Autor Zpráva
misso
Profil *
čafko, potreboval by som poradiť :-)
do scriptu vkladám cez include iný, kde mám text vo formáte:
niečo   niečo   niečo,
niečo   niečo   niečo,
niečo   niečo   niečo,
a v jednom scripte by som potreboval nahradiť &nbsp; napríklad <td> alebo <br>
existuje nejaký príkaz, ktorý mi v php dokáže nahradiť symbol za nejaký iný
pre lepšie pochopenie ešte názorne:
script1.php:
niečo &nbsp; niečo &nbsp; niečo,
niečo &nbsp; niečo &nbsp; niečo,
niečo &nbsp; niečo &nbsp; niečo,

script2.php:
<?php include('script1.php');
<br> = &nbsp; ?>


Moderátor Str4wberry: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
jsim
Profil
co třeba něco takového?
$content = file_get_contents('skript1.php');
$newContent = str_replace('&nbsp;', 'neco_cim_to_chces_nahradit', $content);
echo $content;


možná je to blbost .. nevím
Kcko
Profil
jsim:
mas pravdu, je to blbost.
File_get_contents mu z toho udela staticky soubor, ve kterem se PHP vubec neprovede.

Tady bude potreba ob funkce (ob_start... atd)
obi
Profil
anebo použít eval:

$content = file_get_contents('skript1.php');
$newContent = str_replace('&nbsp;', 'neco_cim_to_chces_nahradit', $content);
eval($newContent);
misso
Profil *
dííík moc
podarilo sa mi to vyriešiť pomocou include a toho str_replace :-) dik
Majkl578
Profil
obi:
No fuj, eval. Zkus použít ob_* funkce.
misso
Profil *
nakoniec som eval nepotreboval spravil som to v skratke takto"
include(script1.php);
$newContent = str_replace('&nbsp;', 'neco_cim_to_chces_nahradit', $script1);
echo .$newContent.

plus mínus nejaké svoje hlúposti a podmienky okolo... ale fachčí to ako potrebujem
dííík všetkým

Moderátor Str4wberry: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
shaggy
Profil
misso:
To čo si sem napísal, je niečo iné ako to, na čo si sa pýtal pôvodne.
Odkiaľ si dostal premennú $script1? Predpokladám, že ju máš uloženú v tom súbore script1.php - keby si to napísal hneď mohli si ľudia ušetriť niekoľko príspevkov.
misso
Profil *
shaggy:
sorry, to ma nenapadlo... jj, bola tam... a keby si na to nereagoval, tak si si i ty mohol ušetriť príspevok

Moderátor Str4wberry:
jasan, budem používať... ale túto diskusiu už možno uzavrieť

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: