Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 8. 2005, 21:54:07
Stáhnul jsem si phpMyAdmin. Teď jsem s tím pracoval na wz a docela mě to zaujalo. Vím, že se to co jsem stáhnul musí dát někam na server, tedy do Apache, ale nevím, kam poraďte prosím. Zkoušel jsem to, ale nic nefunguje. A pokud je potřeba udělat ještě něco, tak co??
|
||
KORMUS Profil |
#2 · Zasláno: 23. 8. 2005, 08:01:51
Asi si nastuduj něco o APACHE (konkrétně root directory), aby jsi mohl vyzjistit / nastavit na svém domácím serveru a dát to tam.
U phpMyAdmina je pak ještě potřeba nastavit nějaký ten konfigurační soubor (pár prvních řádek na nejzákladnější věci) -> snad to pomůže |
||
Hugo Profil |
#3 · Zasláno: 23. 8. 2005, 08:07:14
Podivej se sem
http://www.phpmyadmin.net/home_page/ phpMyAdmina musis nahrat do adresare, na ktery ukazuje direktiva DocumentRoot v httpd.conf |
||
Anonymní Profil * |
#4 · Zasláno: 23. 8. 2005, 19:44:24
Nejde mi to. Stránky mi nepomohly a to co psal KORMUS jsem zkoušel a taky nic. Ještě nějaká rada???
|
||
PetrHH Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 8. 2005, 22:26:27
Nejde mi to. Stránky mi nepomohly a to co psal KORMUS jsem zkoušel a taky nic. Ještě nějaká rada???
Co znamena "nejde mi to"?. Jaky mate Apche? Na jakem OS? Nahrejte si jej do DocumentRoot a nastavte tomu adresari spravne prava. Pak kdy zadate do prohlizece adresu k DocumentRoot/tenadresarsphpMyAdminem tak to musi neco ukazat. Zrejmne to bude hned nejake chybove hlaseni ale to nevadi. V adresari PHPMyadmina je nejaky config.ini, nazev ted presne nevim. V nem si musite zmenit prihlasovani z config na http. Je to tam okomentovane. Kdybyste nevedel piste mi na ICQ 165536992. Jsem obvykle online mezi 08:30 a 17:00. Petr |
||
mila Profil |
#6 · Zasláno: 25. 8. 2005, 22:54:04
Běhají ti na localhostu jiný php skripty?
Pokud ne nebo jsi to nezkoušel, tak jsi úplně mimo. Pokud ano, tak sorry za trapnou otázku. Mě admin taky chvíli neběhal, ale alespoň něco se objevilo. Nějaká stránka, asi s chybou, ale je čeho se chytit... |
||
Radim Profil * |
#7 · Zasláno: 27. 8. 2005, 09:48:24
musis mit nastaven konfigiuracni soubor, spustny server (e.g. apache), spusteny server mysqld.exe a nactene v pameti, okno se zavre) a klienta mysql.exe
pak by ti phpmzadmin mel jet |
||
Rob Profil |
#8 · Zasláno: 27. 8. 2005, 11:20:22
mila
PHP přirozeně funguje. Jinak bych se o phpMyAdmin ani nezajímal. Vyzkouším rady. |
||
mila Profil |
#9 · Zasláno: 27. 8. 2005, 12:58:33
Ok, blbá otázka. Ale občas je řešení tak jednoduché... Jsou i lidé, kteří nevědí, že na php je potřeba něco jako Apache.
Když jsem to přd 14 dny instaloval, musel jsem nastavit $cfg['PmaAbsoluteUri'] a $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] . Pokud tam dáš confing, pak také $cfg['Servers'][$i]['user'] a $cfg['Servers'][$i]['password'] . I potom mi to nefungovalo. Problém byl, že od jisté verze mysql používá nějaký nový způsob authorizace. Buď se musí používat mysqli místo mysql (také nastavit v configu) nebo změnit hesla do mysql (funkce je něco jako oldpass). V každém případě jsem to vyřešil, když jsem do googlu zkopíroval chybu, co mi to hlásilo. |
||
Rob Profil |
#10 · Zasláno: 27. 8. 2005, 18:52:24
mila
Už mi to funguje. Chtělo to po mně nastavit kódování cookies. A ještě jsem nastavil to co mi poradil PetrHH, ale pak jsem to zkoušel a bez dvou věcí se to ještě obešlo. Hlavní bylo to kódování cookies. Takže děkuji vše zúčasněným. Jo a nevědět, že na PHP je potřeba Apache, tak to je docela drsný. |
||
mila Profil |
#11 · Zasláno: 27. 8. 2005, 21:42:32
Rob
Je a není. Dovedu si živě představit, jak si někdo, kdo právě udělal svojí první stránku, přečte něco o include, přejmenuje soubor na .php a kliká na něj z průzkumníka - a diví se že to nejede. Pravda, že když instaluješ PHPMyAdmina, tak to asi nehrozí. |
||
hubipe Profil |
#12 · Zasláno: 27. 8. 2005, 22:19:28
Rob
Měl jsem stejný problém. Chyba je v tom, že autorizace config, tedy autorizace pomocí HTTP hlaviček v PHP NEFUNGUJE na CGI verzi PHP, což (pokud si oknař) musíš mít (na localhostu). |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0