Autor Zpráva
pesek
Profil *
Na svzch strankach mam upload obrazku a pak jeho nahled. Nekdy se stane ze kdyz uploaduju foto1 ulozi se a zobrazi se foto1_miniatura. Potom ulozim foto2 a misto aby se mi zobrazil foto2_miniatura tak s emi zobrazi foto1_miniatura nevite v cem muze byt chyba?? ocenimjakoukoliv radu diky
Taps
Profil
pesek:
ocenimjakoukoliv radu diky
My zde na foru oceníme zase kousek tvého kodu, který ti dělá problém
pesek
Profil *
no prave nevim jestli je chyba v uploadu nebo v tom zobrazovacim
Taps
Profil
pesek:
Když žádný kod neuvidíme nebudeme moci jak poradit.
pesek
Profil *
upload:


<form action="#" method="post" enctype="multipart/form-data">
<td width="100" align="right"> 
Název: </td>
<td width="200" align="left">
<input type="text" name="jmeno" size="20"></td></tr>
<tr><td width="100" align="right">
Soubor: </td>
<td width="200" align="left"><input name="obrazek" type="file" size="20"></td></tr>
<tr><td colspan="2" width="300">


<input type="submit" value="Nahrát obrázek"></form></td></tr></table></td></tr></table> 
<?php if (is_uploaded_file($_FILES['obrazek']['tmp_name']))  { 
if($_FILES['obrazek']['type']=="image/jpeg" or $_FILES['obrazek']['type']=="martin"){  
$jmeno=$_POST['jmeno']; 

$copy = move_uploaded_file($_FILES['obrazek']['tmp_name'], 
          martin."/$jmeno.jpg"); 
 
if($copy == true){  
echo "Obrázek <strong>\"".$jmeno."\"</strong> byl úspěšně nahrán na server.\n<br>"; 
}else{ 
echo "Soubor nemohl být nahrán.\nPočet chyb: " . $_FILES['obrazek']['error']; 
} 
}else{ 
echo "Lze nahrávat pouze soubory typu \"jpg\"!"; 
} 
} 
?> 
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p align="center">





zobarzení:

<?php


$nazev_slozky="martin";

$slozka=opendir($nazev_slozky);
if($slozka==false) die;
while($soubor=readdir($slozka)) {
if($soubor==".." || $soubor==".") continue;
if(eregi("nahled_", $soubor)) continue;
if(eregi("jpg", $soubor)) {
$obrazky[]=$soubor;
}
}
closedir($slozka);

$pocet_obrazku=count($obrazky);
$i=0;
for($i; $i<$pocet_obrazku; ++$i) {
list($sirka, $vyska)=getimagesize($nazev_slozky."/".$obrazky[$i]);
$nova_sirka=176;
$nova_vyska=135;
$blank=imagecreatetruecolor($nova_sirka, $nova_vyska);
$zdroj=imagecreatefromjpeg($nazev_slozky."/".$obrazky[$i]);
sort($obrazky);
imagecopyresized($blank, $zdroj, 0, 0, 0, 0, $nova_sirka, $nova_vyska, $sirka, $vyska);
imagejpeg($blank, $nazev_slozky."/nahled_".$obrazky[$i], 100);
echo "<a href=\"".$nazev_slozky."/".$obrazky[$i]."\" rel=\"lightbox[node_images]\"><img src=\"".$nazev_slozky."/nahled_".$obrazky[$i]."\" alt=\"".$obrazky[$i]."\" /></a>&nbsp;\n";
}
?>


Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
pesek
Profil *
opravdu nikdo netusi v cem muze byt chyba?? zarazi me ze nekdy to funguje abez problemu ale vetsinou ne
pesek
Profil *
nemozue to byt chyba v chmod?
pesek
Profil *
chtel jsi kod a kdyz ho mas tak uz ani neodepises
panther
Profil
pesek:
chtel jsi kod a kdyz ho mas tak uz ani neodepises
možná to má několik příčin:

- píšeš bez diakritiky, takže se tvé příspěvky blbě čtou
- píšeš mnoho příspěvků po sobě, což je ve zdejší komunitě nežádané

Tvá narážka směřovala zřejmě na Tapse, který zde, stejně jako všichni ostatní, radí zdarma a ve svém volném čase. Nikdo tedy není povinen se tvým problémem zajímat. Když si vynucuješ tímto způsobem svou pozornost, už tuplem ne. I já jsem ztratil náladu se tím kódem probírat, když jsem si přečetl tvé poslední 3 vytahovací příspěvky.
pesek
Profil *
Nevím v čem byly mé 3 příspěvky vytahovací. Ano přiznávám poslední je tak trošku nepjekný. Kdybych ho nenapsal tak vidíš že by jsi se ani neozval. A ty teěch mnoho příspěvků za sebou nejsou napsany po 5min ale po více dnech. Jsem v teto situaci bezradný a když se Taps vytahoval že mi neporadí bez kódu urychleně jsem mu ho tam vložil udělal jsme vše co řekl v co nejkratší době a pak se na mě stejně vykašlal mohl mi napsat že netuší nebo že mi neporadí nemyslíš?? pokud jsem se někoho dotkl tak určitě se omlouvám
AM_
Profil
pesek:
Ten kód je děs a hrůza.
if($_FILES['obrazek']['type']=="image/jpeg" or $_FILES['obrazek']['type']=="martin"){
To je nový mime-typ? Martin? do něj se převádějí všichni martinové do binárky?

$copy = move_uploaded_file($_FILES['obrazek']['tmp_name'],
martin."/$jmeno.jpg");
máš někde definovanou konstantu "martin"?

Pokud se chceš do kódu podepisovat, dělej to raději do komentářů :D

Jinak kód není moc přehledný a tohle je typická debug-chyba, prostě se ti někde blbě vyplní nějaká proměnná, a to najdeš nejlépe ty sám. Pokud se zobrazí jiný obrázek, podívej se na proměnné, které rozhodují o tom, který obrázek se zobrazí, kódem
var_dump($promenna);
die(); //v pripade, ze chces, aby hned potom script skoncil

si v kritických místech vypíšeš, jakých hodnot proměnné nabývají. A za chvíli objevíš, co je kde špatně.
pesek
Profil *
teď jsem trošku ztracený a jaká by tam měla být tedy konstanta?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: