Autor Zpráva
Tata
Profil
Riešim objednávkový formulár, v ktorom sú na výber dva typy webových stránok:
meno.domena.ext a skupina1.domena.ext.
K typu skupina1 domena.ext je možné vytvárať aj skupina1.domena.ext/meno a skupina1.domena.ext/skupina2
Vo formulári v index.php mám:
<select name="selection" value="$selection">
	<option value="Vyber typ a/alebo štruktúru">Vyber typ a/alebo štruktúru</option>
	<option value="meno.domena.ext">meno.domena.ext</option>
	<option value="skupina1.domena.ext">skupina1.domena.ext</option>
	<option value="skupina1.domena.ext/meno">skupina1.domena.ext/meno</option>
	<option value="skupina1.domena.ext/skupina2">skupina1.domena.ext/skupina2</option>
</select>

a definované polia pre zadanie premenných:
$meno, $skupina1, $skupina2, $počet subdomen (pre /meno a /skupina2)
<tr>
	<td>meno</td>
	<td>skupina1</td>
	<td>skupina2</td>
	<td>subdomény</td>
<tr>
	<td><input type="text" name="meno"value=""></td>
	<td><input type="text" name="skupina1"value=""></td>
	<td><input type="text" name="skupina2"value=""></td>
	<td><input type="text" name="subdomeny"value=""></td>
</tr>

Poterbujem, aby sa formulár nedal odoslať, pokiaľ nie je vyplnený správne, t.j., ak v ňom nie je všetko (a iba to), čo v ňom má byť.
T.j. napr.:
1. Aby nedovolil k meno.domena.ext definovať subdomény (vo formulári je na to textové pole pre zadanie počtu subdomén)
2. Aby k meno.domena.ext nedovoli definovať aj názov pre skupina1 alebo skupina 2.
domena.ext je preddefinované
V hotovo.php sú polia pre zobrazenie:
zvolenej masky
generovanej adresy
zvolených názvov (meno, skupina1, skupina2)
<tr>
	<td>meno</td>
	<td>skupina1</td>
	<td>skupina2</td>
	<td>Vytvorená URL</td>
</tr>
<tr align="center">
	<td><input type="text" name="meno" value="<?php echo $meno;?>"></td>
	<td><input type="text" name="skupina1" value="<?php echo $skupina1;?>"></td>
	<td><input type="text" name="skupina2" size="15" value="<?php echo $skupina2;?>"></td>
	<td><input type="text" name="nova_url" value="<?php echo $nova_url;?>"></td>
</tr>


Zy ancikrista sa neviem v hotovo.php dopracovať k rozhodovaciemu bloku, ktorý by mi vstupné údaje vyhodnotil. Pregooglil som desiatky návodov a ani jeden mi nefachčí. Poradíte mi?
Vopred ďakujem.
AM_
Profil
První podmínce nerozumím, žádné pole pro subdomény jsi neukázal... pokud to znamená, že do jakéhosi pole "počet subdomén" nesmí zadat nic větší než 0, tak to je snad triviální, pokud je zvoleno meno.domena.ext a počet domén > 0, hodíš chybu.

//druha podminka
if ($_POST['selection'] == 'meno.domena.ext' && (!empty($_POST['skupina1']) || !empty($_POST['skupina2']))){
  throw new Exception('pro meno.domena.ext nelze zadavat skupiny!');
}

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0