Autor Zpráva
baklazan
Profil *
mam nasledujuci kod

if(!file_exists("configuration.php")){ 
include("configuration.php");
// include("bc_install/index.php");
}


Subor configuration.php sa prekvapivo includuje.
Originalne by tam mal byt ten comentovany riadok (install) ale nejako mi nejde file_exists
Enyeus
Profil
Pokud neexistuje, chceš ho includovat? Nechtěls spíš tohle:
if(file_exists("configuration.php")){ 
include("configuration.php");
// include("bc_install/index.php");
}
baklazan
Profil *
Enyeus No vtip je v tom ze subor podla funkcie file_exist nefunguje ale uspesne sa includuje.
Alphard
Profil
Způsob dohledávání souborů souborů je někdy trochu divoký.
Ale stejně, máte spolehlivě zjištěné, že file_exists vrátí false a přesto se includuje?
fuckin
Profil
napsal bych to takhle, nebo přes dirname(__FILE__)
if(file_exists("./configuration.php")){ 
    include("./configuration.php");
    // include("bc_install/index.php");
}
baklazan
Profil *
Alphard:

Ano presne tak, skusil som aj variantu
if(file_exists("configuration.php")==false){ include("configuration.php"); }
a subor sa stale includuje
baklazan
Profil *
Dakujem za rady,
Vyriesene pomocou
$prepath=dirname(__FILE__);
ktory potom pridavam do file_exists aj include
Spacebar
Profil
if(file_exists("configuration.php")==false){ include("configuration.php"); }

Je logický důvod, proč ti to nefunguje. Předpokládám, že soubor neexistuje.
if (false == false) { // podmínka splněna, soubor neexistuje
include ("configuration.php");
}

To co děláš, je to, že vkládáš soubor configuration.php, pokud neexistuje.
baklazan
Profil *
Spacebar:
Ano presne tak, a subor co podla funkcie file_exists neexistuje sa uspesne includuje !

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0