Autor Zpráva
mor5eus
Profil
Dobrý den,
potřeboval zajistit zápis statistik do google analytics(tedy spuštení JS) na stránce s php redirectem:

<?php
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: http://www.mujweb.cz");
header("Connection: close");
?>


ale nefunguje mi to. Zkoušel jsem vložit kod z analytics před i za php, ale ve stats ty přístupy nevidím. Ptáte se možná, proč nevložím kod z GA na cílovou stránku, bohužel to nemohu(nemám přístup do kodu cílových stránek). Proto mě napadlo sledovat statistiky přes nasměrování na speciální stránku s kodem a následný redirect. Prosím o radu, příp. pokud Vás napadá jiné řešení, budu rád.

Díky

Moderátor Majkl578: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Majkl578
Profil
Pokud se musí načíst a provést javascript, nepůjde to řešit přes PHP. Budeš to muset řešit buď javascriptovým přesměrováním nebo pomocí html metatagu refresh.
mor5eus
Profil
Aha - jenže já bych potřeboval, aby ta stránka na které je redirect nebyla vůbec vidět. Jak to např. řeší bannerové sytémy, které počítají odchozí návštěvníky?
nightfish
Profil
mor5eus:
použij event tracking na odkazu (tzn. ještě před přesměrováním)
mor5eus
Profil
nightfish:
koukal jsem na to - jenže tam musí být na původní stránce vložený analytics code. Bohužel ani do té nemohu zasahovat můžu jen ménit cílové URL, kam kliky povedou. :-( Proto jsem to chtěl řešit nasměrováním na stránku s kodem a následným redir.
t4nn3r
Profil
S google analyt. nemám zkušenosti, ale nemůžeš prostě provést JS a až pak poslat hlavičku s redirectem ?
mor5eus
Profil
To jsem zkoušel - ale k redir pres php píšou všichni, že musí být až nahoře v code.
mor5eus
Profil
Zatím se nikdo další s radou neozval, proto bych se chtěl zeptat, zda to lze udělat postupen jak píše "t4nn3r" ? Máte s tím někdo zkušenosti?

Díky
ninja
Profil
HTTP redirect nelze použít poté, co vložíte JavaScript.

Můžete vložit měřící kód na stránku, na kterou vede přesměrování?
mor5eus
Profil
Použil bych php redirect. Bohužel vložit kod na cilovou stranku nemohu.
panther
Profil
mor5eus:
co jsi nepochopil na [#2]? Čekáš, až ti to tu někdo napíše znovu?

Pokud nemáš na cílovou stránku přístup, nelze přesměrovávat pomocí PHP.
mor5eus
Profil
To jsem pochopil, jenže jak jsem se dočetl zde
http://www.jakpsatweb.cz/presmerovani.html
100% přesměrování je právě jen přes php, ostatní mohou zlobit a já bych potřeboval, aby mezistránka sloužila jen pro zapsání statistik, ale nebyla vidět pro uživatele.
panther
Profil
mor5eus:
a já bych potřeboval, aby mezistránka sloužila jen pro zapsání statistik, ale nebyla vidět pro uživatele.
jak u Tatarů. Nejde.
mor5eus
Profil
hmm - tak díky za rady - to jsem v pr...

napadlo mě ještě to řešit pomocí "onmousedown" přímo do odkazu - nemáte s tím někdo zkušenosti?
ninja
Profil
mor5eus: Pokud to nutně potřebujete, na stránce kde přesměrováváte před vlastním odesláním headeru s údaji o cílové stránce udělejte hit pomocí cURL, fopen atp. na stránku, kde budete mít měřící kód. V takovém případě ale nebudete mít informace návštevníka z Cookies, tažke je nutné si případné parametry poslat přes GET/POST.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: