Autor Zpráva
tzuj
Profil *
Dobrý den,
tak nějak jsem se začal učit PHP a MySQL, vše se zatím daří. Do databáze zapisuji pomocí formulářů, z databáze také vypisuji. Teď bych se vás chtěl zeptat, jaká je funkce na spočítání řádků v tabulce? Prostě jakou funkcí zjistím, jestli v dané tabulce jsou 3 řádky nebo 50?
Děkuji za odpověď
Beavis
Profil
tzuj:
Myslím, že funkce count(); je ta pravá.
tzuj
Profil *
ok, děkuji
Jde mě vlastně o to, když mám v tabulce názvy kategorií, tak tyto kategorie spočítat.
pokud můj dotaz na mysql vypadá takto:
<?php include "config.php";
      $dotaz = "SELECT * FROM kategorie ORDER BY kategorie_id";
      $vysledek = mysql_query($dotaz) or die ("Neplatný dotaz: ". mysql_error());
      while ($radek = mysql_fetch_array($vysledek)){ zde nějaké vypsání výsledků } ?>

tak jak nyní použiji funkci count()?
to musím podat do databáze podat nový dotaz?
$dotaz ="SELECT count(*) FROM kategorie_nazev"
?

nebo se to dá spočítat už z dotazu prvního?

Moderátor Majkl578: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
tzuj
Profil *
teoreticky by mělo stačit
echo count($radek)
nebo ne? ovšem, když to takhle udělám, tak to háže chybné čislo :(
Keeehi
Profil
tzuj:
takto to je špatně (spočítá ti to vlastně počet sloupců)

máš na výběr ze 2 možností
MYSQL $dotaz = "SELECT *, COUNT(*) FROM kategorie ORDER BY kategorie_id";
nebo
PHP $pocet_radku = mysql_num_rows($vysledek);
tzuj
Profil *
jj, díky už to funguje (zkoušel jsem variantu č. 2) něco takového jsem přesně hledal :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: