Autor Zpráva
Smolda
Profil *
Zdravím Vás,

mám problém a nevím co s ním. Na webu www.test1.smolda.name/ospolecnosti.php nemůžu nastavit české kódování. Přitom hlavní stránka je dělaná stejně a čeština jde. Jen nemá v html kódu php syntaxy.

děkuju za rady co s tím
Taps
Profil
Smolda:
v jakém kodování máš uložené soubory?
__construct
Profil
Taps:
v jakém kodování máš uložené soubory?
podľa môjho skromného odhadu to má v ASCII .. podľa tých otáznikov ..
Smolda
Profil *
__construct:
Vše píši v notepadu a ukládám je právě jako UTF-8, proto to nechápu že na jedné hlavní stránce je vše OK a na te o společnosti kde je použit PHP syntaxe ne blbne
Smolda
Profil *
zajíémavé je, že pokud ospolecnosti.php přejmenuju na ospolecnosti.html tak php script samozřejmě neběží ale české kódování je OK
Smolda
Profil *
jsou tam obě verze přejmenování stačí zadat adresu .php nebo .html
__construct
Profil
Ten súbor čo načítavaš cez ten PHP skript máš v inom kódovaní ..
Davex
Profil
Smolda:
Vkládaný soubor je v UTF-8, ale ten skript se uložen v jiném kódování - tzn. přejmenuj stávající .html (ten je správně v utf-8) na .php.
Smolda
Profil *
__construct:
právě+ že text.txt je také UTF-8 :-((
Smolda
Profil *
Smolda:
Davex:

ospolecnosti.php je identický s ospolecnosti.html.... jen má prostě jinou příponu. oboje je to uložené jako UTF-8. chjoooo už fakt nevíím
Davex
Profil
Smolda:
Tak ten skript ospolecnosti.php něco mrší, protože jinak to není možné. Zkus tam dát pro srovnání ještě jednu kopii ospolecnosti.html s příponou .phps.
Smolda
Profil *
Davex:
Určitě je to tím kodem když bez něj , nebo po přejmenování je kodování v pohodě..... jenže čím.je to triviální kód
Smolda
Profil *
Davex:
je to tam
Davex
Profil
Nějak ti vypadlo <meta> charset, takže nejsou stejné.

A jak se zobrazí takhle jednoduchý skript? Ulož ho pokud možno v PsPadu do UTF-8 bez BOMu.
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8">

<p>Příšerně žluťoučký kůň úpěl ďábelské kódy</p>

<?php
  echo '<p>Příšerně žluťoučký kůň úpěl ďábelské kódy</p>';

  readfile('./text.txt');
Smolda
Profil *
bóóóóže tisíckráte díky. pomohlo to jen uložit v PSPADu c kodovani UTF-8 nic víc. nechápu proč ale fungujeee :-) díkec
Lamicz
Profil
Smolda:
Dokud totiz nemas v souboru zadny znak, kde se pouzije ten druhy bajt, editor to nema jak poznat a defaultne to ulozi jako CP1250 ;). Takze postup je takovy - jakmile se pripise neco napr. cesky, soubor se nastavi jako UTF-8 a ulozi. Pak je to uz v poradku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: