Autor Zpráva
QGAnna
Profil *
To, v čem je podle mě chyba, je stejné. Někde to funguje, někde ne. Proč? Jestli se na to chcete kouknout přímo na stránce: Klikněte zde. Vyplňte to, dejte hotovo, zapněte tu "hru" a pozadí je jiné. Bílé. Kódy: Kód indexu:
<title>Anna hry</title>
<style type="text/css">
a:link {color: black;} /* nenavštívený odkaz */
a:visited {color: black;}/* navštívený odkaz */
a:hover {color: black} /* odkaz, přes který se jede myší*/
input, submit {background-color: chocolate;}/* barva inputů*/
</style> 
<body bgcolor="black&white" background="bg.bmp"><table><td background="bgr.bmp" height="75" width="9999999">
<!--WZ-REKLAMA-1.0IZ--><div align="center"><table width="496" border="0"
cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td><a href="http://www.webzdarma.cz/"><img
src="http://i.wz.cz/banner/nudle03.gif" width="28" height="60" 
style="margin: 0; padding: 0; border-width: 0" alt="WebZdarma.cz" /></a></td><td>
<script type="text/javascript">
<!-- /* (c) 2001 AdCycle.com All Rights Reserved.*/ 
var id=266; var jar=new Date();var s=jar.getSeconds();var m=jar.getMinutes();
var flash=s*m+id;var cgi='http://ad.wz.cz';
var p='<iframe src="'+cgi+'/ad.cgi?gid=15&amp;t=_top&amp;id='+flash+'&amp;type=iframe" ';
p+='height="60" width="468" border="0" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" ';
p+='vspace="0" frameborder="0" scrolling="no">';
p+='<a href="'+cgi+'/click.cgi?gid=15&amp;id='+flash+'" target="_top">';
p+='<img src="'+cgi+'/ad.cgi?gid=15&amp;id='+flash+'" width="468" height="60" ';
p+='border="0" alt="Klikni" /></'+'a></'+'ifra'+'me>'; document.write(p); // -->
</script><noscript><div><a href="http://ad.wz.cz/click.cgi?gid=15&amp;id=266"><img
src="http://ad.wz.cz/ad.cgi?gid=15&amp;id=266"
width="468" height="60" style="margin: 0; padding: 0; border-width: 0" alt="Klikni" /></a></div></noscript>
</td></tr></table></div>
<!--WZ-REKLAMA-1.0IK--></td></table>
<b><h1>Anna Hry</h1><br>
<form method="GET" action="start.php">
Jméno: <input name="jmeno"><br>
Pozadí: <select name="barva"><option name="red" style="background-color: red">red</option><option name="green" style="background-color: green">green</option><option style="background-color: blue" name="blue">blue</option><option style="background-color: yellow" name="yellow">yellow</option><option name="white">white</option><option style="background-color: pink" name="pink">pink</option><option name="skyblue" style="background-color: skyblue">skyblue</option><option name="black" style="background-color: black; color: white">black</option><option name="gold" style="background-color: gold">gold</option><option name="silver" style="background-color: silver">silver</option></select><br>
Barva textu: <select name="text"><option name="red" style="background-color: red">red</option><option name="green" style="background-color: green">green</option><option style="background-color: blue" name="blue">blue</option><option style="background-color: yellow" name="yellow">yellow</option><option name="white">white</option><option style="background-color: pink" name="pink">pink</option><option name="skyblue" style="background-color: skyblue">skyblue</option><option name="black" style="background-color: black; color: white">black</option><option name="gold" style="background-color: gold">gold</option><option name="silver" style="background-color: silver">silver</option></select><br><input type="submit" value="Hotovo">
</form></b><a onmouseover="document['jak'].src = 'jak2.bmp' ;"
onmouseout="document['jak'].src = 'jak1.bmp' ;">
    <img name="jak">
</a><br>
Kód toho, co se objeví když to vyplníte:
<!-- Za odkaz dát toto (přípona musí být php!): ?barva=<? echo $barva ?>&text=<? echo $text ?>&jmeno=<? echo $jmeno ?> -->

<title>Anna Hry</title>
<body text="<? echo $text ?>" vlink="<? echo $text ?>" link="<? echo $text ?>" alink="<? echo $text ?>" bgcolor="<? echo $barva ?>">
<h1>Vítejte, <? echo $jmeno ?>!</h1><br>
<table><td width="250" bgcolor="red"><td bgcolor="blue" width="1250"><a href="startd.php?domek=new&?barva=<? echo $barva ?>&text=<? echo $text ?>&jmeno=<? echo $jmeno ?>"><img src="domek/start.bmp"></a></td></table>
Kód po zapnutí (kliknutí start):
<!-- Za odkaz dát toto (přípona musí být php!): ?barva=<? echo $barva ?>&text=<? echo $text ?>&jmeno=<? echo $jmeno ?> -->

<title>Anna Hry</title>
<body text="<? echo $text ?>" vlink="<? echo $text ?>" link="<? echo $text ?>" alink="<? echo $text ?>" bgcolor="<? echo $barva ?>">
<h1>Vítejte, <? echo $jmeno ?>!</h1><br>
<table><td width="250" bgcolor="red"><td bgcolor="blue" width="1250">
<map name="domek">
<area shape="circle" coords="313, 177, 20" href="startd.php?domek=wc&?barva=<? echo $barva ?>&text=<? echo $text ?>&jmeno=<? echo $jmeno ?>">
<area shape="circle" coords="143, 266, 35" href="startd.php?domek=postel&?barva=<? echo $barva ?>&text=<? echo $text ?>&jmeno=<? echo $jmeno ?>">
<area shape="circle" coords="264, 241, 50" href="startd.php?domek=jidlo&?barva=<? echo $barva ?>&text=<? echo $text ?>&jmeno=<? echo $jmeno ?>">
<area shape="circle" coords="458, 197, 50" href="startd.php?domek=ryby&?barva=<? echo $barva ?>&text=<? echo $text ?>&jmeno=<? echo $jmeno ?>">
</map><img src="domek/<? echo $domek ?>.bmp" usemap="#domek"></td></table>

Tak doufám že chápete o co mi jde: Aby nebylo v tom když zapnete to start aby nebylo bílé pozadí. Myslím že tam bude nějáká zásadní chyba, ale nevidím jí. Už tady nad tím koumám asi půl hodiny.:-)
baklazan
Profil
Neviem ci si to uz neopravil ale mne to ide :)
AM_
Profil
Obrázky na webu v bmp??? Ještě, že už skoro nejsou telefonní připojení... ale stejně, majitelé GPRS tě budou chtít zabít.

1) Problém se týká HTML&CSS nikoli PHP! ukaž mi PHP kód, který ti bude (bez použití HTML) barvit pozadí stránky. Nejde. Pricipielně.
2) „bgcolor="black&white"“ - tento zápis vidím poprvé, pochybuji, že funguje, ani mi moc nedává smysl
3) Mícháš stylování přes CSS a zastaralou metodu přes HTML atributy
4) Kód je syntakticky úplně špatně, chybí ti hlavička dokumentu, základní struktura...

Na tvém místě bych začal tady.
QGAnna
Profil *
baklazan: Prosím jaký máš prohlížeč? Já mám Mrkvosoft Exploder (:-D) a pořád nefunguje.

0) Nesnáším gif, vždycky mi to tam udělá takový mapy jako kdybych namočila ten obrázek do vody a vysušiala. Bmp mám ráda.
1) Mám to jako řetěz, že vždycky do odkazu připíšu tu informaci o tom pozadí, textu a tak. <? echo $barva ?> Ale informace o $barva tam je.
2) To black&white jsem zkusila jen tak ze srandy a docela se mi líbila tak proč by tam nemohla být.
3) Já CSS neumím, to co je v CSS to jsem zkopírovala a změnila ty barvy. Já myslím že stačí když je ta stránka pěkná, ne když tam je padesát řádků CSS. Ty HTML atributy jsou pro mě dost pěkný, tak je používám. Ta stránka má být hlavně o mých hrách (takové ty co jdou udělat z HTML a PHP) takže toho je docela málo na stylování.
4) Ale vždycky mi fungoval. Myslím i funguje.

