Autor Zpráva
Nikd0
Profil *
Ahoj,

na localhostu upravuji soubor a chci, aby se při uložení uploadoval na server. Na stránce s ukládáním bych dal iframe se scriptem na serveru. Jsem začátečník a potřebuji ten script který by to zvládl. Hledal jsem na netu, ale našel jsem jenom nějaké složité scripty kterým nerozumím...
nethor
Profil
ve zkratce:
soubor upload.php:
<? 
if($_POST['z'] == "upload")
	{
	for($i=0;$i<3;$i++)
		{
		if ($_FILES['priloha']['error'][$i] && $_FILES['priloha']['error'][$i] != 4) { echo "<br>".$i."-".$upload_err[$_FILES['priloha']['error'][$i]]; continue; }
		$jmeno_prilohy[$i] = namefriendly($_FILES['priloha']['name'][$i]);		//echo "<br>jmeno_prilohy=".$jmeno_prilohy[$i] ;
		$cesta[$i] = "./upload/".time()."-".$i."-".$jmeno_prilohy[$i] ; 				//echo "<br>cesta=".$cesta[$i];
		if (move_uploaded_file($_FILES["priloha"]["tmp_name"][$i],$cesta[$i]))	echo "<br>soubor ".$i." nahrán." ;
		}		
	}
	
	
function namefriendly($text)
	{
	$text = Strtolower($text);
	$text = (StrTr($text, "áäčçďéěëíňóöřšťúůüýž", "aaccdeeeinoorstuuuyz"));
	$text = eregI_replace("[^abcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789\.]+","-",$text);
	$text = ereg_replace("-\.",".",$text);
	$text = ereg_replace("\.+",".",$text);
	return $text;
	}
		
?>

<form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="hidden" name="z" value="upload">
Přiloha :<input class="file" type="file" name="priloha[0]"  >
Přiloha :<input class="file" type="file" name="priloha[1]"  >
Přiloha :<input class="file" type="file" name="priloha[2]"  >
<input type="submit" value="odeslat"> 
</form>


a vytvoř si složku upload , kam se budou soubory ukládat.
.. a nastavit ji práva na zápis (chmod)
Nikd0
Profil *
A bez formuláře to nejde?
mckay
Profil
Nikd0:
Řekl bych, že ne.
HomerJay
Profil
nethor:
Vďaka za tú funkciu namefriendly, presne to som potreboval, vďaka :)
nethor
Profil
Nikd0:
A bez formuláře to nejde?
... no možná jde, ale to asi není script pro začátečníka.
Myslím , že se dá vytvořit FTP spojení se serverem, kam se má soubor poslat, ale to jsem nikdy nedělal.
Nebo si zkus pohrát s fcí copy, takhle nějak by to mohlo jít:
copy("./soubor.jpg","ftp://domena.cz/upload/soubor.jpg");

nejspíš budeš muset do ftp přidat jméno a heslo - to si vygoogli ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: