Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
maarlin Profil |
#1 · Zasláno: 7. 3. 2010, 19:05:45
Vysktuje se mi tato „standardní“ chyba. Allowed memory size of ... bytes exhausted (tried to allocate ... bytes)
Objeví se běžně při zpracovávání větších obrázků, resp. překročení nastaveného memory_limit. U mě je rozdíl v tom, že se nesnažím zpracovávat veliké obrázky, ale spousty malých, proto mě napadlo, zda místo ini_set('memory_limit','24M'); existuje nějaké řešení, resp. postup, který by dokázal postupně po každém obrázku v cyklu třeba promazávat tu paměť, aby se nezaplnila, popř. zda by pomohlo nějak, pokud bych třeba po vykonání každého cyklu počkal několik sekund… Nevím popravdě zcela jak přesně dojde k naplnění memory_limit, resp. co přesně se tam ukládá a jak se rozhoduje o tom, co se kdy smaže (po ukončení scriptu?). Jinak předpokládám, že to využívá RAM a popř. SWAP na disku, pokud je… Opravte mě prosím, pokud se mýlím… |
||
tiso Profil |
#2 · Zasláno: 7. 3. 2010, 19:12:25
maarlin: ukáž skript
|
||
DoubleThink Profil * |
#3 · Zasláno: 7. 3. 2010, 19:14:00
maarlin:
„existuje nějaké řešení, resp. postup, který by dokázal postupně po každém obrázku v cyklu třeba promazávat tu paměť, aby se nezaplnila“ Uvolňuj nepotřebné objekty a proměnné. Viz imagedestroy a unset. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0