Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pavuk Profil |
#1 · Zasláno: 4. 6. 2010, 19:55:01 · Upravil/a: pavuk
Mám následující formulář
<form method="post" name="contact" action="index.php"> <label for="author">Předmět:</label><input type="text" id="author" name="author" class="required input_field" /> <label for="email">Email:</label><input type="text" id="email" name="email" class="validate-email required input_field" /> <label for="spam">Opište číslo <span class="bold">2</span>:</label><input type="text" name="spam" id="spam" class="input_field" /> <label for="text">Text emailu:</label><textarea id="text" name="text" rows="0" cols="0" class="required"></textarea> <input style="font-weight: bold;" type="submit" class="submit_btn" name="submitbutton" id="submitbutton" value=" Poslat " /> <input type="reset" name="reset" id="reset" value=" Vymazat " /> </form> ze kterýho odesílám emaily tímto skriptem <? $author = $_POST['author']; $email = $_POST['email']; $spam = $_POST['spam']; $text = $_POST['text']; if ($author!="" and $email!="" and $text!="" and $spam=="2") { cs_mail("info@smatana.cz", $author, $text, "From: ".$email); echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>"; } else { echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat,</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje</p>"; } ?> Email přijde správně, ale schází v něm email odesilatele. Kde mám chybu, co jsem přehlídl? /pozn. skript není můj, mám ho ze zdejší diskuze |
||
Alphard_ Profil * |
#2 · Zasláno: 4. 6. 2010, 20:09:35
cs_mail("info@smatana.cz", $author, $text, "From: $email\n"); |
||
pavuk Profil |
#3 · Zasláno: 4. 6. 2010, 20:30:22 · Upravil/a: pavuk
Super, funguje to. Jen... zjistil jsem že "\n" znamená tzv."escape sekvenci", přechod na novej řádek. Jakej to má teda vliv na to aby se email odesilatele zobrazil v příchozím emailu? Jak to spolu souvisí?
|
||
DoubleThink Profil * |
#4 · Zasláno: 4. 6. 2010, 20:36:55
Správně by to mělo být \r\n (CRLF)
pavuk: „Jakej to má teda vliv na to aby se email odesilatele zobrazil v příchozím emailu?“ Každá hlavička se ukončuje koncem řádku. |
||
pavuk Profil |
#5 · Zasláno: 4. 6. 2010, 20:40:30
Díky, to php bych se měl začít učit...
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0