Autor Zpráva
svagi
Profil
Zdravím,
prosím o pomoc, mám problém s uploadem běžného souboru na server. Hosting mám na wz. Práva složek na serveru jsou nastavena na 777. Kód vypadá následovně:

<?
echo '<center><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">';  
echo '<input type="file" name="soubor">'.'<br>';  
echo '<input type="submit" value="Uložit"></form></center>';
                                               
$_FILES['soubor']['name']; 
$_FILES['soubor']['tmp_name']; 
$_FILES['soubor']['type']; 

if (isset($_FILES['soubor']))
  {                            
    $slozka = "../include"; 
    $cil = $slozka . "/" .$_FILES['soubor']['name'];
    $nazev_souboru = $_FILES['soubor']['tmp_name']; 
    move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil) 
      or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat");
    chmod ($cil, 0777);
    echo "<a href=\"$cil\">Jdi na soubor</a>";  
    }  
 ?>


pokaždé to vrátí: Warning: move_uploaded_file(): Unable to access ...

nevíte v čem je problém?

A ještě jeden dotaz. Pokud mám na stránkách nějaký výpis souborů a tudíž si prohlížím jednotlivé adresáře, u nichž se mi zároveň vypisuje cesta přímo na stránce (např. následovně /slozka/abeceda/prvni/ ), jak udělat jednotlivé složky jako klikatelné zpětné odkazy do dané složky? (Jednotlivé odkazy vrací do původní složky.)

Díky:)


Moderátor Majkl578: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
radas
Profil *
a ta složka include je na jiné urovni než soubor upload.php?
svagi
Profil
mno byla.. ale koukám, že jsem celou dobu spoustěl tu v kořenovym adresáři... zvláštní, ale až teďka jsem si to uvědomil a pořád testoval cestu... díky moc
a s těma adresářema nebyl by nějakej tip?
radas
Profil *
a ktere složky budou dynamicky vytvořene uživateli a ktere už budou vytvořeny dopředu programatorem...?
svagi
Profil
první složka je dopředu vytvořena programátorem (čili je to něco jako projekt, kterej nemohou uživatelé měnit), a ostatní podsložky jsou tvořeny uživateli...
radas
Profil *
a vice urovni než je výše uvedenu nebude?
tak pak by stačila funkce scandir a pak pokud je další složka tak použit další scendir...
doporučuji php.net je to tam hezky rozepsane..
svagi
Profil
no právě, že bude a to je hlavní problém.... jak zjistim obecne počet vytvořených adresářů?
radas
Profil *
pokud jsem to dobře pochopil tak by to mohlo byt takto...
<?
$target = '../slozka/';
$weeds = array('.', '..','Thumbs.db','index.php');
$directories = array_diff(scandir($target), $weeds);
foreach($directories as $value)
{
if(is_dir($target.$value))
{
echo $value."<br />";
$target1 =$target.$value."/";
$weeds = array('.', '..','Thumbs.db','index.php');
$directories1 = array_diff(scandir($target1), $weeds);
foreach($directories1 as $value1)
{
echo $value1;
}
}
?>
svagi
Profil
teďka jak je to s těma slozkama? target, je ta výchozí? a místo indexu, ta v který mám ten script?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: