Autor Zpráva
Křemílek
Profil
Ahoj,
pro zobrazovani informaci z databaze mi to pise na predposlednim radku Parse error: parse error in /3w/wz.cz/m/maniackittens/sestava_joe.php on line 48

ZACATEK

<?php
$db = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz", "LOGIN", "HESLO");
mysql_select_db("DATABAZE",$db);
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
$vysledek = mysql_query("SELECT JMENO,PRIJMENI,ROK,BYDLISTE,EMAIL,ICQ,POVOLANI,CPU,DESKA,GRAFIKA,MONIT OR,RAM,OS,SLUCHATKA,KLAVESNICE,MYS,PODLOZKA,INTERNET,ROZLISENI,DETAILY ,CITLIVOST_MYSI,SHOW_BLOOD,OBL_MAPY,OBL_ZBRANE,OBL_COD_SERVERY,OBL_STR ANKY,OBL_DOPING,POSL_KLANY,USPECHY,OSTATNI FROM users WHERE USERNAME='Joe'",$db);

while(list($jmeno,$prijmeni,$rok,$bydliste,$icq,$povolani,$cpu,$deska, $grafika,$monitor,$ram,$os,$sluchatka,$klavesnice,$mys,$podlozka,$inte rnet,$rozliseni,$detaily,$citlivost_mysi,$show_blood,$obl_mapy,$obl_zb rane,$obl_cod_servery,$obl_doping,$posl_klany,$uspechy,$ostatni)=Mysql _fetch_array($vysledek));
echo"<table width=760 border=1 align=center cellpadding=2 cellspacing=1 bordercolor=#E9E9E9 bgcolor=#F3F3F3 id=tabulka_joe>\n";
echo"<tr bgcolor=#E9E9E9 class=user_nadpis1><th height=20 colspan=2 bordercolor=#9DACBF scope=row><div align=left class=user_nadpis1>NĚCO O M&Igrave;</div></th></tr>\n";
echo"<tr bgco............
(...........)
echo"<tr bgcolor=#FFFFFF><th width=25%% height=26 class=user_polozky scope=row><div align=left>ostaní</div></th><th height=26 scope=row>$ostatni</th></tr>\n";
echo"<tr bgcolor=#FBFBFB class=user_mezera><th height=15 scope=row><div align=left>-</div></th><td height=15><div align=left>-</div></td></tr>\n";
echo"<tr bordercolor=#9DACBF bgcolor=#FBFBFB class=user_mezera><th height=15 colspan=2 bgcolor=#E9E9E9 scope=row><div align=right><a href=http://www.maniackittens.wz.cz/index1.php?page=sestava class=user_zavrit target=_self>Zavřít</a></div></th></tr></table>\n";
endwhile; - TOTO BY MEL BYT RADEK 48!
?>

NECHAPU, KDE BY MOHLA BYT CHYBA :-(
Berzeger
Profil
někde ti tam chybí {, nebo }, ", ', ;, , protože v tomto nepřehledném kodu to přehlédne i Jack Bauer.
centi
Profil
Keby mal PHP parser aspon trocha umelej inteligencie, tak poviem, že v tvojom skripte zablúdil, pretože je to fakt dosť neprehľadné (a o to ťažšie sa potom hľadajú chyby).

Nie vždy ti parser vyhodí presné číslo riadku, ak si si istý, že na určenom riadku chyba nie je, tak hľadaj vyššie. Prípadne skús systematicky vyhadzovať jednotlivé príkazy a reloadovať stále stránku a tak možno zistíš, ktorý kus kódu robí neplechu a ľahšie to potom opravíš.
Křemílek
Profil
ja vim, je v tom trosku zmatek, ale ja to jinak vypsat neumim :-(
Berzeger
Profil
ja bych si například tohle

$db = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz", "LOGIN", "HESLO");
mysql_select_db("DATABAZE",$db);
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
$vysledek = mysql_query("SELECT JMENO,PRIJMENI,ROK,BYDLISTE,EMAIL,ICQ,POVOLANI,CPU,DESKA,GRAFIKA,MONIT OR,RAM,OS,SLUCHATKA,KLAVESNICE,MYS,PODLOZKA,INTERNET,ROZLISENI,DETAILY ,CITLIVOST_MYSI,SHOW_BLOOD,OBL_MAPY,OBL_ZBRANE,OBL_COD_SERVERY,OBL_STR ANKY,OBL_DOPING,POSL_KLANY,USPECHY,OSTATNI FROM users WHERE USERNAME='Joe'",$db);

vypsal jako

mysql_connect("mysql.webzdarma.cz", "LOGIN", "HESLO");
mysql_select_db("DATABAZE");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
$vysledek = mysql_query("select * from users where username='Joe'");
centi
Profil
Křemílek
Takže pár tipov:

1. ten tvoj SELECT môžeš myslím hravo skrátiť zápisom $vysledek = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE USERNAME='Joe'",$db);, kde hviezdička znamená, že sa má vybrať všetko.

2. while môžeš tieť skrátiť napríklad na:

while ($row = mysql_fetch_array($vysledek))
// jednotlivé premenné môžeš potom použiť takto: $row["jmeno"], $row["bydliste"] atd.
endwhile;


3. a ECHO ti stačí jedno

echo "

<table>\n
<tr>\n
<td>\n
...
...
</table>\n

";
Berzeger
Profil
jj, přesně jak řiká centi
Křemílek
Profil
no ono v tom selectu neni vsechno, tzn. ze je toho v databazi vic, nez potrebuju tady..

na to while se jeste podivam..

hlavne uz mi to funguje, to je hlavni..

děkuju moc za pomoc! :)

PS: http://www.maniackittens.wz.cz/index1.php?page=sestava
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0