Autor Zpráva
Pišta
Profil *
Zdravím zajíma mně pokud uploaduju přes formulář na web nějaký binární soubor jak ho zkopírovat z adresáře tmp do adresáře např. xxx který je na serveru respektive na hostingu funkce copy je mi jasná jde mi o to že vlastně neznám cestu na tom hostingu nemohu přeci dát c:\...atd může mi to prosím někdo vysvětlit?Databáze a práce s němíí zatím neumím jsem začátečník předem děkuji za pomoc.
mckay
Profil
Pišta:
Přes super proměnnou $_FILES, prostuduj si třeba zdroják tady, na linuxsoftu. Z toho by si zhruba měl pochopit, jak se s tou proměnnou pracuje (je to ten poslední zdroják v článku).
Pišta
Profil *
mckay:
JJ moc dík udělal jsem to tak ve skriptu mám řádek if (move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],"./upload"));
echo"nahráno";

vypíše mi to hlášku
Warning: move_uploaded_file(./upload) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Is a directory in /home/free/ph/ic.cz/t/testujumweb/root/www/upload_page.php on line 5

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phprVhHPv' to './upload' in /home/free/ph/ic.cz/t/testujumweb/root/www/upload_page.php on line 5
nahráno

skoušel jsem i dát to do rootu ./root ale objeví se stejná hláška
mckay
Profil
Pišta:
Snažíš se přistoupit do místa které neexistuje - zkontroluj, jestli zadáváš správně adresu (kdekoliv ve skriptu). Navíc by tě neubylo ten kód sem hodit.
Yur4Y
Profil
Druhý parameter treba zadávať aj s názvom súboru, teda napr. "./upload/".$_FILES['file']['name']. A nastav CHMOD 777 na adresár upload. Plus netreba zabúdať na zabezpečenie uploadu.
Pišta
Profil *
Yur4Y:
JJ tak moc dík už to maká v pohodě uploaduju do adresáře ale vyskytl se mi tento problém do kodu jsem přidal podmínku else viz.kod
ale objeví se prázdná obrazovka jde o to pokud uživatel nevybere žádný soubor spustí se podmínka else tady je kod
<?php
if ($_FILES["jmeno"]<>"none")
 move_uploaded_file($_FILES["jmeno"]["tmp_name"],"./upload/".$_FILES["jmeno"]["name"]);
else
{
echo"Nevybrali jste žádný soubor";} 
?>

Můžu to celý přepsat jinak ale jde mi o to pochopit proč to else nejde díky

Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0