Autor Zpráva
sarojan
Udělal jsem skript na zobrazení obrázků z fotogalerie. Ale on nic nevrací, ani header, ani footer. Netuším proč.
Problémem je, že ani fce is_inside_arr, která má hledat v poli řetězec nehází nic(nulu):
kód smazán z bezpečnostních důvodů
Skript má nalézt fotky přes cyklus, kterého maximum je maximální počet fotek zapsán v proměnné $max. Pokud je $max větší než 20, tak má vypsat i strany. Fotky jsou načítány přes image.php. Pokud by měl nějaký problém, měl by vyhodit alespoň header.php a footer.php, protože ty soubory nejsou v podmínkách. Ale on nevyhodí absolutně nic, žádný error, prostě bílá strana, dokonale bílá, ani persilem by nebyla bělejší.
mattyZEM
Zkus používat víceřádkové poznámky, dost to pomáhá. Pokud nevíš kde je chyba, tak jen hodíš celý script do poznámek a pak ho pomalu popořadě budeš vytahovat, pokud tam dáš nějaký script a stránka pak nepojede, víš kde to je.
sarojan
mattyZEM:
a ku.. to mělo být cenzurované. Prosím, smaž to. Je to kvůli bezpečnosti.
V tom problém není.

Mimochodem, díky za info.
Nox
sarojan:
cenzura = "security through obscurity" = ne zrovna dobrý přístup http://en.wikipedia.org/wiki/Security_through_obscurity

kód je dost dlouhý a imho dost nepřehledný, nevim jestli se v tom někomu bude chtít hledat...

k čemu is_inside_arr() když existuje in_array()?
- return 0 je uvnitř for(;;){}, takže se volá hned po prvním průchodu, když teda není prvek první, tak se hned funkce ukončí
- navíc se standardně indexuje od nuly
- return ukončuje funkci, takže break je zbytečný
- pokud nebudou indexy v poli přesně po sobě bez mezery, tak budeš testovat neexistující prvky a část pole prohledaná nebude, použilo by se foreach (příp. funkce reset(), next(), current()...)
sarojan
Nox:
k čemu is_inside_arr() když existuje in_array()?
Protože se mi nechtělo hledat :)

- pokud nebudou indexy v poli přesně po sobě bez mezery, tak budeš testovat neexistující prvky a část pole prohledaná nebude, použilo by se foreach (příp. funkce reset(), next(), current()...)
Ty galerie jsem si zařadil i zaindexoval sám, tedy s indexy problém nemám

- return ukončuje funkci, takže break je zbytečný
To jsem nevěděl, díky za upozornění, ale dělalo to i bez toho else{ return 0; }, ale použiju in_array();

Je to dávno, co jsem naposled napsal něco tak rozsáhlého v PHP, tedy mě omluvte, že jsou v tom zbytečnosti a blbiny, ale jednoduše jsem to za ty dva roky zapoměl :)

Mimochodem, díky za rady, chyba byla v tom, že jsem volal funkci prev_p_start pomocí pref_p_start :) (řádek 123)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0