Autor Zpráva
dede
Profil
ZDravím,
mám takový dotaz, dělám projekt do školy a nahrávání na server fungovalo všechno běželo tak jak má. Po 2 týdnech sem chtěl vše naplnit správnými daty a tak jsem vprázdnil tabulky v datábazi a najednou mi nejdou uploadovat soubory, stalo se to někomu?předtim to normálně běhalo..hosting mám na webzdarma.tady je zdrojový kod nahrávání souborů, resp obrázků

if ($_POST["pridej"]){
         $obr = "free";
         mysql_query("INSERT INTO akce VALUES (0,'$nazev','$datum','$misto','$obr')");
         mysql_query("INSERT INTO news VALUES (0,'$date','Byla přidána nová akce','akce')");
         
         
         
          if ($obrazek){
          
            $query = mysql_query("SELECT * FROM akce ORDER BY id DESC LIMIT 1");
            $z=mysql_fetch_array($query);
            
            
            $obrazek_name="".$z["id"].".jpg";
            move_uploaded_file($obrazek, "../flyer/big/$obrazek_name");
            UpravObrazek("../flyer/big/$obrazek_name", "../flyer/big/$obrazek_name" , 600, 800);

            UpravObrazek("../flyer/big/$obrazek_name", "../flyer/small/$obrazek_name" , 80, 120);
            
            $obr=$z["id"];
            mysql_query("UPDATE akce SET obr = '$obr'
                                    WHERE id = '$obr' ");
                               
            }
            
         }
__construct
Profil
Ten kód nie je úplný ..
čo je premenná obrazek na riadku 8 ?
dede
Profil
__construct:
z forumálře..myslel jsem tím pokud je něco v proměnné obrázek pak zpracuj
 <form action="?page=akce" method="post" enctype="multipart/form-data">
          <legend>Přidávání nových akcí</legend>
                            <table class="pridej" cellpadding="0" cellspacing="4" border="0">
                            <tr><td>Název:</td><td><input type="text" name="nazev" size="40" /></td></tr>
                            <tr><td>Datum:</td><td><input type="text" name="datum" size="25" value="YYYY-MM-DD" /></td></tr>
                            <tr><td>Místo:</td><td><input type="text" name="misto" size="40" /></td></tr>
                            <tr><td>Flyer:</td><td><input type="file" name="obrazek" size="60" accept="image/*" /></td></tr>
                            <tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="pridej" value="Přidej akci" /></td></tr>
                          </table>
           </form>
__construct
Profil
nechce sa mi veriť, že Ti to fungovalo ..malo by to byť $_FILES['obrazek']
dede
Profil
__construct:
opravdu fungovalo..ale po vyprázdnění dat z databáze to přestalo..takže ten osmý řádek má být takto ?
if ($_FILES['obrazek'] )
__construct
Profil
Nemeň nič .. pridaj do 7.riadku toto:
$obrazek = $_FILES['obrazek'];

//edit: jak s tým chceš ešte nejak pomôcť tak Ti ešte dávam 10 minút .. ;-)
dede
Profil
__construct:
mám to teda takhle
 if ($_POST["pridej"]){
         $obr = "free";
         mysql_query("INSERT INTO akce VALUES (0,'$nazev','$datum','$misto','$obr')");
         mysql_query("INSERT INTO news VALUES (0,'$date','Byla přidána nová akce','akce')");
         
         
         $obrazek = $_FILES['obrazek'];
          if ($obrazek){
          
            $query = mysql_query("SELECT * FROM akce ORDER BY id DESC LIMIT 1");
            $z=mysql_fetch_array($query);
            
            
            $obrazek_name="".$z["id"].".jpg";
            move_uploaded_file($obrazek, "../flyer/big/$obrazek_name");
           // UpravObrazek("../flyer/big/$obrazek_name", "../flyer/big/$obrazek_name" , 600, 800);

           // UpravObrazek("../flyer/big/$obrazek_name", "../flyer/small/$obrazek_name" , 80, 120);
            
            $obr=$z["id"];
            mysql_query("UPDATE akce SET obr = '$obr'
                                    WHERE id = '$obr' ");
            }
            
         }

ale pořád tam nic neni :/
__construct
Profil
23. riadok :
 }else {echo "<pre>";var_export($obrazek);}

a napíš čo Ti hodilo ..
dede
Profil
__construct:
hodilo to NULL
__construct
Profil
tak skús:
 }else {echo "<pre>";var_export($_FILES['obrazek']);}
dede
Profil
__construct:
if ($_POST["pridej"]){
         $obr = "free";
         mysql_query("INSERT INTO akce VALUES (0,'$nazev','$datum','$misto','$obr')");
         mysql_query("INSERT INTO news VALUES (0,'$date','Byla přidána nová akce','akce')");
         
         
         $obrazek = $_FILES['obrazek'];
          if ($obrazek){
          
            $query = mysql_query("SELECT * FROM akce ORDER BY id DESC LIMIT 1");
            $z=mysql_fetch_array($query);
            
            
            $obrazek_name="".$z["id"].".jpg";
            move_uploaded_file($obrazek, "../flyer/big/$obrazek_name");
           // UpravObrazek("../flyer/big/$obrazek_name", "../flyer/big/$obrazek_name" , 600, 800);

           // UpravObrazek("../flyer/big/$obrazek_name", "../flyer/small/$obrazek_name" , 80, 120);
            
            $obr=$z["id"];
            mysql_query("UPDATE akce SET obr = '$obr'
                                    WHERE id = '$obr' ");
            } else {echo "<pre>";var_export($_FILES['obrazek']);} 
            
         }


nevypsalo to nic ale na serveru obrázek stále neni
__construct
Profil
Ešte sa skús pozrieť či sa to vôbec nahrá takto:
if(move_uploaded_file($obrazek, "../flyer/big/$obrazek_name")){
echo "Uspech";
 }else {echo "<pre>";var_export($obrazek);var_export($obrazek_name);}

viac Ti dnes neporadím .. skús si takýmto spôsobom "odkrokovať" celý program : ak sa niečo vykoná vyechuj, ak nie var_export na premenné atď .. takýmto spôsobom by si sa mal dopracovať k výsledku ..

//edit: ešte ma napadlo daj si na začiatok skriptu toto:
error_reporting(E_ALL);
dede
Profil
__construct:
array (
'name' => 'bl.jpg',
'type' => '',
'tmp_name' => '',
'error' => 6,
'size' => 0,
)'13.jpg'

tohle to vypsalo..ale nevim co to znamená přesně
__construct
Profil
dede:
'error' => 6,
Už vieme prečo sa Ti to neuploaduje :
http://php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php
„Missing a temporary folder“ chýba Ti temp .. to je pravdepodobne chyba konfigurácie php.ini
dede
Profil
__construct:
no abych řekl pravdu moc mi to neříká
__construct
Profil
dede:
Mne tiež moc nie :) .. ešte som sa s tým nestretol .. ale ako som pozeral teraz na nete tak je to naozaj konfigurácia php.ini .. a keďže máš hosting na webzdarma tak Ti asi neostáva nič len čakať kým to neopravia/nevyriešia ..
- ale budúca správa - chyba nie je na Tvojej strane;-)
dede
Profil
__construct:
takže je možný že mi to fungovalo a něco změnili a přestalo to běhat?jinak ti moc děkuji za trpělivost

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0