Autor Zpráva
vasio
Profil *
Ahoj,
standartně posílám soubory přez formulář, tedy nějak takto:
<form method="POST" enctype="multipart/form-data" action="soubor.php"...>
A já potřebuji tento soubor nějak přesunout ale bez toho <form...> :-) npř: <input type="file" /><input type="submit" value="Odeslat soubor" /> a tím tlačítkem to odeslat tomu scriptu, potřebuji to totiž přez ajax, žádný frameworky, pak aby to nějak zpracoval ten nahrávanej soubor na pozadí, vůbec si s tim nemůžu poradit, díky za všechny příspěvky.
mattyZEM
Profil
Ty snad vidíš nějaký problém v posílání ajaxu? Já tedy žádný nevidím.

Dodělej do formuláře "onSubmit" :)
vasio
Profil *
Nevím co tím onSubmit zamýšlíš, já vidím problém v tom, že při použití formu se mi stránka znovu načte a to já nechci!
mattyZEM
Profil
Nemusí.
<script type="text/javascript">
function nejakaFce() {
  window.alert('RETURN FALSE zabrání odeslání komentáře, avšak s obsahem lze dělat cokoliv co se Vám zlíbí.');
  window.alert('Obsah inputu `cokoliv`: '+form.cokoliv.value);
  return false;
}
</script>
<form method="POST" enctype="multipart/form-data" action="" onSubmit="nejakaFce();" name="form">
<input type="text" name="cokoliv" value="Nejaky input">
</form>

vasio:
nechci!
Prosím, nekřičte na mě, já za to nemůžu.

Mimochodem, "přez" nic neznamená, píše se to "přes". A u "spůsobem" už raději rezignuji.
_es
Profil
vasio:
já vidím problém v tom, že při použití formu se mi stránka znovu načte a to já nechci!
Tak použi pre značku form atribút target a načítaj výsledok odoslania do nového okna, alebo do nejakého iframe na stránke.
vasio
Profil *
mattyZEM
Řešit můj pravopis nemá smysl, mám za 4 a jsem na střední :-D, možná kvůli tomu neodmaturuju :-D... Form ať chci nebo ne, když dám třeba action="#" tak stejně obnoví stránku, s tím iframe by to mohlo fungovat, ještě jsem to nepsal, mám totiž chat a při uložení obrázku udělám aby se zobrazil ale nechci to řešit s použitím iframe a takovích blbostí...
fuckin
Profil
vasio:
Řešit můj pravopis nemá smysl, mám za 4 a jsem na střední :-D, možná kvůli tomu neodmaturuju :-D
To není náš problém.

aby se zobrazil ale nechci to řešit s použitím iframe a takovích blbostí...
Proč by měl byt iframe blbost? Není to ukázková technika ale leckdy je to mnohem praktičtější.
_es
Profil
fuckin:
Není to ukázková technika ale leckdy je to mnohem praktičtější.

Akou inou "ukážkovou" technikou, než nasmerovaním výsledku odoslania formulára na iný rámec alebo okno je vlastne možné to, čo vasio chce?
Odoslanie súboru z disku inak ako cez formulár spraví ťažko.
vasio
Profil *
_es:
Akou inou "ukážkovou" technikou, než nasmerovaním výsledku odoslania formulára na iný rámec alebo okno je vlastne možné to, čo vasio chce?

Objektem XMLHttpRequest...
Odoslanie súboru z disku inak ako cez formulár spraví ťažko.

To jsem chtěl vědět, jen nevím jestli jsi takoví expert aby jsi věděl že jinak to nejde když na ostatních chatech to maj :-D
Jake898
Profil
vasio:
Objektem XMLHttpRequest...
Objektem XMLHttpRequest nelze posílat soubory.

To jsem chtěl vědět, jen nevím jestli jsi takoví expert aby jsi věděl že jinak to nejde když na ostatních chatech to maj :-D
Přesně jak píše _es. Nahrávání souboru ve skutečnosti probíhá většinou ve skrytém iframu. Takže ano, myslím, že je dostatečný expert na to, aby to věděl.
Zde (mmch. první výsledek vyhledávání) je, například, velmi pěkný návod, který to jednoduše popisuje.
_es
Profil
Jake898:
Nie som expert.
Objektem XMLHttpRequest nelze posílat soubory.
Skôr sa nedajú cez ten objekt načítať z disku.
Dajú sa cez ten objekt odoslať nejaké dáta, tak, aby ich server považoval za odoslaný súbor, no to veľmi užitočné pre vlastný server asi nie je.
fuckin
Profil
_es:
Odoslanie súboru z disku inak ako cez formulár spraví ťažko.
Nelze a těžko je trošku rozdíl. Všechno lze!


