Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kozusnik.jan Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 6. 2010, 06:31:53
Dobrý den, potřeboval bych poradit, kde mám chybu.
<form action="pokus_soubory.php" method="post"> <table> <tr> <td>Jmeno:</td><td><input type="text" name="jmeno" /></td> </tr> <tr> <td>E-mail</td><td><input type="text" name="mail" /></td> </tr> <tr> <td>Vzkaz:</td> </tr> <tr> <td><textarea cols="20" rows="3" name="vzkaz"></textarea></td> </tr> <tr> <td><input type="submit" name="ok" value="Odeslat" /> </td> </tr> </table> </form> <?php if($ok) { $tab = "<tr><td width=\"300\" >".$jmeno."</td> <td align=\"right\">".Date(" d/m/Y H:i:s")."</td> </tr><tr><td colspan=\"2\">".$vzkaz."</td> </tr><tr><td width=\"150\">".$mail."</td> </tr><tr><td colspan=\"2\"><hr size=\"1\"></td> </tr> "; $fp = fopen("zapisy.txt", "a+") or die ("NELZE OTEVRÍT ZADANÝ SOUBOR!"); fwrite($fp, $tab); }; $soubor = "zapisy.txt"; $vypis = fread($fp, filesize($zapisy)); echo $vypis; ?> Když dám ve formuláři odeslat, tak mi to v pohodě odešla, ale nezobrazí výpis souboru "zapisy.txt" |
||
Laman Profil |
#2 · Zasláno: 2. 6. 2010, 10:36:49 · Upravil/a: Laman
jednak se ti soubor otevře jen při splnění podmínky, ale čte se z něj vždy, jednak režim a+ umístí pointer na konec souboru, takže z něj už není co číst - musel bys ho umístit zase na začátek funkcí rewind(). případně si zjednodušíš práci a načteš ten soubor pomocí file_get_contents()...
1. možnost: <?php $fp = fopen("zapisy.txt", "a+") or die ("NELZE OTEVRÍT ZADANÝ SOUBOR!"); if($ok) { $tab = ... // jen vynechávám nepodstatné řádky fwrite($fp, $tab); } rewind($fp); $vypis = fread($fp,filesize("zapisy.txt")); fclose($fp); echo ($vypis); ?> 2. možnost: <?php if($ok) { $tab = ... // jen vynechávám nepodstatné řádky $fp = fopen("zapisy.txt", "a") or die ("NELZE OTEVRÍT ZADANÝ SOUBOR!"); fwrite($fp, $tab); fclose($fp); } $vypis = file_get_contents("zapisy.txt") or die ("NELZE OTEVRÍT ZADANÝ SOUBOR!"); echo ($vypis); ?> |
||
kozusnik.jan Profil * |
#3 · Zasláno: 2. 6. 2010, 17:14:03
Dík za radu. Už to jede. Akorát mi nejde nastavit, aby se mi zapisovalo na začátek souboru. Vždy mi to zapíše až nakonec. Zdrojový kód:
<?php $fp = fopen("zapisy.txt", "a+") or die ("NELZE OTEVRÍT ZADANÝ SOUBOR!"); rewind($fp); if($ok) { $tab = "<tr><td width=\"300\" >".$jmeno."</td> <td align=\"right\">".Date(" d/m/Y H:i:s")."</td> </tr><tr><td colspan=\"2\">".$vzkaz."</td> </tr><tr><td width=\"150\">".$mail."</td> </tr><tr><td colspan=\"2\"><hr size=\"1\"></td> </tr> "; fwrite($fp, $tab); fclose($fp); } $fp2 = fopen("zapisy.txt", "a+") or die ("NELZE OTEVRÍT ZADANÝ SOUBOR!"); rewind($fp2); $vypis = fread($fp2,filesize("zapisy.txt")); fclose($fp2); echo ($vypis); ?> |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0