Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kozusnik.jan Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 5. 2010, 18:31:38
Potřeboval bych poradit s podmínkou v php. Když napíšu tuto syntaxi :
<form action="pokus.php" method="post"> <table> <tr> <td>Vložte login : </td> <td><input type="text" name="login" /></td> </tr> <tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Odeslat" name="submit" /></td>¨ </tr> </table> </form> <?php if ($_POST["login"] == honza) echo"Zadali jste správné údaje"; else echo "Vyplnili jste špatně údaje"; ?> tak mi to hned při načtení stránky napíše "Vyplnili jste špatně údaje" , i když jsem předem nic nevyplnil. Nevím si s tím rady. Prosím poraďte |
||
Beavis Profil |
#2 · Zasláno: 10. 5. 2010, 18:38:15
kozusnik.jan:
Oprav: if ($_POST["login"] == honza && $_POST["login"]) |
||
martindeveloper Profil |
#3 · Zasláno: 10. 5. 2010, 18:39:24
kozusnik.jan:
Ano to je správně, protože script se provede při každém načtení. Takže je potřeba nejdříve kontrolovat zda-li je formulář již odeslán. Třeba : if (isset($_POST['submit'])) { // formulář byl odeslán takže budeme kontrovat data if ($_POST["login"] == "honza") { echo "Zadali jste správné údaje"; } else { echo "Vyplnili jste špatně údaje"; } } |
||
kozusnik.jan Profil * |
#4 · Zasláno: 11. 5. 2010, 18:24:02
Ok, Moc dik. Ja jsem to dělával taky pomocí toho podmínky, až se to odešle, tak se mi to zobrazí, ale napsal jsem tady ten dotaz, protože s PHP teprve začínám a nevěděl jsem, jestli tam nemám nějakou syntaktickou chybu, nebo jestli neexistuje nějaké "elegantnější " řešení. Každopádně Mockrát Vám děkuji
|
||
fuckin Profil |
#5 · Zasláno: 11. 5. 2010, 20:01:17
Kdyby byla chyba v syntaxy pak php vyhodi error.
|
||
kozusnik.jan Profil * |
#6 · Zasláno: 12. 5. 2010, 18:15:08
njn, ja vim. to byla celkem blba otazka, mi to doslo az potom
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0