Kombinací několika technologií samozřejmě lze dosáhnout uploadu souboru + ukázku souboru bez refreshe.

V praxi je to většinou kombinace flashe+ajax+php. Tím pádem nebude problém třeba i udělat pěkný progress bar uploadu a pak ho nechat následně zmizet a ukázat nahraný obrázek.
js
Profil *
hraček na upload souborů je dneska docela dost ... např plupload , kterej podporuje i upload vícero souborů. Takže bych se vyprdl na psaní něčeho vlastního, když už je to 100x napsaný ...
_es
Profil
js:
bych se vyprdl na psaní něčeho vlastního, když už je to 100x napsaný ...
No neviem, kvôli nahratiu nejakého jedného súboru naťahovať do stránky veľa rôznych externých súborov JS?
Pri nejakých problémoch špekulovať, cez ktorú technológiu sa to nahralo...
Asi treba zvážiť, či to za to stojí.
fuckin
Profil
_es:
Před chvílí jsi ani nevěděl, že něco takového lze tak prosímtě nedělej ze sebe rozumbradu.

No neviem, kvôli nahratiu nejakého jedného súboru naťahovať do stránky veľa rôznych externých súborov JS?
Ano vyplatí se to, už jenom kvůli tomu že je to funkční a nemusíš nad tím trávit desítky hodin. Mnohdy je to lepší ořezat a upravit si to sám než začínat od znovu.

Pri nejakých problémoch špekulovať, cez ktorú technológiu sa to nahralo...
Právě proto je lepší použít hotové řešení. Většinou je tam nějaký debug.
Chamurappi
Profil
Reaguji na fuckina:
Kombinací několika technologií samozřejmě lze dosáhnout uploadu souboru + ukázku souboru bez refreshe.
Flash a podobné hračky jsou na tohle mnohem větší kanón než prachobyčejný <iframe>. Nekomplikoval bych to. Navíc má <iframe> širší podporu než flash.

Před chvílí jsi ani nevěděl, že něco takového lze
Samotným JavaScriptem, jak žádal tazatel, to nejde. Samozřejmě, že když má návštěvník nainstalovaný potřebný plugin, tak mu může webová stránka klidně i ušít na míru parádní skafandr.

vyplatí se to, už jenom kvůli tomu že je to funkční
Jak se to vezme: „You browser doesn't have Flash, Silverlight, Gears, BrowserPlus or HTML5 support.“ — a to už se zdálo, že doba, kdy stránka na uživatele sype nějaké technické bláboly o tom, jak si ji má prohlížet, je dávno pryč.
_es
Profil
Chamurappi:
Flash a podobné hračky jsou na tohle mnohem větší kanón než prachobyčejný <iframe>. Nekomplikoval bych to. Navíc má <iframe> širší podporu než flash.
Tým jednoduchým spôsobom pôjde ten súbor nahrať aj bez podpory iframe a aj s vypnutým JS.
A ten plupload navyše ani nezodpovedá požiadavkám vasia.
fuckin
Profil
Chamurappi:
Jak se to vezme: ‚You browser doesn't have Flash, Silverlight, Gears, BrowserPlus or HTML5 support.‘
Tak řekněme si to narovinu, kolik procent uživatelů vidí podobnou hlášku? :) Pro takovéto uzivatele bych dodělal jako bonus iframe verzi.

_es:
Tým jednoduchým spôsobom pôjde ten súbor nahrať aj bez podpory iframe a aj s vypnutým JS.
Tak teď by mě zajímalo o čem se bavíš. S flashem se váže JS. Pokud je to full ve flashi pak je to k ničemu. (size limit apod)


_es:
A ten plupload navyše ani nezodpovedá požiadavkám vasia.
Osobně doporučuji uploadify.com, jednoduše se dá cokoli editovat, nepovažuji se za js odborníka, přesto jsem bezproblému celou tuto aplikaci překopal ke své potřebě.
_es
Profil
fuckin:
Tak teď by mě zajímalo o čem se bavíš.
O tom, že tým jednoduchým obyčajným formulárom s atribútom target pôjde odoslať ten súbor aj vtedy, ak by prehliadač iframe nepodporoval - otvorí sa nové alebo sa prepíše pôvodné okno s výsledkom odoslania.
A bude to fungovať aj bez JavaScriptu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: