Autor Zpráva
Rob
Za prvé
Potřeboval jsem udělat sekci, která bude k dispozici po přihlášení. Protože pohybování v té sekci bylo na několik stránek. Proto nestačilo použít pouze uživatelské relace nebo cookies. Nakonec jsem to vyřešil tak, že registrace vytvoří cookie, která obsahuje povolení k pohybu v utajené sekci a každý vstup na nějakou stránku v sekci před zobrazením obsahu zkontroloval zda ta cookie existuje. Odhlášení vypadalo tak, že se ta cookie vymaže a tedy nebude možné obsah stránek v sekcích zobrazit. Pro zajištění bezpečnosti měla cookie platnost 30min pro případ, že by se uživatel neodhlásil. Nebylo jednoduché to takto zpracovat a ještě horší bylo vymyslet tento postup. Proto bych se rád zeptal, jestli někdo netušíte, jak tuto problematiku řeší velké a profesionální organizace. Například Seznam.cz apod.??

Za druhé
Jak dosáhnout toho, aby se formulář vyhodnotil ve stejném souboru?? Sice mám v knize příklady, ale moc to nechápu.

Rob
marfig
Tusim a jsem si skoro jist, ze cesta vede na sessions. Sam jsem to jeste neprozkoumal, ale chystam se na to, pry to neni zadna krize.
Martin
luka
Profil *
aby sa formular vyhdonotil sam musis mat skript a aj formular napisany vjednom.Bud niekto pouziva $PHP_SELF ale ja normalne do action napisem adresu kam to ma ist ciye ak sa skript a form.nachadza v formular.php tak to dam
<form action="formular.php" method="post">

a pride to do formulara a kde to aj vyhodnoti.Verejnu zonu od nejakej "tajnej" oddel tak ze ten dotycny bude mat vlastne heslo a login ktorym sa bude prihlasovat.A nie cez cookie.ciao
Berzeger
jj, ja mam uzivatelskou sekci pres sessions. nejdriv je login, a po overeni jmena a hesla me to pusti dal, a je to jeden soubor.
luka
Profil *
a v com mas potom problem?
Rob
Berzeger
Ale musí to mít taky nějaké utajení. Tady jde o to, aby se potom, co odejdeš nemohl někdo podívat do historie a vstoupit tam pře historii. Tak mi kdyžtak popiš, jak to máš řešené.

luka
Jo já nechápat to $PHP_SELF, ale když jde na ten soubor znovu odkázat tak je to v pohodě. Mě jen nenapadlo, že to taky jde.
luka
Profil *
$PHP_SELF to davas do action normalne ako url
Rob
luka
Aha, no na jednoduchém příkladu to funguje, takže to pojede asi všude, díky moc, netušil jsem, že je to až tak moc jednoduché.
Leo
"Tady jde o to, aby se potom, co odejdeš nemohl někdo podívat do historie a vstoupit tam pře historii."

Zalezi cemu rikate historie. Pokud zavre prohlizec tak se historie dostupna pres tlacitka Zpet/Vpred smaze a nikdo se tam nedostane. Leo
Rob
Leo
Ale nahoře v lište, aspň v IE, hledat, oblíbené a tam je i tlačítko historie. Člověk se může podívat, kdy byl včera, minulý týden atd. Přes tohle to jde v pohodě.
Rob
Zkoušel jsem to, ale je tu jeden malý problém. Testoval jsem to na jednom scriptu pro registraci a má to jeden nedostatek. Původně jsem správnost formuláře testoval JavaScriptem a když tu stránku načtu, tak to před vyplněním formuláře vytvoří registraci, která je bez hodnot. Protože to JavaScrip nestihne otestovat a pustí to prázdné. Spuštění testu je totiž na událost onSubmit. Když se mi moc nechce to testovat PHP, je ještě jiná možnost??
Leo
"Ale nahoře v lište, aspň v IE, hledat, oblíbené a tam je i tlačítko historie. Člověk se může podívat, kdy byl včera, minulý týden atd. Přes tohle to jde v pohodě."

Ano, ale tim jenom zjisti adresu. Ale znalost adresy neznamena, ze je clovek automaticky prihlaseny, snad to na kazde adrese testujete ne? Leo
Rob
Leo
Ale ano, já jen myslel, to co jste psal Vy.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0