Autor Zpráva
TheRay
Profil
Zdravím prosím mám malí problém kedže mi nikto neodpísal na dodatočnú otázku v predošlej téme musel som to dať sem.

Neviem či to mám dobre email odošle ale tam kde malo biť číslo nie je nič:

<input name="sirka_' . $id . '">

a v html mail funkcii:
<td>'. $sirka_ .'' . $id . '</td>
mattyZEM
Profil
$sirka_ je proměnná? Nevidím, že by jsi jí někde uvedl...
hlupacek
Profil *
<input name="sirka_' . $id . '"> za prve tam není typ jaky to je a za druhe jak mužeš dávat do html proměnne bez <?php ?>? Spíš popiš, co má vlasně tvuj příklad dělat.
SwimX
Profil
hlupacek:
typ jaky to j
nevadí, tam se dosadí text

jak mužeš dávat do html proměnne bez <?php ?>?
ono to je zřejmě celé v echu, podle uvozovek a apostrofů

každopádně

TheRay:
tady z toho nic nevykoukáme, ukaž kde odesíláš email, kde cheš mít jaké číslo, atd..

<td>'. $sirka_ .'' . $id . '</td> == <td>'. $sirka_ . $id . '</td>
AM_
Profil
Nebo snad máš proměnné $sirka_1, $sirka_2... a chceš jejich názvy takto vyjadřovat?
funguje toto:
$promenna = 'sirka_1';
echo $$promenna; //vypise $sirka_1;

nicméně je to obludnost a správné řešení tohoto problému je použít pole.
mattyZEM
Profil
AM:
//vypise $sirka_1
Vsadím se že to nevypíše nic ;)
TheRay
Profil
SwimX:
Takže takto je to nejako vo funkcii mail:

$text = '
<html>
<head>
  <title>Požiadavka o cenovú kalkuláciu.</title>
</head>
<body>
<table width="543">
<tbody>
<tr>
<td width="135"><strong>Číslo položky:</strong></td>
<td width="72"><strong>Šírka:</strong></td>
<td width="82"><strong>Výška:</strong></td>
<td width="141" align="middle"><strong>Typ:</strong></td>
<td width="91" align="middle"><strong>Počet kusov:</strong></td></tr>
</tr>
<div name="polozky">
<tr>
<td><strong>'.$id.'</strong></td>
<td>'. $sirka_ .'' . $id . '</td> //nefunguje mi tak ako by malo viz. index.php odošle ale prázdné...
<td>'. $vyska_ .''. $id . '</td>
<td align="middle"><img src="'. $img_typ_ .''. $id .'"><br>'. $otvaranie_ .'' . $id . '</td>
<td align="middle">'. $ks_ .'' . $id . '</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>


A index.php s inputmy:

<?php

	for($id = 1; $id < 5; $id++){
		  
	echo	'<tr id="' . $id . '">';
	echo    '<td><strong><input type="hidden" name="pc_' . $id . '" value=' . $id . '>' . $id . '.</strong></td>';
	echo    '<td><input type="text" name="sirka_' . $id . '" size="10" value=""></td>';
	echo    '<td><input type="text" name="vyska_' . $id . '" size="10" value=""></td>'; // mail by mal zobraziť toto vo viacerých riadkoch
	echo    '<td><input id="otvaranie_id_' . $id . '" type="text" name="otvaranie_' . $id . '" size="10" value="" maxlength="40"></td>';
	echo	'<td><input type="button" name="otv' . $id . '" value="vybrať" onclick="NewWindow(\'vyber.php?id=' . $id . '\',\'name\',\'810\',\'540\',\'yes\');return false" class="button"></td>';

	echo    '<td><input type="text" name="ks_' . $id . '" size="10" value=""></td>';
	echo    '<td><input type="hidden" name="img_typ_' . $id . '" value="1"></td>';
	echo  	'</tr>';

   }

?>
  </table>
<div class="pridat_riadok"><input type="button" name="novy_riadok" value="Pridať riadok" onclick="pridat_riadok();" class="button"></div>
mattyZEM
Profil
U zpracování pošli ještě definování proměnných, nechápu kde jsi vzal proměnné $ks_, $sirka_, $vyska_, $otvaranie_, $img_typ_
Majkl578
Profil
Tohle je zlé řešení, raději použít pole:
echo    '<td><input type="text" name="sirka[' . $id . ']" size="10" value=""></td>';

A v PHP to bude přítomno v
$_POST['sirka'][$id]


Co se týče toho tvého současného řešení, přistoupit lze tak jak říká AM_, ale i takto:
${'sirka_' . $id}



mattyZEM:
Rád bych tě požádal, aby jsi trochu krotil své projevy, už po několikáté od tebe vidím nepřínosné příspěvky.

[#8] mattyZEM:
register_globals
TheRay
Profil
ďakujem za riešenie robím na zložitejšej stránke som začiatočník a chcem sa učiť php a občas sa učím php z manuálov ale najlepšie sa mi učí spôsobom pokus chyba. už som sa naučil čo robí funkcia $_POST[] alebo for či mail(), alebo premenné len niekedy nechápem spôsoby správneho zápisu. Už som tu na fóre pridával dosť často otázky až to už aj mne bolo nepríjemné ale radu skusim keby niečo ešte sa ozvem. a ešte raz Vám všetkým dakujem.
mattyZEM
Profil
Majkl578:
Rád bych tě požádal, aby jsi trochu krotil své projevy, už po několikáté od tebe vidím nepřínosné příspěvky.
Chtěl něco opravit, ale poslal jen část kódu z kterého jsem nic nepochopil, proto jsem ho požádal o další část, ale OK, když chceš, nebudu žádat nikoho.
Majkl578
Profil
mattyZEM:
To jsem nemyslel, měl jsem na mysli toto: 1, 2, 3, 4.
mattyZEM
Profil
[#12] Majkl578 Jen jsem vysvětloval, proč to nevím, on po mě vystartoval jako bych byl nějaký zločinec, a taky jsem mu poděkoval, to proti pravidlům není. Prostě jsem něco nevěděl, strejda google také zklamal, na PHP.NET bylo všechny anglické možné zápisy a to že nepoznám rozdíl mezi americkým a anglickým zápisem data může moje učitelka angličtiny, ne já. Obhajování je snad také proti pravidlům?
Majkl578
Profil
mattyZEM:
No to sice není, ale.
Nechme toho - nerozvíjejme offtopic v dalším tématu.
TheRay
Profil
Majkl578:
Bohužial nefunguje ani jeden sposob:
mail.php (odosielá HTML) by si mal brať názvy inputov z index.php bud vypíše chybu alebo pošle prázdnú časť tam kde by malo biť:
1.
šírka
výška - obrázok, počet kusov toto naozaj nechápem prečo si názov nezoberie nie je to koli tomu generovanému id?
TheRay
Profil
mattyZEM:
Nemalo by to biť nejako takto vzhladom na to že je HTML vo funkcii mail()?
<td>' . $sirka[' . $id . '] . '</td>
sic to funguje ale odošle prázdný input
TheRay
Profil
Pardón ospravedlnujem sa aspon niečo odoslalo týmto spôsobom:
<td>$sirka[' . $id . ']</td>


Číslo položky: Šírka: Výška: Typ: Počet kusov:
$sirka[] $vyska[] $otvaranie[] $ks[]

Nemal by som nejako definovať $id aj vo funkcii mail()
mattyZEM
Profil
TheRay:
Nemalo by to biť nejako takto vzhladom na to že je HTML vo funkcii mail()?
Poradil bych ti, ale nemám zájem pak hodinu někomu vysvětlovat proč jsem napsal to a to, sorry...
TheRay
Profil
Pozerám že sem chodia len samí lúdia ktorý chcú pomôcť...Načo sem lezú keď nechcú nikoho nasmerovať...kde je admin?

Poradil bych ti, ale nemám zájem pak hodinu někomu vysvětlovat proč jsem napsal to a to, sorry...

Nikto nehovorí aby mi niekto niečo vysvetľoval nestačil by prosím odkaz na už existujúci problém alebo manuál s takouto témou...????
mattyZEM
Profil
Ok, ač toho asi budu litovat, řeknu ti kde je chyba (ASI). U prvního jsi měl _, což je blbost, u druhého použij '.$sirka[$id].'
Navíc, to nebude fungovat (pokud nepoužiješ např for nebo while) tak jak chceš, protože $id nebude 1,2,3,4,5, ale jen to, co zadáš...
TheRay
Profil
mattyZEM:
Ďakujem je to OK
TheRay
Profil
TheRay:
Aj za radu v inej téme ohladom tohoto problému

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: