Autor Zpráva
rexi
Profil *
Ahojte,

řeším následující problém. Při uploadu souboru o velikosti 1gb trvá přesun přes move_uploaded_file okolo 40 - 100 sekund. Přijde mě to jako obrovské číslo.

Problém dle mého názoru musí být jinde. Konkrétně v serveru, php tam běží jen jako modul. Myslíte že právě toto je ten zpomalující faktor?

Co by jste dělali na mém místě vy? Nepomohlo by třeba nějak lépe určit temp pro dočasné soubory?
Joker
Profil
rexi:
Při uploadu souboru o velikosti 1gb trvá přesun přes move_uploaded_file okolo 40 - 100 sekund. Přijde mě to jako obrovské číslo.
Proč?
Mně třeba 40-100 sekund na překopírování gigabajtu dat nepřijde nijak překvapující, hlavně jestli ten server při tom vytěžují ještě jiné požadavky.
rexi
Profil *
Joker:
jak to třeba pak řeší například upload servery kde se uploaduje přes 1 gb a uložené to mají během pár sekund?

Mně třeba 40-100 sekund na překopírování gigabajtu dat nepřijde nijak překvapující
Je rozdíl kopírovat a přesouvat.
Majkl578
Profil
rexi:
Je rozdíl kopírovat a přesouvat.
To záleží. Pokud je dočasný adresář na jiném disku než cílový (např. /tmp je na systémovém a /home je oddělený), tak zdržení vůbec divné není.
Kopírování/přesun 1GB 40 sekund proběhne rychlostí ~25MB/s, což mi přijde jako dobrá rychlost.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0