Autor Zpráva
mollo
Profil *
Čau,
mám daný na stránkách textový editor tinyMCE a chtěl jsem se zeptat, jak udělat,že když tam něco napíšu a odešlu, tak aby se to pak zobrazilo na té stránce co chi. A zároveň ten text zůstal potom v tom editoru, když tam budu chtít zase něco měnit.
Tady je ten editor:
<script type="text/javascript" src="tiny_mce/tiny_mce.js"></script> 
<script type="text/javascript"> 
tinyMCE.init({ 
      // General options 
      language : "cs",
      mode : "textareas", 
      theme : "advanced", 
      plugins : "safari,spellchecker,pagebreak,style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink,emotions,iespell,inlinepopups,insertdatetime,preview,media,searchreplace,print,contextmenu,paste,directionality,fullscreen,noneditable,visualchars,nonbreaking,xhtmlxtras,template,imagemanager,filemanager", 

      // Theme options 
      theme_advanced_buttons1 : "save,newdocument,|,bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justifycenter,justifyright,justifyfull,|,styleselect,formatselect,fontselect,fontsizeselect", 
      theme_advanced_buttons2 : "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,outdent,indent,blockquote,|,undo,redo,|,link,unlink,anchor,image,cleanup,help,code,|,insertdate,inserttime,preview,|,forecolor,backcolor", 
      theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,hr,removeformat,visualaid,|,sub,sup,|,charmap,emotions,iespell,media,advhr,|,print,|,ltr,rtl,|,fullscreen", 
      theme_advanced_buttons4 : "insertlayer,moveforward,movebackward,absolute,|,styleprops,spellchecker,|,cite,abbr,acronym,del,ins,attribs,|,visualchars,nonbreaking,template,blockquote,pagebreak,|,insertfile,insertimage", 
      theme_advanced_toolbar_location : "top", 
      theme_advanced_toolbar_align : "left", 
      theme_advanced_statusbar_location : "bottom", 
      theme_advanced_resizing : true, 
 
      // Example content CSS (should be your site CSS) 
      content_css : "css/styly.css", 
 
      // Drop lists for link/image/media/template dialogs 
      template_external_list_url : "js/template_list.js", 
      external_link_list_url : "js/link_list.js", 
      external_image_list_url : "js/image_list.js", 
      media_external_list_url : "js/media_list.js", 
 
      // Replace values for the template plugin 
      template_replace_values : { 
      username : "Some User", 
      staffid : "991234" 
      } 
}); 
</script> 
 
<form method="post" action="tabulka.php"> 
      <textarea name="content" style="width:100%"> 
      </textarea> 
       <input type="submit" name="save" value="Odeslat" />
		<input type="reset" name="reset" value="Reset" />
</form>

Moc dík
mckay
Profil
mollo:
Tak jak se ptáš není jednoznačná odpověď ale já to dělám takto:

Skript který to zpracovává je ve stejném souboru jako tenhle formulář, do inputů to pomocí jednoduché podmínky vpisuji, v případě, že to bylo odesláno ;).
mollo
Profil *
mckay
sorry ale nějak to nechápu, jak se to potom zobrazí na té stránce tabulka.php
mckay
Profil
mollo:
Jestli nějak inteligentně zpracováváš ty data, které si odesíláš, můžeš si udělat podmínku, kterou si nastavíš, jestli se bude zobrazovat formulář nebo ta tvoje tabulka - to se bude měnit při odesílání nějakého požadavku (třeba přes $_GET, nebo $_POST).
mollo
Profil *
sorry, ale já vůbec nevím jak to tam mám vypsat to co odešlu, napodlo mě to odeslat do databáze a pak to zavolat, ale nevím jak to napsat php moc neumím...dík za odpověd moc mě tím pomůžes
mollo
Profil *
nebo to hodit do texťáku a ten už vím jak zavolat v tom tabulka.php, ale nevim jak to mam ulozit do toho texťáku
AM_
Profil
mollo:
Nauč se PHP nebo navštiv sekci Práce a zakázky. Psát ostatním celé scripty nebo vysvětlovat celou problematiku není náplní tohoto fóra.
mckay
Profil
mollo:
Zkus si nastudovat něco tu http://www.tvorba-webu.cz/php/prace_se_soubory.php
mollo
Profil *
AM:
to přece nemůže být nějak dlouhý ne?
AM_
Profil
mollo:
je to delší než co jsem zde ochotný zdarma napsat a není to nic, co by se nešlo naučit sám, nevidím důvod, proč to dělat za tebe.
mollo
Profil *
tak jsem něco udělal, ale píše mě to Fatal error: Call to undefined function dbPut() in /home/free/ic.cz/e/erast/root/www/admin_tabulka.php on line 75
<form method="post" action="">
    <textarea class = "stylTextarea" name="text" cols="65" rows="6" style="width: 100%"></textarea><br/>
  <input class = "stylButton" type="submit" name="odeslat" value="Odeslat" style="margin-top:5px;"/>
</form>
<?php
include "config.php";
if (isset($_POST['odeslat'])) {
$datum = date("d.m.Y");
if (isset($_POST['text'])) $text = $_POST['text'];


$sql2 = "INSERT INTO `tabulka`(`datum`, `text`) VALUES (\"" . dbPut($datum) . "\", \"" . dbPut($text) . "\")";

$result = mysqli_query($connection, $sql2);    

if ($result){
  echo "Tabulka byla vložena";
} else
{
  echo "Nepodařilo se tabulku vložit";
}
}
?>
KGW
Profil
a kde máš funkci dbPut?
mollo
Profil *
tak jsem to odstranil a teď to píše: Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/free/ic.cz/e/erast/root/www/admin_tabulka.php on line 76

<?php
require "config.php";
if (isset($_POST['odeslat'])) {
$datum = date("d.m.Y");
if (isset($_POST['text'])) $text = $_POST['text'];

$sql2 = "INSERT INTO `tabulka`(`datum`, `text`) VALUES ('$datum', '$text')";

$result = mysqli_query($connection, $sql2);    

if ($result){
  echo "Tabulka byla vložena";
} else
{
  echo "Nepodařilo se tabulku vložit";
}
}
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: