Autor Zpráva
alda
Profil
Zdravím mám takový problém a to že mám na webu články a chci aby je psal jeden člověk a pro to jsem něco vymyslel a to formulář s tímto kódem:
<form method="post" action="formular.php"><br clear="all">
  <big style="color: rgb(255, 0, 0);"><big><big><big>Napi&scaron;
čl&aacute;nek:<br>

  </big></big><small style="color: rgb(0, 153, 0);">Nadpis:<input name="nadpis"><br>

Jmeno članku:<input name="clanek"><br>

  </small></big></big><big style="color: rgb(255, 0, 0);"><big><small style="color: rgb(0, 153, 0);">Text članku.:<br>
  <textarea cols="30" rows="5" name="text"></textarea><br>
  <input value="Odeslat článek " name="odeslat" type="submit"><br>
  </small></big></big></form>
</div>

</body>
</html>
a na webu by se měl zobrazit článek + nadpis ale nevím jak udělat php script zkusel jsem todle ale nejde to :
<?
$open = fopen('$clanek.txt','$nadpis.txt'w');
$write = fwrite('$clanek','$nadpis');
$close = fclose('$open');
?>
Prosim velmi o rady !
panther
Profil
alda:
Druhý řádek ve druhém kousku kódu je nějaký divoký, nemyslíš? Na následujícím řádku zapisuješ do souboru, jehož název je jakási nedefinovaná proměnná.
alda
Profil
Myslíš fopen nebo fwrite ??
alda
Profil
Dohromady mám na serveru 6 textovych souboru a ty se jmenuji : clanek.txt , clanek1.txt , clanek2.txt | nadpis.txt , nadpis1.txt , nadpis2.txt na webu mi to čte :
readfile('clanek.txt');
a
readfile('nadpis.txt');
textovych souboru je vice protože mám 3 články a 3 nadpisy
a já potřebuji aby se ve formu určil nadpis článku + do kterého souboru zápíšeme text.
alda
Profil
Ten 2 řádek jsem se pokusil vzít ůdaje z toho formu
fajzen
Profil
alda:
1. nepoužívaj globálne premenné, môže sa ti to vymstiť, teda nie $clanek, ale $_POST['clanek']
2. ten HTML kód je, s prepáčením, otrasný
<big><big><big> ???
<big><small> ???
3. premenné sa medzi apostrofami ' nerozvinú
<?php
$a = 'test';
echo '$a'; // vypíše $a, nie test
?>

museli by byť medzi úvodzovkami ", ale kvôli lepšej prehľadnosti (a tuším aj rýchlosti) je lepšie nedávať premenné do úvodzoviek
4. preštuduj si ako sa používajú funkcie fopen a fwrite
5. pomohol by som ti s kódom, ale neviem, čo presne chceš dosiahnuť? v inpute nadpis je čo? názov súboru alebo text nadpisu?
alda
Profil
No ve formu si určím nadpis článku + text ale já nevím jak toudělat aby se z formu poslaly oba texty a to nadpis + text článku pak na webu to čte z těch textových souborů texty.
fajzen
Profil
alda:
jak toudělat aby se z formu poslaly oba texty a to nadpis + text článku
ony sa posielajú oba texty - nadpis je v $_POST['nadpis'] a text v $_POST['text']

ale písal si, že na servery je 6 súborov... ako sa teda určí, do ktorého z tých šiestich sa má zapisovať?
alda
Profil
No to právě nevím já potřebuji aby se otevřel souboru nadpis a soubor clanek a $_POST['nadpis'] se zapsal do nadpis.txt a $_POST['text'] se zapsal do clanek.txt
fajzen
Profil
alda:
no ale hovoríš, že:

Dohromady mám na serveru 6 textovych souboru a ty se jmenuji : clanek.txt , clanek1.txt , clanek2.txt | nadpis.txt , nadpis1.txt , nadpis2.txt

tak do ktorého (ktorej dvojice) sa má zapisovať? vždy do toho istého alebo sa má vybrať v tom formulári do ktorého? alebo ako?
alda
Profil
Ano ve formu ale to už je jednou už sem si to vyrobil sám. a díky za snahy

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0