« 1 2 »
Autor Zpráva
Johny_Cash
Profil *
Dobrý den přeji všem,

chci se zeptat jak se vkládá do mailu fotka? Nemyslím tím klasický img, ale rovnou do kódu. Né, že by mi vadilo používat img atribut, ale spíš mě štve, že třeba seznam.cz otravuje s bezpečnostní hláškou o možném viru :-)
Děkuju
janbarasek
Profil
Do přílohy.
Johny_Cash
Profil *
Jsem to napsal špatně. tu fotku chci mít jako grafické pozadí.
Johny_Cash
Profil *
Poradí někdo prosím jak na obrázek přímo do kodu?
Joker
Profil
Johny_Cash:
Poradí někdo prosím jak na obrázek přímo do kodu?
<img src="data:data-obrázku">
blaaablaaa
Profil
Doplním Jokera:
napr pro jpeg obrazek: (BASE64_KOD si nahrad za vysledek funkce base64_encode v php)
<img src="data:image/jpeg;base64,BASE64_KOD">
DoubleThink
Profil *
blaaablaaa, Joker:
...což nebude v tridentech fungovat

V mailu (což je Multipart/Related dokument mimochodem) se to dělá kupodivu tak, jak píše janbarasek.
V HTML obsahu se pak používá Content-Id té přílohy src/background="cid:contentID"
Johny_Cash
Profil *
Můžete mi to prosím napsat v kodu? Jsem stoho úplně zmatený :-( Děkuju
Johny_Cash
Profil *
$headers .= "Content-Type: multipart/alternative; boundary=----=_NextPart_001_0001_01CB1D8B.7C438310\n";
$headers .= "Content-Type: image/jpeg; name=image002.jpg\n";
$headers .= "Content-ID: <image002.jpg@01CB1D8B.7B3FA7A0>
R0lGODlhEQARAHcAMSH+GlNvZnR3YXJlOiBNaWNyb3NvZnQgT2ZmaWNlACH5BAEAAAAALAAAAAAR
ABEAhgAAAAAAALN3IqpuItmRKNeRKNGmO+mXKOqXKPm3PPq4Pvq5Pvq5P/m2PPmuNfmwN/mxN/+3
JvinMPipMfipMvmqM/iqMPiqMv+qM/ahK/iiLP6oL/2uNfeqO+KzQPu/RPu7RPq9Q/q/RP+3SPvI
UfvJT/vLU/3NV/3PXP3RX/3PXfvKUPvIVfvETPvHTfvKVPvLV/vMWf3MWv3NWvrCSfvFTvvFUPrG
UfrGUvrAR/rASPnbe//Ze//ffv3beP/cdP/cdv7cdv7cdfvQYv/TYv7Wav7Xbv3aef3XbP3Waf3W
a/3Xbf3Xa/3Wav3Vav3Zd/3WbP3UaP3SYv3SY/3RYPnegP3fkf//AP7gff/hfv7hfv/gff/mkf/s
lf/njv/ojP7khv/khv/lhv/xt///3f//7gECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwEC
AwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAweVgACCg4SFhoRd
h4peX1WKhmBhYo+EPVhZWj6UAFs/QEBBQkOGRUZHSElKS6tMTU5PUFGCJSYnKClSU7pSVConJiuD
LiQvMDEyMzIxMC8kLoU0LTU2Nzg3NjUtNIYgISI5OuE5IiEghwkKCwsM6goNig4PEPPzDw6KEhMU
FRYVFxMSFGXQsIEDAA4bNGRQdOAQgk2UAgEAOw==";

$body = "<html>
------- Nějaký text........

<img border=3D0 width=3D160 height=3D41 id=3D\"_x0000_i1028\" src=3D\"cid:image002.jpg@01CB1D8B.7B3FA7A0\" =alt=3DLogo>

</html>";
// Vechno je dobrý, jen teď se mi nezobrazuje text a přijde mi pouze obrázek v příloze. Jak to mám udělat aby se mi obrázek nezobrazoval v příloze, ale na místě kde ho volám s textem? Děkuju
Johny_Cash
Profil *
Dobrý právě jsem to vyřešil :-) Děkuju Vám moc :-)
Johny_Cash
Profil *
Naskytl se jenom malej problém: u seznamu se zobrazuje jen při odpovědi, outlook hned, ale na gmailu se obrázek nezobrazuje vubec a když si dám zobrazit kod, tak tam mám <img src=""> Ví někdo proč? Děkuju
Johny_Cash
Profil *
Když uvedu tyto hlavičky, tak s html mailu se nic nezobrazí. Jediné co mi přijde je v příloze obrázek.
$headers .= "Content-Type: multipart/Related; boundary=----=_NextPart_001_0001_01CB1D8B.7C438310\n";
$headers .= "Content-Type: image/jpeg; name=image002.jpg\n";
$headers .= "Content-ID: <image002.jpg@01CB1D8B.7B3FA7A0>
R0lGODlhEQARAHcAMSH+GlNvZnR3YXJlOiBNaWNyb3NvZnQgT2ZmaWNlACH5BAEAAAAALAAAAAAR
ABEAhgAAAAAAALN3IqpuItmRKNeRKNGmO+mXKOqXKPm3PPq4Pvq5Pvq5P/m2PPmuNfmwN/mxN/+3
JvinMPipMfipMvmqM/iqMPiqMv+qM/ahK/iiLP6oL/2uNfeqO+KzQPu/RPu7RPq9Q/q/RP+3SPvI
UfvJT/vLU/3NV/3PXP3RX/3PXfvKUPvIVfvETPvHTfvKVPvLV/vMWf3MWv3NWvrCSfvFTvvFUPrG
UfrGUvrAR/rASPnbe//Ze//ffv3beP/cdP/cdv7cdv7cdfvQYv/TYv7Wav7Xbv3aef3XbP3Waf3W
a/3Xbf3Xa/3Wav3Vav3Zd/3WbP3UaP3SYv3SY/3RYPnegP3fkf//AP7gff/hfv7hfv/gff/mkf/s
lf/njv/ojP7khv/khv/lhv/xt///3f//7gECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwEC
AwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAwECAweVgACCg4SFhoRd
h4peX1WKhmBhYo+EPVhZWj6UAFs/QEBBQkOGRUZHSElKS6tMTU5PUFGCJSYnKClSU7pSVConJiuD
LiQvMDEyMzIxMC8kLoU0LTU2Nzg3NjUtNIYgISI5OuE5IiEghwkKCwsM6goNig4PEPPzDw6KEhMU
FRYVFxMSFGXQsIEDAA4bNGRQdOAQgk2UAgEAOw==";


Bohužel nevím co stím :-(
net-vor
Profil *
U práce s mailem mi nakonec přijde nejlepší použít nějakou předpřipravenou knihovnu, např. PHPMailer. Maily se pak generují rychle pomocí objektů a jsou tu "předřešené" časté problémy typu diakritika v předmětu, vkládání obrázků nebo příloh ad. Výsledek je elegantnější - místo tun kódu a hlaviček prostě jen $mail->AddAttachment('obrazek.jpg') a nashle.

Moderátor nightfish: Podpisy a reklamní patičky nejsou pravidly povoleny.
Johny_Cash
Profil *
Knihovnu PHPmailer znám, ale používat jí nechci. Prosím, poradte mi co mám dělat. Furt se mi to pere s předmětem.
DoubleThink
Profil *
Nechceš používat PHPMailer, jako všichni ostatní, tak si nastuduj RFC2045 a RFC2046.
Johny_Cash
Profil *
Stačí mi když někdo poupraví ten kodík aby to fungovalo. Hned stoho pochopím víc než když budu rok číst :-)
Johny_Cash
Profil *
Koukám, že mi tu nikdo nepomůže. Děkuju za funkční řešení uživateli blaaablaaa. Téma budu nadále sledovat jestli náhodou mi někdo dobře neporadí.
Alphard
Profil
[#18] Johny_Cash
Jak psal DoubleThink, všichni na složité věci používají PHPMailer. Nevím, kolik lidí se tím podrobně zabývalo a je schopno zpaměti poradit, ale moc jich asi nebude. Manuály za vás nikdo studovat nebude.
Raději tohle vlákno nevytahujte po hodině, některým lidem by se to nemuselo líbit.
Johny_Cash
Profil *
Já myslel, že stačí jen správně naformulovat hlavičku a v img vytáhnout. Nevěděl jsem, že to je složitý i pro zkušený webmastery.
Johny_Cash
Profil *
Ted jsem se podíval na phpmailer :-) to je peknej hnus? Bud jsem si stahnul spatnej soubor nebo nechápu včem je tak vyjimečný :-) Řešení obrázku nikde nevidím a js? Děkuju u doporučení, ale raději si pošlu testováním 1 000 000 mailů než si ukrádat místo na hostingu nesmyslnýma scriptama :-)
Johny_Cash
Profil *
Chci to jen na logo. Vsechno by bylo super, kdyz by seznam.cz tam nes.... ty svoje pos.... hlášky.
Alphard
Profil
Já mám radši http://doc.nette.org/cs/nette-mail, PHPMailer se mi také nelibí.
DoubleThink
Profil *
Johny_Cash:
Bud jsem si stahnul spatnej soubor...

Ve tvém případě bude stačit jediný soubor/třída:
http://sourceforge.net/projects/phpmailer/files/phpmailer%20for%20php5_6/PHPMailer-Lite%20v5.1/
Johny_Cash
Profil *
To už je něco jinýho :-) jak se to používá? Myslím tím napojení na odesílací soubor :-) Děkuju
Johny_Cash
Profil *
DoubleThink:
Ve tvém případě bude stačit jediný soubor/třída:
Nevidím tam žádný rozdíl :-( stejnej počet adresářů,scriptů a nikde nevidím, že by pracoval s obrázky. Vím, že to je mezi lidma hodně oblíbená knihovna a určitě jsem hodně jednoduchej, ale mít slabej žaludek, tak asi vrhnu. Děkuju moc, že jsi mi chtěl pomoct, ale vůbec se mi ta knihovna nelíbí.
DoubleThink
Profil *
Metoda PHPMailerLite::AddEmbeddedImage() se ti nelíbí?
Johny_Cash
Profil *
Tak to jsem si stáhnul asi skutečně špatnej soubor :-) pac nic takoveho tam nikde nebylo.
Johny_Cash
Profil *
Jestli tomu rozumím, tak klíčovej soubor je: class.phpmailer-lite.php ostatní soubory jsou navíc? Jak se ale stou knihovnou pracuje dál? Stahoval jsem nějakej nesmysl a proto se mi to nezdálo.
DoubleThink
Profil *
V jednom adresáři té distribuce je spousta příkladů použití.
Johny_Cash
Profil *
Beru to jako, že jsem to odhadl :-) Knihovna jen v souboru: class.phpmailer-lite.php
Je to všechno celkem dost nepřehledný 3 adresare ani nevím co mají za ukol. Nevím jestli dezorientace byla úkolem nebo škodobilostí :-)
Podle mě tam stačilo dát knihovnu, test a manuál :-) Bohužel ve stavu v jakým je se vůbec nevyznám. Programátor měl smysl pro humor, kterej já postrádám :-(

Neni nějaká přehlednějčí knihovna?
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: