Autor Zpráva
Tafrob
Profil *
Zdravím,
rád bych se zeptal, jakou fci použít na kontrolu jména uploadovaného souboru. Pokud uploaduju soubor se stejným názvem, potřebuju podmínku co to nepovolí.
obi
Profil *
myslíš něco jako

if (!is_file("uploaded/".$_FILES["userfile"]["name"])){
    move_uploaded_file(...);
}
obi
Profil *
teď mi došlo, přímo pro tohle je funkce file_exists();

if (!file_exists("uploaded/".$_FILES["userfile"]["name"])){
    move_uploaded_file(...);
}
Tafrob
Profil *
Jo vídíš, díky.
Alphard
Profil
Založit kontrolu duplicity souboru na shodě jména je dost pofidérní. Nebylo by lepší při shodě názvu přejmenovat?
Naprosto stejné duplicity odhalí md5_file().
Tafrob
Profil *
Alphard:
Mě stačí podle jména :)

Dostal jsem se však do problémů, následující kód ne a ne jít:
if (isset($_FILES['manager-down'])){
    if($_FILES['manager-down']['type']=="application/octet-stream"){  // Jsi PHP? Táhni.
    $output.="<div class='message2'>".$_lang['xxl.admin.download.manager.upload.2']."</div>"; 
    } 
    else{
    $type_rename_first = _anchorStr($_FILES['manager-down']['name']);
    $type_rename = $type_rename_first;
    $folder = "../upload/download"; 
    $target = $folder."/".$type_rename; 
    $type_name = $_FILES['manager-down']['tmp_name'];    
    $copy = move_uploaded_file($type_name, $target); 
    chmod ($target, 0777); 
    if($copy){
    
    // Pomdínka existence Start
    if (file_exists($target)) { 
   $output.="<div class='message2'>Nahráno</div>";
   mysql_query("INSERT INTO `"._mysql_prefix."-download` VALUES (null,'0','".$type_rename."')");
   } else { 
   $output.="<div class='message2'>Duplicita</div>"; 
   }}    // Pomdínka existence Konec
   
    else{
    $output.="<div class='message2'>".$_lang['xxl.admin.download.manager.upload.4']."</div>";
    }
  }
}


Některé fce jsou interní systému, je možné, že vám nic nebudou říkat.
radvis
Profil
tafrob: auto mi nejede, čím to je?
Tafrob
Profil *
radvis: ty jsi mi ale pomohl...

fajn rozvedu to, konkrétně ne a ne jít podmínka na existenci souboru.
radvis
Profil
Jak ti asi můžu pomoct když neznám závadu:)

vypiš si co ti vrací "$_FILES['manager-down']['type']" třeba pomocí var_dump();
radvis
Profil
Teda jestli myslíš chybu v první podmínce, jestli v druhé tak si vypiš target.
AM_
Profil
Tafrob:
měl bys důsledně odsazovat bloky kódu, ne jak se ti v tom zrovna zachce - pak bys mohl vynechat zbytečné komentáře jako "podmínka existence" před file-exists - tento komentář se dokonce vyznačuje tím, že název funkce pod ním napoví o smyslu podmínky mnohem více, než komentář samotný :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: