Autor Zpráva
Kukuc
Profil *
Zdravím,
prosím když mám tohle:
$link = odkaz na DB (otevření DB)
Když to mám takhle tak mi to jaksi nefachá, prosím kde je chyba a co mám napsat do těch polí, kde to píšu....(viz skript) Možná mi nerozumíte, prostě jak to odeslat do DB?
Dotaz SQL:

("INSERT INTO uzivatele (dat_nar) VALUES( "Sem nevím co dát když mám z formuláře tyto data viz niže")", $link;

Formulář:

<td>Den narození:</td>
      <td><select name="dat_nar" value="<?Co má být tady? Aby se mi tato volba, kterou zašrtnu tady odesílala do DB?GET? POST?$proměnnou? ?>">
          <option name"1">1.
          <option name"2">2.
          <option name"3">3.
          <option name"4">4.
          <option name"5">5.
</td>
    </tr>
   

A pls jak mám tenhle formulář poslat do té samé DB, to také vůbec netuším kam to tam zabudovat. Tady je ten formulář, který bych tam chtěl poslat. (s předchozím to nemá nic společného)
Dotaz SQL:

("INSERT INTO uzivatele (dat_nar) VALUES( "Sem nevím co dát když mám z formuláře tyto data viz niže")", $link;

Formulář:

<b> Věk </b>
<input type="radio" name="age"> 0 - 50
<input type="radio" name="age"> 51-100
<br>
Majkl578
Profil
mysql_query("INSERT INTO uzivatele (dat_nar) VALUES ('" . mysql_real_escape_string($_POST['age']) . "')");
Neošetřuje to ale neexistenci/podvržení hodnoty.
Kukuc
Profil *
No tak můj druhý dotaz jsi mi zodpověděl. Jen bych teď potřeboval spíš zjistit jak přijít na ten můj první problém.
Tohle je ten můj první problém:
Dotaz SQL:

("INSERT INTO uzivatele (dat_nar) VALUES( "Sem nevím co dát když mám z formuláře tyto data viz niže")", $link;

Formulář:

<td>Den narození:</td>
      <td><select name="dat_nar" value="<?Co má být tady? Aby se mi tato volba, kterou zašrtnu tady odesílala do DB?GET? POST?$proměnnou? ?>">
          <option name"1">1.
          <option name"2">2.
          <option name"3">3.
          <option name"4">4.
          <option name"5">5.
</td>
    </tr>


Potřeboval bych tohle doplnit, doplnit ten formulář to value=" " a pak to nějak dát do DB, nebo jestli se to dělá jinak? Dík za brzkou pomoc
slim12
Profil
když to mas ve stejnem souboru tak proste dej tam odkaz na ten soubor např. index.php.A když ne tak dej odkaz na jinej soubor kde maš ten SQL dotaz. a mimochodem ten skript nevim kdo ti dělal promin ale je to fakt prasarna
Kukuc
Profil *
Tak budu přesnější. Potřeboval bych do DB uložit datum narození. Datum si vyberu pomocí toho vysouvacího menu formuláře:
<td>Den narození:</td>
      <td><select name="dat_nar" value="<?Co má být tady? Aby se mi tato volba, kterou zašrtnu tady odesílala do DB?GET? POST?$proměnnou? ?>">
          <option name="1">1
          <option name="2">2
          <option name="3">3
          <option name="4">4
          <option name="5">5
          ......
          <option name="31">31
</td>
    </tr>
    To samé se opakuje jak pro měsíce tak pro roky

Tohle prostě potřebuju aby z toho ten kdo se bude chtít registrovat vybral nějakou možnost a nějak jí odeslal do DB. Ae právě jak to nevím. Potřeboval bych do toho ještě nějak (vůbec nevím jak) zamíchat nulu (DB - sloupec je nastaven jako nulový, takže když tam nic neuložím nic tam nebude, alespoň myslim :D) no a takže, jakoby když uživatel nevybere svůj datum narození tak aby tam prostě nebyl. Takle když ho nevybere tak se tam uloží to první co je jako možnost vybrat. 1. ledna 1950 (Mám roky od 1950). Potřeboval bych když nic nezvolí, tak aby tam prostě nebyl ten datum 1. ledna 1950. Vůbec nevím jak to udělat, jestli proměnnou, nebo já vůbec nevím, na můj skript nekoukejte, jen zkus podle něj udělat nějakej, jakej bys udělal ty, pls.Takže tímhle vás někoho prosím, aby se mi na to koukl a podle tohohle aby mi udělal ten formulář a ten příkaz do DB (SQL) vždyť to přece není tak dlouhé, kdo se v tom vyzná má to hned, já v tom jetšě nemám moc jasno. Díky.
Luky
Profil *
Já ti nechci teď nějak říkat co máš dělat, ale možná by bylo lepší se podívat na Linuxsoft. Je tam určitě plno věcí co by tě mohlo zajímat a pro začátečníky je to určitě skvělý. Kdyby ti stejně někdo ten script napsal, tak by ti to asi nepomohlo (ani by ti to moc neřeklo), zkrátka bude lepší když na to přijdeš sám a sám budeš vědět co děláš :) Při troše snahy uvidíš že tohle není nic těžkého, jenom si skus přečíst pár návodů (jak ukládat do databáze) a uvidíš, že na to přijdeš...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: