Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
sarojan Profil |
#1 · Zasláno: 22. 5. 2010, 17:03:29 · Upravil/a: sarojan
Udělal jsem skript na zobrazení obrázků z fotogalerie. Ale on nic nevrací, ani header, ani footer. Netuším proč.
Problémem je, že ani fce is_inside_arr, která má hledat v poli řetězec nehází nic(nulu): kód smazán z bezpečnostních důvodů Skript má nalézt fotky přes cyklus, kterého maximum je maximální počet fotek zapsán v proměnné $max. Pokud je $max větší než 20, tak má vypsat i strany. Fotky jsou načítány přes image.php. Pokud by měl nějaký problém, měl by vyhodit alespoň header.php a footer.php, protože ty soubory nejsou v podmínkách. Ale on nevyhodí absolutně nic, žádný error, prostě bílá strana, dokonale bílá, ani persilem by nebyla bělejší. |
||
mattyZEM Profil |
#2 · Zasláno: 22. 5. 2010, 18:09:41 · Upravil/a: mattyZEM
Zkus používat víceřádkové poznámky, dost to pomáhá. Pokud nevíš kde je chyba, tak jen hodíš celý script do poznámek a pak ho pomalu popořadě budeš vytahovat, pokud tam dáš nějaký script a stránka pak nepojede, víš kde to je.
|
||
sarojan Profil |
#3 · Zasláno: 22. 5. 2010, 20:52:25 · Upravil/a: sarojan
mattyZEM:
a ku.. to mělo být cenzurované. Prosím, smaž to. Je to kvůli bezpečnosti. V tom problém není. Mimochodem, díky za info. |
||
Nox Profil |
#4 · Zasláno: 22. 5. 2010, 21:06:32 · Upravil/a: Nox
sarojan:
cenzura = "security through obscurity" = ne zrovna dobrý přístup http://en.wikipedia.org/wiki/Security_through_obscurity kód je dost dlouhý a imho dost nepřehledný, nevim jestli se v tom někomu bude chtít hledat... k čemu is_inside_arr() když existuje in_array()? - return 0 je uvnitř for(;;){}, takže se volá hned po prvním průchodu, když teda není prvek první, tak se hned funkce ukončí - navíc se standardně indexuje od nuly - return ukončuje funkci, takže break je zbytečný - pokud nebudou indexy v poli přesně po sobě bez mezery, tak budeš testovat neexistující prvky a část pole prohledaná nebude, použilo by se foreach (příp. funkce reset(), next(), current()...) |
||
sarojan Profil |
#5 · Zasláno: 22. 5. 2010, 21:50:19
Nox:
„k čemu is_inside_arr() když existuje in_array()?“ Protože se mi nechtělo hledat :) „- pokud nebudou indexy v poli přesně po sobě bez mezery, tak budeš testovat neexistující prvky a část pole prohledaná nebude, použilo by se foreach (příp. funkce reset(), next(), current()...)“ Ty galerie jsem si zařadil i zaindexoval sám, tedy s indexy problém nemám „- return ukončuje funkci, takže break je zbytečný“ To jsem nevěděl, díky za upozornění, ale dělalo to i bez toho else{ return 0; }, ale použiju in_array(); Je to dávno, co jsem naposled napsal něco tak rozsáhlého v PHP, tedy mě omluvte, že jsou v tom zbytečnosti a blbiny, ale jednoduše jsem to za ty dva roky zapoměl :) Mimochodem, díky za rady, chyba byla v tom, že jsem volal funkci prev_p_start pomocí pref_p_start :) (řádek 123) |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0