Autor Zpráva
aloiss
Profil *
Ahoj, mám kod
<form method="post" action="main.php?lechyc=zpracovat_css" accept-charset="windows-1250"> 
<textarea name="text" rows="30" cols="80"><?php
$filename = "style.css";
$handle = fopen($filename, "r");
$prvni=fread($handle, filesize($filename));
echo "$prvni";
fclose($soubor);
?></textarea><br>
<input type="submit" value="Uložit">
</form> 

a
<?php
$a = file_get_contents("style.css");
$f =fopen("style.css", "w");
fwrite($f, " ".$_POST['text']."<hr>"."\n".$a);
fclose($f); 
echo "uloženo"; 
?>


ale neukládá se, nevíte někdo proč?
Krab
Profil *
Zavři soubor style.css fclose($handle).
aloiss
Profil *
<form method="post" action="main.php?lechyc=zpracovat_css" accept-charset="windows-1250"> 
<textarea name="text" rows="30" cols="80"><?php
$filename = "style.css";
$handle = fopen($filename, "r");
$prvni=fread($handle, filesize($filename));
echo "$prvni";
fclose($handle);
?></textarea><br>
<input type="submit" value="Uložit">
</form> 


nejde stejně :(
Krab
Profil *
Tohle funguje?
<form method="post" action="main.php?lechyc=zpracovat_css" accept-charset="windows-1250">
<textarea name="text" rows="30" cols="80">
<?php
$data = file_get_contents("style.css");
echo $data;
?>
</textarea>
<br>
<input type="submit" value="Uložit">
</form>
<?php
file_put_contents("style.css", " ".$_POST['text']."<hr>"."\n".file_get_contents("style.css"));
echo "uloženo";
?>
aloiss
Profil *
nefunguje
nastaveni.php
<form method="post" action="main.php?lechyc=zpracovat_css" accept-charset="windows-1250">
<textarea name="text" rows="30" cols="80">
<?php
$data = file_get_contents("style.css");
echo $data;
?>
</textarea>

zpracovat_css.php
<?php
file_put_contents("style.css", " ".$_POST['text']."<hr>"."\n".file_get_contents("style.css"));
echo "uloženo";
?>


i kdyz to dám dohromady
<form method="post" action="main.php?lechyc=nastaveni" accept-charset="windows-1250">
<textarea name="text" rows="30" cols="80">
<?php
$data = file_get_contents("style.css");
echo $data;
?>
</textarea>
<br>
<input type="submit" value="Uložit">
</form>
<?php
file_put_contents("style.css", " ".$_POST['text']."<hr>"."\n".file_get_contents("style.css"));
echo "uloženo";
?>


taky nejde
Krab
Profil *
Pokud máš skript pro ukládání do souboru v souboru zpracovat_css.php, musí být ve formuláři v souboru nastaveni.php nastaveno action="zpracovat_css.php".
aloiss
Profil *
tak to mám

nastaveni.php
<form method="post" action="main.php?lechyc=zpracovat_css" accept-charset="windows-1250">
<textarea name="text" rows="30" cols="80">
<?php
$data = file_get_contents("style.css");
echo $data;
?>
</textarea>

zpracovat_css.php
<?php
file_put_contents("style.css", " ".$_POST['text']."<hr>"."\n".file_get_contents("style.css"));
echo "uloženo";
?>

Napíše mi to uloženo, ale v souboru(style.css) se nic nezměnilo.
Krab
Profil *
Uloží se do souboru style.css aspoň ten tag <hr>? Nehlásí skript nějaké varování? Nastavil si souboru style.css oprávnění 777 pro zápis do souboru, případně i složce, ve které to možná máš oprávnění 777? Co máš za hosting?
aloiss
Profil *
vyřešeno díky za rady ;)
aloiss
Profil *
ještě mám problém ten když mám třeba kod:
<a href="test.php">zkouška</a>

a pak uložím, tak se to uloží jako:
<a href=\"test.php\">zkouška</a>

dá se nějak odstranit aby to automaticky nepřidávalo "\" ?
FireDoom99
Profil
Též se přimlouvám o pomoc.Mám kód na podobném principu a dělá mi to to samé.
Předem dík za pomoc ;)
FireDoom99
Profil
Problém vyřešen.
_______________
Stále ne dělá to pořád tu chybu byli tam jen špatně odkazy :(
AM_
Profil
stripslashes
případně robustněji http://php.vrana.cz/vypnuti-magic_quotes_gpc.php
Majkl578
Profil
Jen bych k tomu, co řekl AM_ dodal, že magické uvozovky jsou od verze 5.3 deprecated a od 6.0 (pokud teda nějaké PHP 6 bude :)) odstraněny.
Jejich vypnutí by mělo jít i pomocí .htaccessu, což je jednodušší, jelikož se tomu tak stane ještě před spuštěním scriptu:
php_flag magic_quotes_gpc off
Seneca
Profil *
Dobrý den, mám problém jako ti dva předemnou, ale nevím jak ten kód doplnit do tohoto kódu:

$y = file_get_contents("log.rtf");
    echo "<form>";
    echo "<textarea class='textarea' name='zapis'>$y</textarea>";
    echo "<input type='hidden' value='change' name='kontrola'>";
    echo "<br><input type='submit' class='submit' value='Změň'>";
    echo "</form>";
}
if ($kontrola == "change") {

 $soubor = fopen("log.rtf", "w");
     fwrite($soubor, $zapis);
    fclose($soubor);
    }
Doby92
Profil *
Dobrý den taky mám problém takový že se mi TEXT neukládá do Souboru (jedná se o formulář pro komentáře) či formulář pro doplňování textu na webu. Odkaz na web

<div id="box_content">
   <h2><? echo nl2br(Htmlspecialchars($HTTP_POST_VARS["name_coment"])); ?></h2>
   
   <? echo nl2br(Htmlspecialchars($HTTP_POST_VARS["coment"]));
     echo "
   <form action=\"$_SELF\" method=\"post\">
   <input type=\"text\" name=\"name_coment\">
   <textarea name=\"coment\" rows=10 cols=50></textarea>
   <input type=\"submit\" value=\"test\">
   </form>
   ";?>
   
  </div>


CSS ---------------

#box_content{
width: 600px;
text-align: left;
}


1. jak udělat aby se mi odeslaný text uložil a při tom když odešlu další text aby ho nenahrazoval ale aby se přidal nad něj jako nejnovější komentář.

2. Mělo by jméno být tučný a při tom to mělo určitou barvu (co me jediny napadá tak by to měl být script který ti přidá do souboru i kód př.)
<div class="name_coment"><? echo nl2br(Htmlspecialchars($HTTP_POST_VARS["name_coment"])); ?></div>



Díky všem co mi pomůžou najít řešení
Drvoštěp
Profil *
Seneca:
Předpokládám, že data z formuláře odesíláš metodou POST.
if ($kontrola == "change") {
$zapis = stripslashes($_POST["zapis"]);
$soubor = fopen("log.rtf", "w");
fwrite($soubor, $zapis);
fclose($soubor); }

Doby92:
K bodu 1. Přidávání nového komentáře před starý:
$coment = $_POST["coment"];
file_put_contents("soubor.neco", $coment."\n".file_get_contents("soubor.neco"));
Seneca
Profil *
Díky ti už to jde bez problému.Automatická úprava textu už není no prostě moc děkuju ;)
doby92
Profil *
Drvoštěp
Můžeš mi přesně vyúsat kód i s tim mím...? + vysvetlit co myslíš tím soubor.neco a nakódovat to tak aby se to i rovnou ukládalo... já jsem totiž na php uplný amatér jsem rád co jsem vytvořil i když to nefungovalo...předem Děkuji
Drvoštěp
Profil *
doby92:
Chápu správně, že chceš komentáře ukládat do souboru a vypisovat na stránce? Jestli ano, tvůj kód mi nějak nepasuje do toho, co bys možná chtěl. Uvádím tedy jiný. Vytvoř nový soubor komentare.html a do index.php vlož:
<div id="box_content">
<?php
if (isset($_POST["submit"]))
{
$name_coment = htmlspecialchars($_POST["name_coment"]);
$coment = nl2br(htmlspecialchars($_POST["coment"]));
if ($name_coment != FALSE && $coment != FALSE)
{
file_put_contents("komentare.html", "<h2>".$name_coment."</h2>\n <p>".$coment."</p>\n".file_get_contents("komentare.html"));
echo "<p>Komentář byl přidán.</p>";
}
else
{
echo "<p>Nevyplnili jste jméno nebo text komentáře.</p>";
}
}
?>
<h1>Formulář</h1>
<form action="index.php" method="post">
Jméno:
<br>
<input type="text" name="name_coment" size="30">
<br>
Komentář:
<br>
<textarea name="coment" rows="10" cols="50"></textarea>
<br>
<input type="submit" name="submit" value="Odeslat">
</form>
<h1>Komentáře</h1>
<?php
if (file_exists("komentare.html"))
{
readfile("komentare.html");
}
else
{
echo "<p>Žádné komentáře.</p>";
}
?>
</div>
doby92
Profil *
Drvoštěp:
Jsi moc laskav...ale nak to nefunguje =(( nevis kde je problem...? koukni co to pise Odkaz
doby92
Profil *
Drvoštěp:
Co vím tak prej to jde ukladat i do databaze....? nebylo by to jednodusi...? a dcl by bylo dobry vypisovani IP adresy i.....
Anonymní
Profil *
doby92:
Vyzkoušel jsem ten skript na mém x.ic.cz a funguje. Jen musíš souboru komentare.html nastavit práva pro zápis (CHMOD) na 777.
doby92
Profil *
Anonymní:
což udělám jak???
doby92
Profil *
Skvělý funguje to parádně fakt díky moc kluci =))) máte to u mě =))
doby92
Profil *
Zdravím....mám opět prozbu....už jsem zmknul registraci do databáze a přihlášení....teďka bych potřeboval ten kód upravit tak aby tam byla jen textarea a tlačítko na odeslání.....jméno kdo to přidal by se načetlo z databáze....já už se to zkoušel nák upravit ale boužel bez pozitivního výsledku =((
Předem Děkuju
doby92
Profil *
<?php
if (isset($_POST["submit"]))
{
$name_coment = htmlspecialchars($_POST["name_coment"]);
$coment = nl2br(htmlspecialchars($_POST["coment"]));
if ($name_coment != FALSE && $coment != FALSE)
{
file_put_contents("komentare.html", "<h2>".$name_coment."</h2>\n <p>".$coment."</p>\n".file_get_contents("komentare.html"));
echo "<p>Komentář byl přidán.</p>";
}
else
{
echo "<p>Nevyplnili jste jméno nebo text komentáře.</p>";
}
}
?>
<h1>Formulář</h1>
<form action="index.php" method="post">
Jméno:
<br>
<input type="text" name="name_coment" size="30">
<br>
Komentář:
<br>
<textarea name="coment" rows="10" cols="50"></textarea>
<br>
<input type="submit" name="submit" value="Odeslat">
</form>
<h1>Komentáře</h1>
<?php
if (file_exists("komentare.html"))
{
readfile("komentare.html");
}
else
{
echo "<p>Žádné komentáře.</p>";
}
?>
</div>

TEnhle kód upravit prosím

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0