Autor Zpráva
spiider
Profil *
Ahoj, chtěl bych se zeptat zda je nějak možné spustit skript v PHP nebo JS po přidání záznamu do tabulky. Dříve jsem to řešil tak že jsem na pozadí každé dvě vteřiny testoval zda se do té tabulky něco nepřidalo a pokud ano,tak jsem spustil co jsem potřeboval. Ale toto řešení příliš zatěžovalo server, tak hledám něco jiného. Napadnulo mě využít triggery nebo uložené procedury, ale tam asi nejde nastavit že chci spustit např. skript.php ne?? nevíte někdo jak to lze vyřešit, dík moc
Moderátor Str4wberry: Pozor na tu češtinu.
7.Host
Profil *
if(mysql_query(...........))
{
co se stane
}
mattyZEM
Profil
Na toto bych použil AJAX, pokud se něco přidá zavolá soubor který potřebuješ :)
spiider
Profil *
mattyZEM:
no ale jak pres ajax?? jeste jsem zapoměl dodat, že na jednom počítači se někdo přihlásí a chci aby mě na jiném vyskočila hláška o tom že někdo se přihlásil, proto nejde klasicky použít if (mysql_query)........atd. prostě potřebuju po přidání řádku do DB zavolat soubor
spiider
Profil *
nikdo nic?? :(
ninja
Profil
A co v tom skriptu děláte? Něco s daty v DB, co můžete udělat přes proceduru či trigger, nebo komplexnější úkol, na který je potřeba PHP?
spiider
Profil *
V tom skryptu vlastně jenom zobrazím skrytý DIV který na tom druhém PC vyskočí a zobrazí info o uživateli který se právě přihlásil, takže podle mě trigger nebo procedura nepomůže jelikož ty pracují jenom s dotazy nad DB.
ninja
Profil
spiider: No v tom případě platí to co psal 7.Host.
spiider
Profil *
ninja:
Právě že neplatí, protože když na PC např. v Praze se někdo přihlásí tak chci, aby se mi, u mě doma třeba, na PC kde jsem taky do systému přihlášenej zobrazil ten DIV s infem že se někdo přihlásil.
spiider
Profil *
žádný nápady?? :(
happy
Profil
spiider:
podivej se na to logicky. ty a ten uživatel nejste nijak propojeni. takže to bude fungovat asi tak, že když se onen uživatel přihlasi tak si do nějakeho souboru, nebo databaze uložiš informaci o tom že se to stalo. zároven u tebe v pravidelnem intervalu třeba 10s poběží ajax, který se vždy napoji na ten soubor nebo databazi a vezme si zni informace a ty ti zobrazi.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: