Autor Zpráva
vit
Profil *
dobrý den, mám tento skript, pomocí kterého zapisuji články do db:
<?php
require "db.php";
if(IsSet($_POST['sent']))
{
$id = $_POST['id'];
$nazev = $_POST['nazev'];
$clanek = $_POST['clanek'];

// Podmínka, jestli byly vyplněny všechny údaje
if($id=="" || $nazev=="" || $clanek=="")
{
echo "Nebyly vyplněny všechny údaje!";
}
// Všechny údaje byly v pořádku vyplněny
else
{
$query = @MySQL_Query("INSERT INTO clanky VALUES ('', '$nazev', '$clanek',)");
echo "Článek byl úspěšně přidán do databáze.";

}
}
?>


db.php vypada takto:
<?
$spojeni = mysql_connect("mysql.ic.cz","ic_uz-jmeno","heslo" );
mysql_select_db("ic_databaze", $spojeni);
?>


post.php vypada takto:
<form action="clanky.php" method="post">
  <input type="text" name="id" maxlength="50"/> id <br/>
  <input type="text" name="nazev" maxlength="50"/> nadpis <br/>
  <textarea rows="15" cols="30" name="clanek"> clanek </textarea><br/>
  <input type="submit" name="sent" value="Posli"/>
</form> 


a novinky.php takto:
<?php
  if(isset($_GET['read'])){
  $id=(1)$_GET['read'];     // Do proměnné $id si dáme číslo volaného článku. Tuto proměnnou raději z bezpečnostních důvodů přetypujeme na INTEGER
  require_once "db.php";     // Spojení na databázi
  $Vyber=mysql_query("SELECT `nazev`,`clanek` FROM `clanky` WHERE `id`='$id' LIMIT 1");
    $Vypis=mysql_fetch_array($Vyber); // Naplníme pole
      if($Vypis['nazev']){  // Dostali jsme nějaký výsledek, vypíšeme článek
        echo "
          <h2>".$Vypis['nazev']."</h2>
          <p>".$Vypis['clanek']."</p>
          ";
      }else{
        echo "Článek s takovým ID se v databázi nenachází.";
      }
 }
 ?>


a teď k měmu problěmu, když přes post.php postnu do db článek tak vše proběhne ok, ale kdyz si ho chci zobrazit v novinky.php tak mi to hodí tuto chybu:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/free/ic.cz/j/jan5ver/root/www/reg/novinky.php on line 8

moc prosím o pomoc.
vit
Profil *
a nebo mam chybu někde jinde já nevím prosím prohlídněte to jsem v tom zatim docela noob
panther
Profil
vit:
chyba je snad jasná, ne? Na 8. řádku máš neočekávanou proměnnou, čiliže před ní chybí středník pravděpodobně.
larryx
Profil
<?php
  ...
  $id=(int) $_GET['read'];   // niesom si isty ci tam ma byt int alebo integer :) ale jedno z nich bude fungovat urcite
  require_once "db.php";   
  $Vyber=mysql_query("SELECT `nazev`,`clanek` FROM `clanky` WHERE `id`='".$id."' LIMIT 1");
 ...
 ?>


inde by problém nemal byť...
vit
Profil *
diky uz jsem to vyresil ted mam jiny problem http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=3&topic=110483

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: