Autor Zpráva
Kate3
Profil *
Dobrý den,
mám funkci:
function smazAlbum($id) {
  $obrazek = mysql_query('SELECT obrazek FROM album WHERE ida = "' . $id . '"');
  unlink('./images/' . $obrazek); 
  $nahled = mysql_query('SELECT nahled FROM album WHERE ida = "' . $id . '"');
  unlink('./images/' . $nahled); 
  $sql = mysql_query("DELETE FROM album WHERE ida = $id");
  if ( mysql_affected_rows() > 0 ) return TRUE;
  else return FALSE;
}


a háže mi to chybu:
Warning: unlink(./images/Resource id #5) [function.unlink]: No such file or directory in /home/students/d08353/public_html/mvc/db.php  on line 77
Warning: unlink(./images/Resource id #7) [function.unlink]: No such file or directory in /home/students/d08353/public_html/mvc/db.php on line 79


Co znamená to Resource id? složka s obrázkama má nastavené 777
panther
Profil
Kate3:
výsledek mysql_query prožeň nějakou mysql_fetch_* funkcí.
Taps
Profil
Kate3:
trošku si to uprav
function smazAlbum($id) {
  $obrazek = mysql_result(mysql_query('SELECT obrazek FROM album WHERE ida = "' . $id . '"'),0);
  unlink('./images/' . $obrazek); 
  $nahled = mysql_result(mysql_query('SELECT nahled FROM album WHERE ida = "' . $id . '"'),0);
  unlink('./images/' . $nahled); 
  $sql = mysql_query("DELETE FROM album WHERE ida = $id");
  if ( mysql_affected_rows() > 0 ) return TRUE;
  else return FALSE;
}
Radek9
Profil
Kate3:
function smazAlbum($id) {
  $select = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT (obrazek, nahled) FROM album WHERE ida = '".$id."'"));
  unlink("./images/".$select["obrazek"]); 
  unlink("./images/".$select["nahled"]); 
  $sql = mysql_query("DELETE FROM album WHERE ida = '".$id."'");
  if(mysql_affected_rows()>0){return true;}
  else{return false;}
}
Kate3
Profil *
Hmm,
nefunguje ani kód od Taps a ni od Radek9. nedosadí tam obsah obrazek a nahled z DB.
Kate3
Profil *
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/students/d08353/public_html/mvc/db.php  on line 76

toto píše na kód od Radek9
Jake898
Profil
Co vypíše toto?
function smazAlbum($id) {
    $result = mysql_query("SELECT (obrazek, nahled) FROM album WHERE ida = '".$id."'") or die(mysql_error());
    $select = mysql_fetch_assoc($result);
    unlink("./images/".$select["obrazek"]); 
    unlink("./images/".$select["nahled"]); 
    $sql = mysql_query("DELETE FROM album WHERE ida = '".$id."'");
    if(mysql_affected_rows() > 0)
    {
	return true;
    }else
    {
	return false;
    }
}
panther
Profil
Kate3:
najdi si, co ta chyba znamená, určitě ji najdeš i zde na diskusi. Bude tam jistě i rada, jak postupovat dál.
Kate3
Profil *
Operand should contain 1 column(s)

soubory to nesmazalo
Jake898
Profil
Ze SELECT (obrazek, nahled) FROM album udělej SELECT obrazek, nahled FROM album (pryč závorky).
Kate3
Profil *
Teď jsem to taky zkoušela... zkusila jsem ten dostaz přímo v phpmyadmin a vypslao mi to tu hlášku a tak mě to taky napadlo :)
Už to funguje, děkuji všem za ochotu. Pa

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0