Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Rob Profil |
#1 · Zasláno: 24. 8. 2005, 18:19:45
Za prvé
Potřeboval jsem udělat sekci, která bude k dispozici po přihlášení. Protože pohybování v té sekci bylo na několik stránek. Proto nestačilo použít pouze uživatelské relace nebo cookies. Nakonec jsem to vyřešil tak, že registrace vytvoří cookie, která obsahuje povolení k pohybu v utajené sekci a každý vstup na nějakou stránku v sekci před zobrazením obsahu zkontroloval zda ta cookie existuje. Odhlášení vypadalo tak, že se ta cookie vymaže a tedy nebude možné obsah stránek v sekcích zobrazit. Pro zajištění bezpečnosti měla cookie platnost 30min pro případ, že by se uživatel neodhlásil. Nebylo jednoduché to takto zpracovat a ještě horší bylo vymyslet tento postup. Proto bych se rád zeptal, jestli někdo netušíte, jak tuto problematiku řeší velké a profesionální organizace. Například Seznam.cz apod.?? Za druhé Jak dosáhnout toho, aby se formulář vyhodnotil ve stejném souboru?? Sice mám v knize příklady, ale moc to nechápu. Rob |
||
marfig Profil |
#2 · Zasláno: 24. 8. 2005, 18:24:06 · Upravil/a: marfig
Tusim a jsem si skoro jist, ze cesta vede na sessions. Sam jsem to jeste neprozkoumal, ale chystam se na to, pry to neni zadna krize.
Martin |
||
luka Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 8. 2005, 18:34:25
aby sa formular vyhdonotil sam musis mat skript a aj formular napisany vjednom.Bud niekto pouziva $PHP_SELF ale ja normalne do action napisem adresu kam to ma ist ciye ak sa skript a form.nachadza v formular.php tak to dam
<form action="formular.php" method="post"> a pride to do formulara a kde to aj vyhodnoti.Verejnu zonu od nejakej "tajnej" oddel tak ze ten dotycny bude mat vlastne heslo a login ktorym sa bude prihlasovat.A nie cez cookie.ciao |
||
Berzeger Profil |
#4 · Zasláno: 24. 8. 2005, 18:56:51
jj, ja mam uzivatelskou sekci pres sessions. nejdriv je login, a po overeni jmena a hesla me to pusti dal, a je to jeden soubor.
|
||
luka Profil * |
#5 · Zasláno: 24. 8. 2005, 19:00:27
a v com mas potom problem?
|
||
Rob Profil |
#6 · Zasláno: 24. 8. 2005, 19:48:10
Berzeger
Ale musí to mít taky nějaké utajení. Tady jde o to, aby se potom, co odejdeš nemohl někdo podívat do historie a vstoupit tam pře historii. Tak mi kdyžtak popiš, jak to máš řešené. luka Jo já nechápat to $PHP_SELF, ale když jde na ten soubor znovu odkázat tak je to v pohodě. Mě jen nenapadlo, že to taky jde. |
||
luka Profil * |
#7 · Zasláno: 24. 8. 2005, 19:56:50
$PHP_SELF to davas do action normalne ako url
|
||
Rob Profil |
#8 · Zasláno: 24. 8. 2005, 20:19:45
luka
Aha, no na jednoduchém příkladu to funguje, takže to pojede asi všude, díky moc, netušil jsem, že je to až tak moc jednoduché. |
||
Leo Profil |
#9 · Zasláno: 24. 8. 2005, 20:20:47
"Tady jde o to, aby se potom, co odejdeš nemohl někdo podívat do historie a vstoupit tam pře historii."
Zalezi cemu rikate historie. Pokud zavre prohlizec tak se historie dostupna pres tlacitka Zpet/Vpred smaze a nikdo se tam nedostane. Leo |
||
Rob Profil |
#10 · Zasláno: 24. 8. 2005, 21:13:51
Leo
Ale nahoře v lište, aspň v IE, hledat, oblíbené a tam je i tlačítko historie. Člověk se může podívat, kdy byl včera, minulý týden atd. Přes tohle to jde v pohodě. |
||
Rob Profil |
#11 · Zasláno: 24. 8. 2005, 21:14:19
Zkoušel jsem to, ale je tu jeden malý problém. Testoval jsem to na jednom scriptu pro registraci a má to jeden nedostatek. Původně jsem správnost formuláře testoval JavaScriptem a když tu stránku načtu, tak to před vyplněním formuláře vytvoří registraci, která je bez hodnot. Protože to JavaScrip nestihne otestovat a pustí to prázdné. Spuštění testu je totiž na událost onSubmit. Když se mi moc nechce to testovat PHP, je ještě jiná možnost??
|
||
Leo Profil |
#12 · Zasláno: 24. 8. 2005, 22:14:42
"Ale nahoře v lište, aspň v IE, hledat, oblíbené a tam je i tlačítko historie. Člověk se může podívat, kdy byl včera, minulý týden atd. Přes tohle to jde v pohodě."
Ano, ale tim jenom zjisti adresu. Ale znalost adresy neznamena, ze je clovek automaticky prihlaseny, snad to na kazde adrese testujete ne? Leo |
||
Rob Profil |
#13 · Zasláno: 25. 8. 2005, 18:15:40
Leo
Ale ano, já jen myslel, to co jste psal Vy. |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0