Autor Zpráva
Fred
Profil
PHP komprese se mi zdála, jako začátečníkovi poněkud složitá a dopisovat kus kódu do každý stránky se mi nechtělo. Pak jsem narazil na tuhle diskusi http://www.gidforums.com/t-549.html
kde jsem se dozvěděl, že stačí připsat dva řádky do souboru .htaccess :
php_flag zlib.output_compression on
php_value zlib.output_compression_level 9
moc jsem tomu nevěřil, ale ono to fakt funguje !!!
Tady se to dá otestovat http://www.desilva.biz/gzip-test.php
llook
Profil
Tak jsem to zkusil na Webzdarma. Když dám ten kód do .htaccess, tak mi ten test hlásí kompresi 66%. Když tam ten kód nemám, tak mi hlásí kompresi 67%. Takže jsem došel k závěru, že na WZ je komprese implicitně zaplá, ale s nastavenou nižší úrovní komprese (mezi úrovní 6 a 9 bývá zanedbatelný rozdíl, rozdíl je prakticky jen v zátěži procesoru).
Anonymní
Profil *
To llook: mě to ukazovalo na wz bez toho kódu, že tam komprese není,. Nicméně tady http://bramberk.unas.cz i tady http://abrakdabra,nazory.cz se mi to po přidání těch dvou řádků do .htaccess významně zrychlilo, třeba to bude něčím jiným nevím. Jo jsem Fred píšu z kavárny a nepamatuji si přihlašovací heslo, sorry.
Anonymní
Profil *
Sakra ten druhej link je blbě, ale to je jedno
llook
Profil
Hm, mám jeden web pod doménou wz.cz a tam mi to kompresi hlásí. Ale zkusil jsem jiný web pod doménou czweb.org a tam to nekomprimuje.
Asi to bude tím, že webzdarma má dva servery (kvůli tomu kdysi měnili adresy pro FTP) a na jednom to nastavený bude a na druhém ne.
Yuhů
Profil
Tak té syntaxi při nejlepší vůli nerozumím. Jaký modul to využívá? Co je to za příkazy

php_flag
php_value

?

Jakou to má souvislost s PHP? Zasvětíte mě někdo prosím?

Znám kompresi přes mod_deflate. Má to s tím něco společného?
Svinak
Profil *
Souvislost s PHP je použití ke kompresi PHP zlib knihovny namísto modulu Apache. Komprese jde zapnout z kódu PHP a posílat gzipované dokumenty třeba jenom Opeře, Mozille a Safari:


$browser_is_Opera_or_Gecko=false;
if(strpos($HTTP_USER_AGENT,'Opera') || strpos($HTTP_USER_AGENT,'Gecko'))
{$browser_is_Opera_or_Gecko=true;}
if($browser_is_Opera_or_Gecko)
{ob_start( 'ob_gzhandler' );}


Jde to asi zapínat i z .htaccess, ale nezkoušel jsem, na Ignum mám .htaccess stejně pěkně zkrouhnutý.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.