Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Tomekkk Profil * |
Zdravím Vás, nevím, zda-li patří dotaz sem nebo do kategorie Databáze, ale mám dotaz týkající se hledání na webu, připadá mi, že se delší dobu načítá PHP stránka, pokud hledám v databázi, kde je cca. 150 000 položek, index je u nazvu a popisu, SELECT mám takto, lze jej udělat jednodušeji nebo musím nějakým způsobem zrychlit MySQL apod.??? Děkuji za Vaši odpověď
SELECT * FROM seznam WHERE (MATCH(nazev) AGAINST ("+(>'.$vyhledavane_slovo.')" IN BOOLEAN MODE) OR MATCH(popis) AGAINST ("+(>'.$vyhledavane_slovo.')" IN BOOLEAN MODE)) AND (zobrazit="1" OR zobrazit="2") ORDER BY doporuceny DESC, zobrazit DESC Moderátor Majkl578: Vkládej prosím kódy mezi značky [>pre] a [>/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
Perry Profil |
#2 · Zasláno: 10. 5. 2010, 08:33:26
No.. podle mě to brzdí
a) ORDER BY podle dvou sloupců b) možná špatně navržené indexy na DB |
||
Časová prodleva: 16 dní
|
|||
Tomasekkk Profil * |
#3 · Zasláno: 26. 5. 2010, 12:42:26
Omlouvám se, že píšu až nyní, rád bych se zeptal, zda-i existuje nějaký manuálek v češtině, kde se něco o indexích dozvím, index mám nastaven pro název, fulltext je nastaven pro nazev a popis, bohužel nevím zda-li je to správné nebo v tomto může být problém. Děkuji za radu
Tom |
||
Tomasekkk Profil * |
#4 · Zasláno: 26. 5. 2010, 13:11:40
Tak problém vyřešen, chyba asi byla v zápisu
WHERE (MATCH(nazev) AGAINST ("+(>'.$vyhledavane_slovo.')" IN BOOLEAN MODE) OR MATCH(popis) AGAINST ("+(>'.$vyhledavane_slovo.')" IN BOOLEAN MODE)) vyměnil jsem jej za WHERE MATCH(popis) AGAINST ("+(>'.$vyhledavane_slovo.')" IN BOOLEAN MODE) AND MATCH(nazev) AGAINST ("+(>'.$vyhledavane_slovo.')" IN BOOLEAN MODE) |
||
Tomasekkk Profil * |
#5 · Zasláno: 26. 5. 2010, 13:16:44
Aha tak problém nevyřešen, protože hledá z popisu a názvu dohromady :-( Pokud místo AND dám OR, tak se opět hledání velice zpomalí a vylistuje výsledky tak za cca. 4 vteřiny
|
||
Tomasekkk Profil * |
#6 · Zasláno: 26. 5. 2010, 13:23:56
Pokud zadám
WHERE MATCH(popis,nazev) AGAINST ("+(>'.$vyhledavane_slovo.')" IN BOOLEAN MODE) tak opravdu se data dlouho načítají, zvláštní, že pokud nechám jen popis, který je delší, tak se záznamy vylistují dá se říci okamžitě, napadá Vás v čem by mohl být "zakopaný" pes? |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0