Autor Zpráva
Berzeger
Ahoj lidi,
mam menší problém. Dělám stránku našem CS klanu, ale zkejsnul jsem u jedné věci.
Mam kod:

echo "Obrázek zařadit do kategorie:<br>";
echo "<select name=\"pctkat\" size =\"1\">";
echo "<option value=\"\">";
echo "<option value=\"Berzeger\">Berzeger";
echo "<option value=\"eskalko\">eskalko";
echo "<option value=\"SK_8er\">SK_8er";
echo "<option value=\"w4mp-O\">w4mp-O";
echo "</select>";

A o kus dál:

mysql_connect("mysql.wz.cz","clanlts","heslo");
mysql_select_db("clanlts");
$adresa = ereg_replace ("www.","","$adresa");
mysql_query("insert into pictures(adresa,vlozil) values ('$pctadresa','$pctkat')") or die ("<b>Nepovedlo se provést databázový požadavek...</b>");
echo "<b>Obrázek byl úspěšně vložen.&nbsp;</b>";

A právě do databáze se hodnota selectu neuloží.
Potřebuju, aby když jeden ze čtyř lidí s oprávněním chtějí vložit obrázek, tak si vyberou v selectu svuj nick a ten se potom uloží do databáze jako "ulozil", abych mohl potom roztridit pro kazdeho clena galerii. Prázdný option znamená, že se obrázek uloží na server, ale nezobrazí se v galerii.

Díky, Berzeger
Robotus
Profil *
$_POST['pctkat'] nebo $_GET['pctkat'] podle toho jak odesilas data z <form>
Berzeger
Mno když tam dám:
mysql_query("insert into pictures(adresa,vlozil) values ('$pctadresa','$_POST[pctkat]')")
tak to stejně nic neuloží
Robotus
Profil *
a bez chyby? tzn die Nepovedlo se.... neprobehne?
$pctadresa je nekde deklarovana nebo je to chybka ($adresa == $pctadresa)?
predpokladam ze server mysql.webzdarma.cz db clanlts a heslo sou spravne ;)
Berzeger
Žádnou chybu to nehlásí, uloží to pctadresu, ale neuloží to pctkat

nebudu sem přece dávat pravý heslo:)

no $pctadresa je deklarována tím selectem. nebo ne?

$adresa != $pctadresa
Kajman
Profil *
Doporučuji se poradit s výstupem mysql_error().

asi takhle nějak...
or die ("<b>Nepovedlo se provést databázový požadavek...<br>".mysql_error()."</b>");
Berzeger
Doporučuji se poradit s výstupem mysql_error().
No ale ono to žádnou chybu nehlásí, prostě to uloží jen jednu věc a druhou ne.
Kajman
Profil *
a
mysql_query("insert into pictures(adresa,vlozil) values ('$pctadresa','$_POST['pctkat']')") taky nejde?

Tak to bych si pak zusil vygenerovat phpinfo() a kouknul, jestli tam opravdu prijde... jestli tam nejsou v tom formu treba dve veci se stejnym nazvem nebo tak neco.
Berzeger
muj dotaz je, jestli muzu dat nazev selectu jako promennou a jestli jo, tak jak, protoze, tak jak to mam ja to nefunguje.
Berzeger
Kajman:
To potom hlásí že to očekávalo znak '
podivam se na to phpinfo()
Leo
Vypiste si misto ulozeni do databaze ten dotaz, co tam posilate (ja si osobne vzdycky nachystam $query="insert...") a pak teprve mysql_query($query,...). Pokud tam posilate to, co si myslite, tak muze byt chyba jen v datovych typech. Leo
Berzeger
hm, to phpinfo vychrli hromadu cypovin, ale co jsem to procital, tak nic, co by mi pomohlo.
Berzeger
Takže pánové,

už jsem to vyřešil, chyba byla v mé vlastní nepozornosti... jak jinak, že? Moc vám všem děkuju za vaši snahu mi pomoct a omlouvam se za ten plany poplach:) chyba byla v tom, že mam na stránce dva formuláře, v jednom byl select $pctkat, ale snazil jsem se jeho value odeslat prostrednictvim informaci z 2. fotmulare... tudiz se nic neodeslalo...
Ještě jednou děkuji, a tímto se téma uzamyká.

Berzeger
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0