Autor Zpráva
trsak1
Profil
jak vytvořím samostatnou stránku, při vypsání databáze?
třeba clenove.php?id=1
Budulinek
Profil
Sice si nejsem jist, co máš přesně na mysli, ale zkusím ti poradit. Logicky se zamysli nad tím, co můžeš vyčíst z toho linku. clenove.php naznačují, že asi bude řeč o nějakých členech a id=1, že půjde o člena s ID 1.

Takže je jasné, že když otevřeš stránku s tímto linkem, můžeš si z DB načíst vše, o tomto členovi (přes $_GET[id] se dostaneš k údajům v databázi). Pak už si jen uděláš "šablonu", do které budeš načtená data vkládat. Takže ať načteš jakéhokoli člena (čti jakékoli id), bude se zobrazovat vždy požadovaný soubor údajů v předem nastavené formě :)

Tohle jde samozřejmě aplikovat nejen na uživatele a také je možno zapojit více atributů pro případný podrobnější výběr stránky, např. clenove.php?id=1&sekce=pratele atd...
trsak1
Profil
ale jak udělám tu stránku ? :D
Keeehi
Profil
trsak1:
Že by sis ji naprogramoval?

Původně jsem se chtěl zeptat, co na tom neumíš, ale pak mě napadlo, že bude kratší, když napíšeš co umíš.
trsak1
Profil
nikdy jsem to nepotřeboval, založil jsem prosťe php stránku
Keeehi
Profil
trsak1:
Začni zde a až se dostaneš úspěšně k 100 článku, budě už vědět, jak na to.

EDIT: No to možná už znáš, ale pořád si nenapsal, co ti na tom nejde. S čím si nevíš rady. Celé ti to tady nejspíš nikdo dělat nebude.
AM_
Profil
trsak1:
jak vytvořím samostatnou stránku, při vypsání databáze?
třeba clenove.php?id=1
Zatímco se bude vypisovat z databáze, sedneš si k počítači a vytvoříš soubor clenove.php.
Do něj zapíšeš
<?php if (@$_GET['id'] == 1) { ?>
Obsah
<?php } ?>

A máš stránku clenove.php?id=1, vytvořenou při vypsání z databáze.
trsak1
Profil
AM:
to je uplně super, tohle jsem potřeboval
trsak1
Profil
ale když chcu udělat uživatelův profil v tabulce, třeba pro uživatele s id 3, musím tu stránku dělát zvlášť, nebo jde pomocí databáze udělat rovnou 50 stránek a v každý by bylo o uživatelovy?
Joker
Profil
trsak1:
V [#6] Keeehi posílal odkaz na seriál o PHP, tak začněte tam a naučte se alespoň ty základy.
Bude to daleko snadnější a rychlejší, než se učit PHP přes diskusní fórum.
trsak1
Profil
ja základy umím, ale tohle neumím protože jsem tonikdy nepotřeboval :-)
shaggy
Profil
trsak1:
ja základy umím, ale tohle neumím
Tomuto sa hovorí oxymoron.
Ty základy neovládaš, keby si ich ovládal, vedel by si aj toto - preto šup, prečítať si ten seriál o PHP, tak ako ti radili ostatní.
trsak1
Profil
http://five-fingers.webz.cz/
tuhle stránku sem udělal, takže základy php umím
shaggy
Profil
trsak1:
takže základy php umím
Tak ti potom predávanie parametrov cez GET a výpis z DB na ich základe určite nebude robiť problém.
radvis
Profil *
Proč máš "PHPSESSID" v url na stránce?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: