Autor Zpráva
esonyx
Profil *
Ahoj...

prosím o pomoc, už si nevím rady. Na úplném konci souboru ukládám do session adresu stránky a pro ověření si ji nechám vypsat:

<?php
$_SESSION["adresastranky"] = "http://www.dvdid.cz/film/".$idclanku;
echo $_SESSION["adresastranky"]."\n";
?>


Vypíše se správně....
Po té přejdu na druhou stránku kde je hned na začátku souboru:

<?php
session_start();
echo "V session adresastranky je nesmyslne: ".$_SESSION["adresastranky"];
...


ale již obsahuje hodnotu uplně nesmyslnou.... Jinak ostatní Session jsou OK, (nick, atd..) Kde hledat zakopaného psa?
kajaman
Profil
jakou nesmyslnou hodnotu obsahuje?
esonyx
Profil *
obsahuje "http://www.dvdid.cz/film/downico.gif" ale takovou "downico" nemám v žádném souboru. Nicméně jak říkám, na konci souboru se uloží a zobrazí. Tam už potom není žádný další kód. Potom si otevřu druhý soubor. Tam je na začatku, hned na začátku, zobrazení obsahu te session. Ale bohužel v té je "http://www.dvdid.cz/film/downico.gif" i když PHP neměl kde vzít ten název "downico.gif".
kajaman
Profil
chová se to stejně, i když místo proměnné $idclanku bys zadal kompletní řeťězec? takhle:
$_SESSION["adresastranky"] = "http://www.dvdid.cz/film/neco_jineho";


vymění se ten konec url opět za "downico.gif", nebo něco jiného? Asi tedy mezi odesláním první stránky a zpracováním druhé stránky probíhá ještě nějaký kód (např. nějaký router, controller nebo tak něco?), který změní tu url...
Chamurappi
Profil
Reaguji na esonyxe:
Tipnul bych si, že používáš přepis adres namířený na uvedený skript, kde nastavuješ $_SESSION["adresastranky"] podle adresy, a že na testované stránce máš i přilinkovaný obrázek downico.gif, který též projde skriptem měnícím $_SESSION["adresastranky"]. Z popisu problému je zjevné, že musí existovat racionální vysvětlení, takže se stačí trochu zamyslet, ne?
esonyx
Profil *
Tak jsem to vyzkoušel a nezmení se to. Zůstane to tak jak to tam zadám.

Takže výpis session v dalším souboru je: "http://www.dvdid.cz/film/neco_jineho"

Teď jsem teda uplně mimo, jelikož proměnná $idclanku obsahuje: "Harry-Potter-a-Princ-dvoji-krve-Harry-Potter-and-the-Half-Blood-Prince-2009"

Pokud vkládám

$_SESSION["adresastranky"] = "http://www.dvdid.cz/film/".$idclanku;
echo $_SESSION["adresastranky"]."\n";


pak mám na konci výpis: "http://www.dvdid.cz/film/Harry-Potter-a-Princ-dvoji-krve-Harry-Potter-and-the-Half-Blood-Prince-2009"

Ale v jiném souboru již: "....../downico.gif"
esonyx
Profil *
Chamurappi: to mě napadlo, zdrojáky jsem dal prohledat na řetězec a)$_SESSION["adresastranky"] b)$idclanku c)downico
Výsledky jsou takové: proměnné nejsou přepsané. Ten obrázek nikde není, ani ve struktuře webu, ani ten řetězec ve zdrojovým kodu.

Jinak tu session potřebuju aby PHP přesměrovával na předchozí stránku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0