil |
#12 · Zasláno: 26. 2. 2010, 16:14:14
Jan Gebauer:
„Ano skript ted tak vypada, ale neodesle se email, vubec mi nedojde“ je třeba rozlišovat 2 situace: 1) mail se neodešle 2) mail nepřijde ad 1) obvykle se vypíše nějaká chybová hláška ze které se dá poznat, v čem je problém ad 2) počkejte půl dne až den, pravidelně kontrolujte spamovou složku pokud ani po dni e-mail nepřijde, zkuste jej poslat na jinou adresu/jiné adresy (nejlépe u jiného poštovního poskytovatele - např. na gmail atd.) |
||
Jan Gebauer Profil |
#13 · Zasláno: 26. 2. 2010, 16:16:03
ok, diky, mail nepřijde, žádnou chybovou hlášku to nepíše, akorát jak jsem napsal ten ůvodní skript na začátku., tak jsem tu zprávu měl hned, sice prázdnou , ale měl.
|
||
Jan Gebauer Profil |
#14 · Zasláno: 26. 2. 2010, 19:12:26
vytvořil jsem si gmail a ani tam nic prozatím nepřišlo
|
||
Alphard Profil |
#15 · Zasláno: 26. 2. 2010, 19:30:16
Máte povolený výpis chyb?
Co tohle? if(mail($to, $subject, $mess, $extra)) echo "odeslano"; else echo "chyba"; Neupravil jste ještě něco jiného? Odstranění header by nemělo mít vliv na odeslání mailu, ale můžete ho tam zkusit vrátit a poslat. Musíte prostě zkoušet, kdybychom viděli chybu, tak vám to napíšeme. |
||
Jan Gebauer Profil |
#16 · Zasláno: 26. 2. 2010, 19:30:41
na gmnail to chodí normálně, děkuji,děkuji,děkujiděkujiděkujiděkujiděkujiděkujiděkujiděkuji :-)
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0