Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kosmak Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 5. 2010, 14:36:49
Možná trošku nesmyslnej nadpis. SQL dotazem vybírám kategorie do rozbalovacího menu:
<select class='textbox' name='kategorie'> $sql = mysql_query("SELECT * FROM clanky_kat ORDER BY `id` DESC ") or die (mysql_error()); while ($data = mysql_fetch_array($sql, MYSQL_BOTH)){ echo "<option value='".$data["id"]."' >".$data["nazev"]."</option>";} Tady všechno funguje. Ale teď mám problém při editaci článku. Já potřebuju aby se mi jako první možnost při editaci zobrazila ta možnost kterou jsem dal při psaní článku. př.: napíšu článek do kategorie: software. Pak ho edituju a potřebuju aby to první option bylo software a ne to ce je první při psaní toho článku. Celý je to dost nesrozumitelný,doufám že ste mě pochopily. |
||
Majkl578 Profil |
#2 · Zasláno: 4. 5. 2010, 14:40:00
Uložit všechny do pole, posléze při vypsat aktuální kategorii a nakonec vypsat zbytek.
|
||
larryx Profil |
#3 · Zasláno: 4. 5. 2010, 14:53:30
myslim ze by stacilo aj nieco take:
<?php ... if($data["id"] == $vybrane){ echo "<option value='".$data["id"]."' selected='selected'>".$data["nazev"]."</option>"; } else { echo "<option value='".$data["id"]."'>".$data["nazev"]."</option>"; } ... ?> ja to robim takto... |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0