Od začátku všechno učit se se mi moc nechce. Funguje mi to, funguje. Kdyžtak bych to měla holt s bílim pozadim. Já myslím že by si toho nikdo ani něják moc nevšiml, ale chtěla jsem to mít bezva. Ale kvůli takové hlouposti se nebudu učit všechno znova, promiň. :-/
QGAnna
Profil *
Aha problém je myslím vyřešen dala jsem tam bezvýznamě otazník (takže to byl fakt překlep) děkuju za pozornoat.xD
QGAnna
Profil *
Jo jo vyřešeno už to je super.:-)
AM_
Profil
QGAnna:
esnáším gif, vždycky mi to tam udělá takový mapy jako kdybych namočila ten obrázek do vody a vysušiala. Bmp mám ráda.
To jsou jediné dva formáty na světě? Gif má pouze 256 barev, proto. BMP je ohromné, výška*šířka*3 bytů, tedy obrázek 200x200 bude mít neuvěřitelných 120kB a nešťastník s mobilem s GPRS bude jen tento jeden obrázek tahat nejmíň 15 sekund.
Použij JPEG (ztrátová, ale stále kvalitní komprese) nebo PNG (bezztrátová, vhodná pro "jednoduché" webové obrázky)

To black&white jsem zkusila jen tak ze srandy a docela se mi líbila tak proč by tam nemohla být.
Žádná barva to není, vykresulje se ti tam bg.bmp, to black&white je tedy prohlížečem ignorováno, tedy to ničemu neškodí, ale je to holý nesmysl - pokud na něm trváš, pro mě za mě si ho tam nech.

Já CSS neumím, to co je v CSS to jsem zkopírovala a změnila ty barvy. Já myslím že stačí když je ta stránka pěkná, ne když tam je padesát řádků CSS. Ty HTML atributy jsou pro mě dost pěkný, tak je používám. Ta stránka má být hlavně o mých hrách (takové ty co jdou udělat z HTML a PHP) takže toho je docela málo na stylování.
HTML stylování je jak jsem říkal zastaralé, různé prohlížeče jej občas interpretují různě, jsou s tím jen problémy. Ale pokud na něm trváš, měla bys u něj zůstat a ty útržky CSS nahradit za HTML. Mimochodem, naučit se CSS trvá tak 2 hodiny?

Ale vždycky mi fungoval. Myslím i funguje.
Ve všech prohlížečích? i mobilních? a správně? myslíš? Jednoho dne tam něco přidáš, celé se to rozsype a nikdo to už nespraví.
QGAnna
Profil *
Asi máš pravdu. Ale to black&white byla barva, ale pak jsem tam dala za tu reklamu okýnko a nehodilo se to k tomu tak jsem tam dala proužky, jinak když si to zvětšíš, tak jedna z těch barev je tam ta. Myslím ta tmavější.
panther
Profil
AM:
Mimochodem, naučit se CSS trvá tak 2 hodiny?
mno, to je hodně odvážné tvrzení :-)
QGAnna
Profil *
Já bych se to asi za 2 hodiny nenaučila. :-D
mckay
Profil
panther:
mno, to je hodně odvážné tvrzení :-)
To zajisté ano, ale myslím že to AM myslel tak, že pochopit princip css je na dvě hodiny. Potom už jde jen o to rozšiřovat znalosti toho, co css dovede :-).
QGAnna
Profil *
To ale jo.
AM_
Profil
mckay:
AM myslel tak, že pochopit princip css je na dvě hodiny
Tak nějak. Nemyslel jsem naučit se celý princip kaskádování, odkazování na elementy a všechny vlastnosti nazpaměť.
<element style="color:white">
<element class="neco">
...
.neco{
  background:red;color:blue;
}

Toto mluví samo za sebe, to je vše, co do začátku stačí, výčet všech obvyklých vlastností je třeba zde na http://jakpsatweb.cz/css

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: