Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Berzeger Profil |
#1 · Zasláno: 23. 8. 2005, 13:18:10 · Upravil/a: Berzeger
Ahoj lidi,
mam menší problém. Dělám stránku našem CS klanu, ale zkejsnul jsem u jedné věci. Mam kod: echo "Obrázek zařadit do kategorie:<br>"; echo "<select name=\"pctkat\" size =\"1\">"; echo "<option value=\"\">"; echo "<option value=\"Berzeger\">Berzeger"; echo "<option value=\"eskalko\">eskalko"; echo "<option value=\"SK_8er\">SK_8er"; echo "<option value=\"w4mp-O\">w4mp-O"; echo "</select>"; A o kus dál: mysql_connect("mysql.wz.cz","clanlts","heslo"); mysql_select_db("clanlts"); $adresa = ereg_replace ("www.","","$adresa"); mysql_query("insert into pictures(adresa,vlozil) values ('$pctadresa','$pctkat')") or die ("<b>Nepovedlo se provést databázový požadavek...</b>"); echo "<b>Obrázek byl úspěšně vložen. </b>"; A právě do databáze se hodnota selectu neuloží. Potřebuju, aby když jeden ze čtyř lidí s oprávněním chtějí vložit obrázek, tak si vyberou v selectu svuj nick a ten se potom uloží do databáze jako "ulozil", abych mohl potom roztridit pro kazdeho clena galerii. Prázdný option znamená, že se obrázek uloží na server, ale nezobrazí se v galerii. Díky, Berzeger |
||
Robotus Profil * |
#2 · Zasláno: 23. 8. 2005, 13:42:31
$_POST['pctkat'] nebo $_GET['pctkat'] podle toho jak odesilas data z <form>
|
||
Berzeger Profil |
#3 · Zasláno: 23. 8. 2005, 13:52:14
Mno když tam dám:
mysql_query("insert into pictures(adresa,vlozil) values ('$pctadresa','$_POST[pctkat]')") tak to stejně nic neuloží |
||
Robotus Profil * |
#4 · Zasláno: 23. 8. 2005, 13:57:39
a bez chyby? tzn die Nepovedlo se.... neprobehne?
$pctadresa je nekde deklarovana nebo je to chybka ($adresa == $pctadresa)? predpokladam ze server mysql.webzdarma.cz db clanlts a heslo sou spravne ;) |
||
Berzeger Profil |
#5 · Zasláno: 23. 8. 2005, 13:59:17
Žádnou chybu to nehlásí, uloží to pctadresu, ale neuloží to pctkat
nebudu sem přece dávat pravý heslo:) no $pctadresa je deklarována tím selectem. nebo ne? $adresa != $pctadresa |
||
Kajman Profil * |
#6 · Zasláno: 23. 8. 2005, 14:00:17
Doporučuji se poradit s výstupem mysql_error().
asi takhle nějak... or die ("<b>Nepovedlo se provést databázový požadavek...<br>".mysql_error()."</b>"); |
||
Berzeger Profil |
#7 · Zasláno: 23. 8. 2005, 14:15:21
Doporučuji se poradit s výstupem mysql_error().
No ale ono to žádnou chybu nehlásí, prostě to uloží jen jednu věc a druhou ne. |
||
Kajman Profil * |
#8 · Zasláno: 23. 8. 2005, 14:32:35
a
mysql_query("insert into pictures(adresa,vlozil) values ('$pctadresa','$_POST['pctkat']')") taky nejde? Tak to bych si pak zusil vygenerovat phpinfo() a kouknul, jestli tam opravdu prijde... jestli tam nejsou v tom formu treba dve veci se stejnym nazvem nebo tak neco. |
||
Berzeger Profil |
#9 · Zasláno: 23. 8. 2005, 14:33:10
muj dotaz je, jestli muzu dat nazev selectu jako promennou a jestli jo, tak jak, protoze, tak jak to mam ja to nefunguje.
|
||
Berzeger Profil |
#10 · Zasláno: 23. 8. 2005, 14:34:01
Kajman:
To potom hlásí že to očekávalo znak ' podivam se na to phpinfo() |
||
Leo Profil |
#11 · Zasláno: 23. 8. 2005, 14:34:01
Vypiste si misto ulozeni do databaze ten dotaz, co tam posilate (ja si osobne vzdycky nachystam $query="insert...") a pak teprve mysql_query($query,...). Pokud tam posilate to, co si myslite, tak muze byt chyba jen v datovych typech. Leo
|
||
Berzeger Profil |
#12 · Zasláno: 23. 8. 2005, 14:41:50
hm, to phpinfo vychrli hromadu cypovin, ale co jsem to procital, tak nic, co by mi pomohlo.
|
||
Berzeger Profil |
#13 · Zasláno: 23. 8. 2005, 15:02:39
Takže pánové,
už jsem to vyřešil, chyba byla v mé vlastní nepozornosti... jak jinak, že? Moc vám všem děkuju za vaši snahu mi pomoct a omlouvam se za ten plany poplach:) chyba byla v tom, že mam na stránce dva formuláře, v jednom byl select $pctkat, ale snazil jsem se jeho value odeslat prostrednictvim informaci z 2. fotmulare... tudiz se nic neodeslalo... Ještě jednou děkuji, a tímto se téma uzamyká. Berzeger |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0