Autor Zpráva
jan.b
Profil *
Asi jsem fakt lama, ale i když jsem si pročítal fůru vláken tady na foru, tak mi to pořád nejde. Mam tabulku se členy fanclubu a potřeboval bych z ní výpisy dělat do tabulky (vždycky jeden řádek - jeden člen).

Základní výpis mam nějak takto:

<?php
require_once('db_pripojeni.php');
$query = "select * from fanclub order by id desc";
$vysledek = mysql_query($query);

while ($clen = mysql_fetch_object($vysledek)){
  echo $clen->titul; 
  echo $clen->jmeno; 
  echo $clen->prijmeni;
  echo $clen->ulice;
  echo $clen->mesto;
    
 }
?>

A teď bych to právě potřeboval dát do tabulky, tak aby titul, jméno a příjmení byly v jedné buňce.

Můžete mi tu nějak výsledný kod nastínit? Dík
jan.b
Profil *
Ideálně teda pokud by to šlo i s hlavičkou, ale to už bych chtěl asi moc =))
panther
Profil
jan.b:
echo "<table>";
while(....) {
  echo "<tr>";  
    echo "<td>" . $clen->titul . " " . $clen->jmeno . " " . $clen->prijmeni . "</td>";
    echo "<td>dalsi bunky</td>";
  echo "</tr>";
}
echo "</table>";

podmínku, aby se počáteční a koncová značka tabulky vypsala jen, pokud jsou záznamy, snad zvládneš.
radvis
Profil *
Jednoduché ukážu ti to s <p></p> a podle toho by jsi měl bý schopný pokračovat:

echo '<p>'.$clen->jmeno.'</p>';
echo '<p class="">'.$clen->prijmeni.'</p>';
echo '<div id="">'.$clen->ulice.'</div>';
echo'<td class="">'. $clen->mesto.'</td>'; 
jan.b
Profil *
Díky oboum, povedlo se mi to s prvním postupem. Jenom ještě jedna, asi blbá otázka. Chci tu tabulku naeditovat, ale když dám tý tabulce class (např. <table class="tabulka">, tak mi prohlížeč vypisuje chybu PHP...
radvis
Profil *
Pokud jsi to dělal podle panthera tak to musí být <table class='xxx'></table>
AM_
Profil
Raději v pantherově kódu všechny " nahraď za '. Pokud řetězce neobsahují žádné escape sekvence ani inline proměnné, je lepší z mnoha důvodů je psát do apostrofů.
nightfish
Profil
AM:
je lepší z mnoha důvodů je psát do apostrofů.
Které mnohé důvody máš na mysli?
Zool
Profil *
Dobrý výpis podporuje třída dibi http://dibiphp.com/cs/ pak to stačí vypsat přes foreach
AM_
Profil
nightfish:
Které mnohé důvody máš na mysli?
Snazší zápis - nemusí se pak escapovat speciální znaky (snad všechny kromě apostrofu samotného)
Možná o něco rychlejší parsování - PHP pak v řetězci nehledá proměnné a escape sekvence

Já vím, že to není zas tak důležité, proto jsem napsal "je lepší" a ne "je životně nutné". Myslím, že je to dobrý zvyk, například jako v případě panthera, který inline zápisu proměnných nevyužívá a píše je odděleně.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: