Autor Zpráva
aloiss
Profil *
zdravím, mám podobnej kod

echo'<img src="images/ico_delete.gif" onmouseover="Tip('Some text', SHADOW, true, SHADOWWIDTH, 7)" border=\"0\"></a>'


má to fungovat tak, že když najedu na ionku zobrazí se mi Some text, bohužel teď to ani nevypíše informace
když dám onmouseover=\"Tip("Some text", SHADOW, true, SHADOWWIDTH, 7)\" tak to vypíše, ale při najetí to nefunguje...
AM_
Profil
Escapovat musíš hlavně ty znaky, ve kterých je echo obalené :) tedy v tomto případě apostrofy \'.
Čistější je ale nepsat to do echa, ale ukončit si PHP, tedy:
?><img ...><?php
technik
Profil
na konci echo nemáš
;
aloiss
Profil *
AM:
díky ;)
imploder
Profil
Mezi apostrofy se escapovat nedá, mezi uvozovkami dá. Pokud je potřeba mít v jednom řetězci apostrofy i uvozovky, tak se uzavře do uvozovek a uvozovky uvnitř se escapují (apostrofy se escapovat nemusí; v řetězci mezi uvozovkami můžou být apostrofy a naopak v řetězci mezi apostrofy můžou být uvozovky).

echo "<img src=\"images/ico_delete.gif\" onmouseover=\"Tip('Some text', SHADOW, true, SHADOWWIDTH, 7)\" border=\"0\"></a>";
tiso
Profil
imploder: „Mezi apostrofy se escapovat nedá, mezi uvozovkami dá.
???
AM_
Profil
imploder:
Mezi apostrofy se escapovat nedá
Od kdy?
Pravdou je jen to, že apostrofy berou méně metaznaků (možná vlastně jen další apostrofy, což je zrovna tento případ), nicméně escapování funguje stejně dobře, jako u uvozovek.

Pokud je potřeba mít v jednom řetězci apostrofy i uvozovky, tak se uzavře do uvozovek a uvozovky uvnitř se escapují
Nebo se uzavře do apostrofů a escapují se ty, pak se zase nemusí escapovat uvozovky. A je to lepší, protože se nemusí escapovat ledacos jiného.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: