Autor Zpráva
Kubek
Profil *
Zdravím.
Potreboval by som využiť funkciu imagejpeg(), ale mám menší problém...
Pokiaľ mám kód nasledujúci, všetko funguje ako má...
Kód:
$image_p = imagecreatetruecolor($width, $height);
imagejpeg($image_p, $date, 100);
$menoobrazka = "http://localhost/".$date.".jpg";                                                       
                  echo "<img src='$menoobrazka'/>";

Problém je v tom že ak zadám už (napr.) ...

$image_p = imagecreatetruecolor($width, $height);
imagejpeg($image_p, http://localhost/obrazky".$date.".jpg", 100);
$menoobrazka = "http://localhost/".$date.".jpg";                                                       
                  echo "<img src='$menoobrazka'/>";
vypíše chybovú hlášku:
Warning: imagejpeg() \[[LINK=function.imagejpeg]function.imagejpeg[/LINK]]: Unable to open 'http://localhost/obrazky/4511564.jpg' for writing: Invalid argument in C:\xampp\htdocs\index.php on line 165
CHMOD mám nastavený a adresár obrázky existuje!

DAKUJEM VOPRED ZA ODPOVEDE :)

Moderátor Majkl578: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
AM_
Profil
V PHP neadresuj lokální soubory přes URL! pro čtení by to ještě možná šlo ale zbytečně by to otravovalo http server, zápis přes url rozhodně provádět nejde. takže druhý parametr imagejpeg má být asi jen 'obrazky/....jpg'
Kubek
Profil *
zabudol som poznamenať že som skúšal aj tak aj tak!
AM_
Profil
ok a jakou chybovou hlášku to vypisuje, když zadáš cestu tak jak říkám já?
Kubek
Profil *
to same a iste
Kubek
Profil *
teraz som niečo poskúšal a pre zmenu :
Warning: imagejpeg() \[[LINK=function.imagejpeg]function.imagejpeg[/LINK]]: Unable to open 'obrazky/1276630117.jpg' for writing: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\obrazky.php on line 165
Davex
Profil
Kubek:
Je skript v kořeni webu a je tam podadresář se jménem obrazky (vše malými písmeny) s nastavenými právy zápis (0777)?
Kubek
Profil *
áno písal som to!
AM_
Profil
tipuji, že neexistuje adresář obrazky - je ve stejném adresáři, jako je aktuální pracovní adresář (odkud se spouští skript)? jestli ten skript spouštíš z jiného adresáře, tak to takhle nefunguje.
Udělej si pokus, dej tam jenom
imagejpeg($image_p,'test.jpg', 100);
a pak se podívej, kde se ti ten test.jpg vytvořil.
Kubek
Profil *
ach... Ja niesom idiot sakra! Všetko je ako má byť!
Jednoducho tá funkcia nechce prijať cestu ale iba "meno"...
Dá sa to vôbec obísť? Skúšali ste to?
AM_
Profil
problém bude jinde, tohle by fungovat mělo... ale z uvedeného netuším, kde... opravdu je správně pracovní adresář?
Kubek
Profil *
Urobil som si to uz inak. Po svojom. ... Kazdopadne dakujem vsetkym za ochotu :)
Hlavne tebe AM_
este raz DAKUJEM...
Kubek
Profil *
Utekam to doprogramovat a odovzdat... snad sa tu este niekedy zastavim a vysvetlim ako som to urobil ... :)
jsim
Profil
$width = 100;
$height = 100;
$date = date('Ymd');

$image_p = imagecreatetruecolor($width, $height);
imagejpeg($image_p, __DIR__ . "/obrazky/".$date.".jpg", 100);
$menoobrazka = "/obrazky/".$date.".jpg";
echo "<img src='$menoobrazka'/>";


asi pozdě, ale toto mi funguje naprosto v pořádku ...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: