Autor Zpráva
pavuk
Profil
Z jednoho zdejšího vlákna jsem se náhodu dostal na stránky šablon. Ty mě zaujaly, jenom jsou dělaný jako jeden soubor html, a tak nechápu jak se z nich odesílají emaily. Pokud se zadá v odesílacím formuláři
method="post" name="např.contact" action="např.posli.php"
, jakým způspobem se vrátí třeba hláška o neodeslaným emailu, která je v
posli.php
zpět do soubouru .html tvořícího šablonu?
Snad to je srozumitelný...
WertriK
Profil
pavuk:
jenom jsou dělaný jako jeden soubor html

Ti kodéři totiž předpokládají, že zbytek si doděláš. V podstatě změníš menu a obsah - tak si uděláš html stránku která bude hlásat: "Zpráva byla odeslána. Děkujeme." nebo "Zprávu se nepodařilo odeslat, zkuste akci opakovat. Omlouváme se za potíže.".

jakým způspobem se vrátí třeba hláška o neodeslaným emailu

Podle výsledku přesměruješ na danou html stránku, nebo si tu šablonu upravíš jako php soubor. Který ty maily bude sám odesílat a zobrazovat výsledek na obrazovku.

Vědu v tom nehledej, je to o tom že si tu šablonu rozkopíruješ a upravíš podle svých potřeb na jednotlivé soubory ;-)
pavuk
Profil
Mám v tom pořád několik nejasností, možná by mi pomohlo nakopnout mně správným směrem.
Pokud totiž "posli.php" vygeneruje hlášku "Nepodařilo se...", bude ve stránce scházet emailový formulář. Konkrétně třeba v týhle šabloně.
Mně se právě líbí že je to všechno v jedný jediný html stránce a položky menu jsou řešený jenom sliderem obsahu a pokud přidělám další soubor (právě na odslání emailu), o tohle řešení se připravím
WertriK
Profil
pavuk:
V tomto případě můžeš:
1. skript na odesílání mailů vložit na začátek stránky (uděláš z toho php skript) a odesílací form ti bude směřovat na tu samou stránku. A v tom skriptu budeš jen kontrolovat zda byl odeslán formulář nebo ne (if ( $_POST["bla"] == "blabla")).
Pokud form byl odeslán provede se skript a výsledek se uloží do nějaké proměnné, kterou vypíšeš na patřičném místě v kódu (u formuláře) a tom slideru řekneš ať přejdeš na formulář.
V tomto případě dojde ke znovu načtení stránky.
2. použít AJAX. Po odeslání formuláře, se odešlou hodnoty pomocí JS do nějakého PHP skriptu, který podle výsledku odeslání mailu vypíše true nebo false. AJAX ji načte a podle hodnoty zobrazí blábol.
V tomto případě nedojde ke znovu načtení stránky.
3. použít oba způsoby a máš sichr, když bude mít někdo vypnutý JS.
pavuk
Profil
Takže úkol č. 1 - přeložit si to co jsi napsal do češtiny a pak nad tím můžu začít přemýšlet...
Ale vážně - díky, to je ten směr kterej jsem asi potřeboval ukázat
pavuk
Profil
Tak dílo se podařilo, teď narážím na problém s diakritikou (podivný je že na gmail přijde správně - nebo se správně zobrazí, ale Outlook už stahuje jen otazníky...), jenom netuším jakým způsobem sdělí "php" tomu slideru že má přejít v html stránce na záložku #5. Poradí ještě někdo?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0