Autor Zpráva
Lukas Art
Profil *
Potřebuju pouštět do určité sekce pouze uživatele s určitým jménem nebo ID. Jména tahám z mysql a ty určitý jmena co tam můžou chci zapisovat v jiné tabulce. Kdybi to bylo jenom jedním jménem tak bych to řešil takhle:
if ($uzivatel_jmeno == "Kalič"){...}

Ale když je jemen víc tak nevím, asi to dát něják do ciklu ale opravdu nevím. za případné rady děkuji. A bohužel to nemůžu udělat jinak.
panther
Profil
Lukas Art:
jména si dej do pole, porovnávej fcí
in_array()
kajaman
Profil
Lukas Art:

tedy, já se snažím většinou neprudit, ale "ciklus" je na pořádný pohlavek :-)

... a k problému: většinou se do zapovězené sekce musí zadat nějaké jméno a tajné heslo a v databázi se pak ověřuje, že ten, kdo se hlásí zadal správnou kombinaci těchto údajů.
"SELECT * FROM uzivatele WHERE jmeno =  '". $uzivatel_jmeno ."' AND heslo='" . $heslo . "'";

Pokud dotaz na databázi vrátí výsledek, uživatel s tímto jménem a heslem je registrován, v opačném případě není. Samozřejmě se to dá rozšířit na "jméno" nebo "id".
radvis
Profil *
Já si myslím, že chtěl spíše něco takového
"SELECT * FROM uzivatele WHERE jmeno =  ". $uzivatel_jmeno ;
kraken
Profil *
Co takhle doplnit tabulku o stupen pravomoci lokoalnich a globalnich a pak kontrolovat jen tuto hodnotu pro pristup
Lukas Art
Profil *
No ne že by ste mě někdo pochopil ale díky, řeším to jinak.
SwimX
Profil
Lukas Art:
možná tedy více rozepsat problém?

ale pantherův příspěvek #2 je přesně odpověď na tvou otázku. Místo cyklu pořád jedna podmínka.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0