Autor Zpráva
vit
Profil *
ahoj nejde mi upload na web vzdy mi to hodi tudle chybu:
Warning: move_uploaded_file(./mick.png) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/ic.cz/c/czechmods/root/www/adm/upload.php on line 56

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php1gSGx5' to './mick.png' in /home/free/ic.cz/c/czechmods/root/www/adm/upload.php on line 56
Nastala chyba


script:
<?php
if (isset($_POST["jmeno_souboru"])) {$jmeno_souboru=$_POST["jmeno_souboru"];}
        else $jmeno_souboru="";            


echo'
<form method="post" enctype="multipart/form-data">
Uploadovaný soubor: <input type="file" name="jmeno_souboru">
<input type="submit" value="Upload">
</form>
';

if (isset($_FILES["jmeno_souboru"]["name"])) 
{
 if (is_uploaded_file($_FILES["jmeno_souboru"]["tmp_name"]))
 {
  $name = $_FILES["jmeno_souboru"]["name"];
  if (move_uploaded_file($_FILES["jmeno_souboru"]["tmp_name"], "./$name")) 
   {
    echo "Soubor \"$name\" byl uploadován<br/><img src=\"$name\">";
   }
  else {echo"Nastala chyba";}
 } 
}
?>
Chamurappi
Profil
Reaguji na vita:
Co kdyby sis laskavě strčil tu chybovou hlášku do vyhledávače a našel si řešení sám?
mckay
Profil
vit:
Souhlasím s Chamurappim a trošku to rozvedu:

1. Krok
- translate.google.com a přeložit chybovou hlášku

2. Krok
- řádek 56., zjistit co tam nachází, pokud jde o syntaktickou chybu, zkontrolovat uzavření závorek, jestli jsou tam všechny středníky.

3. Krok
- Zamyslet se nad tím.

4. Krok
- Případně otravovat další se svým problémem.


Ale protože mi to dělá dobře, prozradím ti, že nemáš oprávnění přesunout (resp. vytvořit) ten soubor v dané složce. Nastav jí přes FTP chmod.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0