Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
travis Profil * |
Dobrý den,
pročítal jsem diskusi, ale nějak jsem se nemohl dopídit, kde jsem udělal chybu. Pomocí tohoto formuláře přenáším číslo na stránku edit.php: <form action="edit.php" method="post"> <input type="hidden" name="edit" value="<?php echo $id; ?>"> <input type="submit" name="submit" value="upravit"> </form> <? //no a pak by měl kód na stránce edit.php najít řádek v databázi podle id z formuláře, ale nic to nevypisuje.. $edit = $_POST['edit']; // tohle získá informace o ID z formuláře $query = mysql_query("SELECT * FROM login WHERE id = '$edit'"); while ($radek = mysql_fetch_array($query, MYSQL_ASSOC)) { $id = $radek['id']; $jmeno = $radek['jmeno']; $heslo = $radek['heslo']; echo $id; } ?> 1) Když sem napíšu číslo ručně tak to funguje.... <? ... $query = mysql_query("SELECT * FROM login WHERE id = '$edit'"); ... ?> 2) Formulář by měl fungovat správně, protože stejný přenos čísla na delete.php mi funguje... Děkuju za pomoc. Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
|
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 3. 3. 2010, 17:25:38
Nějaká chybyčka. V edit.php si dejte print_r($_POST);, pak budete moudřejší.
|
||
travis Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 3. 2010, 17:40:20
Omlouvám se a děkuji.
print_r($_POST); vypisuje: Array ( [uprava] => 7 [submit] => upravit ) Moc tomu nerozumím, slovo uprava se nikde nevyskytuje. |
||
Taps Profil |
#4 · Zasláno: 3. 3. 2010, 19:11:28
travis:
a nemáš na té samé stránce třeba ještě nějaký jiný formulář? |
||
Alphard Profil |
#5 · Zasláno: 3. 3. 2010, 19:14:06
travis:
„Moc tomu nerozumím, slovo uprava se nikde nevyskytuje.“ To bude ten problém :-) Ve vaší ukázce opravdu není, nepřehlédl jste se? Vypadá to, jako byste měl input pojmenovaný jako "uprava". |
||
travis Profil * |
#6 · Zasláno: 3. 3. 2010, 19:54:26
Taps, Alphard: Sakra, tušíte správně...
<?php // výpis záznamů $vysledek= mysql_query("SELECT id, jmeno, heslo FROM login ORDER BY id"); while ($radek = mysql_fetch_array($vysledek, MYSQL_ASSOC)) { $id = $radek['id']; $jmeno = $radek['jmeno']; $heslo = $radek['heslo']; echo ('<tr><td>'.$id.'<td>'.$jmeno.'</td><td>'.$heslo.' </td><td></td>'); //tlačítka ?> <td> <!-- tlačítko upravit --> <form action="edit.php" method="post"> <input type="hidden" name="edit" value="<?php echo $id; ?>"> <input type="submit" name="submit" value="upravit"> </form> <!-- tlačítko smazat --> <form action="delete.php" method="post"> <input type="hidden" name="smazat" value="<?php echo $id; ?>"> <input type="submit" name="submit" value="x"> </form> </tr> <? } ?> Jak je to možné, že to vadí? |
||
travis Profil * |
#7 · Zasláno: 3. 3. 2010, 20:43:52
Nějak jsem to přepisováním opravil. Ani nevím jak, vypadá to všude stejně. :-)
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0